Текущее время: 08 апр 2026, 15:21

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Губернаторская елка 2013 vs ГАИ
СообщениеДобавлено: 18 янв 2013, 20:06 
Новобранец

Всем признателен за помощь и поддержку.

Так как на "телефон доверия" я оставлял заявление о беспричинной остановке, в последний момент, перед отправкой жалобы, изменил текст, и отправил заявление:

Сообщение, не относящиеся к теме
Начальник ГУ ДАЇ м. Дніпропетровська
Волчков Сергій Анатольович
49070, м. Дніпропетровськ, вул. Троїцька площа, 2 а

громадянин
м. Дніпропетровськ,
Адреса

З А Я В А

Предметом даної заяви є повідомлення про порушення чинного законодавства працівником БДПС ДАІ УМВС України в Дніпропетровській області, - старшим сержантом міліції Тесленко Віталієм Петровичем, нагрудний знак ДН1295.

25.12.2012 р., близько 22.05, (м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, поблизу будинку 52 А) під час керування транспортним засобом (Фіат Добло, номер) мене зупинив, в зоні дії знаку № 3.34. “Зупинку заборонено ”, інспектор БДПС ДАІ УМВС України в Дніпропетровській області, - старший сержант міліції Тесленко Віталій Петрович, нагрудний знак ДН1295, номерний знак патрульного транспортного засобу 11 46.

Зазначений співробітник ДАІ представився сержантом міліції Тесленко В. П., потребував водійське та тех.паспорт, та запитав – “Все в порядку у Вас?”

Коли я, забажавши реалізувати свої права, передбачені ч.І ст.16 Закону України «Про дорожній рух», п.2.14 «в» ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задавши це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: Порушення правил дорожнього руху, рух у лівій смузі при наявності двох смуг для руху в одному напрямку, чим порушив п. 11.5 ПДР України.
11.5. На дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в
одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж
напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту
ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці
дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не
суперечить правилам зупинки (стоянки).

З цим обвинуваченням я категорично не погодився, так як, на вул. Комсомольській м. Дніпропетровська, рух організовано по одній смузі в кожному напрямку, про що свідчить дорожня розмітка.

З моїм аргументами інспектор не погодився, наполягав пред’явити йому зазначені вище документи, та повідомив, що є відео мого порушення.

Я зателефонував до міліції за телефоном 102, для передачі заяви, на мою думку, про противоправні дії співробітника ДАI, але там заяву не прийняли, а передали номер довіри ДАI, на яку я зателефонував пізніше.

Під час мого дзвінка на 102, інспектор, не пояснивши своїх намірів та мотивів, намагався відчинити двері, з боку водія, керуємого мною авто.

Після невдалої спроби проникнути до автомобіля старший сержант, Тесленко Віталій Петрович, зупиняв автомобілі служби таксі, та пропонував водіям бути свідками того, що я відмовляюсь пред'явити документи, зазначені у пункті 2.1 ПДР.

Я пред'явив документи: посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб.

Під час нашої розмови інспектор, всупереч моїй незгоди, фіксував мої дії на камеру не відомого походження, та намагався зафіксувати мої персональні данні на камеру.
Після перевірки документів, інспектор вказав свідкам, що мій транспортний засіб стоїть з порушеннях правил стоянки, пункт 15.9 ПДР, та я не пред'явив поліс обов'язкового страхування, і пішов зі свідками до патрульного автомобілю для оформленні адміністративних матеріалів.

Через декілька хвилин, інспектор сфотографував мій транспортний засіб, та сказавши, що я можу продовжити рух, та на майбутнє, не порушувати правила дорожнього руху.

Я зателефонував до гарячої лінії ДАЇ та залишив повідомлення про конфліктну ситуацію.
Повідомлення прийняв майор Байбак Дмитро Володимирович, та рекомендував звернути до міського відділу ДАЇ зі скаргою, а про конфлікт він повідомить командира інспектора.

Вважаю дії інспектора ДАІ неправомірними за таких підстав.

Відповідно до ст. 254 КУпАП  про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол уповноваженими на те посадовою особою.

Стаття 254. Складення протоколу про адміністративне
правопорушення

Про вчинення адміністративного правопорушення складається
протокол ( z1116-12 ) уповноваженими на те посадовою особою або
представником громадської організації чи органу громадської
самодіяльності.

Протокол про адміністративне правопорушення ( z1116-12 ),
у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з
яких під розписку вручається особі, яка притягається до
адміністративної відповідальності.

Протокол ( z1116-12 ) не складається у випадках, передбачених
статтею 258 цього Кодексу.
{ Стаття 254 із змінами, внесеними згідно із Законами N 2342-III
( 2342-14 ) від 05.04.2001, N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

Таким чином, працівник ДАІ Тесленко Віталій Петрович, нагрудний знак ДН1295, зупинивши автомобіль д/н номер, був зобов’язаний скласти відносно водія адміністративний протокол. Проте, ніяких протоколів працівник ДАІ не складав, чим порушив вимоги ст. 254 КУпАП.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,

ВИМАГАЮ:

1.   Провести ґрунтовну та всебічну перевірку даної заяви.
2.  Притягнути до дисциплінарної відповідальності інспектора БДПС ДАІ УМВС України в Дніпропетровській області, старшого сержанта міліції Тесленко Віталія Петровича, нагрудний знак ДН1295, за порушення вимог чинного законодавства під час зупинки транспортного засобу Фіат Добло, номер, 25.12.2012 р.
3. Надати вмотивовану відповідь про результати розгляду заяви та вчинені дії.

«03» січня 2013 р. ______________ (громадянин)

на которое получил вот такой ответ:

Изображение

Мне перезвонил майор, который рассматривал мое заявление и обращение, предлагал подъехать в горгаи на рассмотрение, но я отказался, и предпочел письменный ответ.

Из ответа, я сделал вывод, что инспектор "всемогущий" может и дальше по своему желанию расширять проезжую часть на одну полосу движения, пытаться проникать в автомобили к гражданам и выдвигать не обоснованные обвинения :shock:

На такой ответ хочу отправить типичный иск как в теме: viewtopic.php?f=92&t=16919

Помогите, пожалуйста, у кого была такая практика с информационными запросами, кто ответит про кол-во полос на дороге, гор. ГАИ или дорсервис?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа