Текущее время: 11 апр 2026, 12:23

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 45 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: ППС напали на Активіста ДК
СообщениеДобавлено: 19 июл 2011, 17:51 
Борец

на текущий момент есть такое заявление
осталось его правильно сформировать: шапку, статьи и тд.

9.07.2011 в 12.10 я перебував з дружиною по проспекту Леся Курбаса поруч з будинком Картвелішвілі 1. Я помітив як міліціонери обшукували автомобіль Деу, один міліціонер навіть повністю знаходився в автомобілі та щось шукав під сидіннями.
Проходячи біля авто, я помітив порушення порядку обшуку автівки, а саме: не складали протокол обшуку та не були залучені 2 свідки. Тому я звернувся до міліціонера з питанням «що сталося», та «чи можу чимось допомогти». Я збирався або бути свідком обшуку, або надати юридичну допомогу водію, права якого явно порушили.
На моє запитання до міліціонера реакція була досить груба, щось на кшталт "йдіть собі!", тому я вибачився та попередив, що буду записувати нашу розмову. Ввімкнув камеру та запитав як звертатися до міліціонера та чому немає жетону, бо спочатку вважав що це Державтоінспекція, яка зупинила авто затруднивши в'їзд у двір, перешкоджаючи прохід по тротуару, та порушивши процедуру обшуку. На що почув у відповідь що це ППС, це мене здивувало ще більше, тому що вважав, що тільки у Беркута або Кобри є дозвіл на обшук авто.
Зацікавлений я підійшов до автомобіля міліції "Фольцваген Пассат Б5" номерній знак 1487 та також задав цікавляче мене запитання "що сталося?". Одразу усі 3 міліціонері чомусь налякалися та почали хвилюватися. Одразу близько обступили та почали тиснути на мене чого я їх перевіряю, яке я маю право їх знімати, та хто я є(може вони розуміли що порушують). Я відповів на всі їх запитання - що знімати відео я маю право згідно закону, також я маю право на допомогу та інформацію. Відеокамерою я знімав тільки ноги, щоб не провокувати конфлікту. Мене цікавило тільки те, що сталося і більш нічого. Також вважаючи, що водій вже поїхав, то я їм навіть нічим не заважав.
Після того як Коліснік Генадій Вітальович перевірив мій паспорт та переписав мої данні!!! Також вони удостовірились що я не зі служби, яка їх перевіряє, а простий громадянин що просто підійшов до них с дуже простими питаннями - 2 міліціонера що стояли позаду мене почали дуже грубо себе вести, кричати та штовхати та тягти мене у їх авто!!! Вони поводилися зі мною як з порушником, якого треба хапати та силоміць затримати!!!
Якщо вони перевірили мій паспорт, встановили мою особу, та я не був порушником, яке право вони мали себе так вести? Якби я був порушником, то хіба я сам би підійшов до них з простими питаннями які мене цікавили про "протокол" та "що сталося?", навіщо записувати мої данні, грубо поводитись та робити конфлікт?
Побачивши що мене намагались затягти в авто моя дружина почала питати в них чого мене хапають та тягнуть в авто. Доки вона розмовляла з міліціонерами які вели себе дуже некоректно. Я дзвонив у 102, сказав номер авто, та те, що грубо порушують права громадянина. Дуже цікаво, що виклик прийшов у те саму авто, міліціонери окрім інших порушень вже грубо порушили мої права. Після цього вони намагалися обманним шляхом мене забрати до відділку, на Кольцова 22а або на Проспект Перемоги 109. Я відмовився сідати до їхнього "пассату Б5" без декількох свідків та адвокату. Я викликав юридичну допомогу та журналіста. Також коли мене намагалися затримати не була зачитана 46 стаття
Був момент коли я та дружина вже вважали, що конфлікт вже вичерпав себе, але міліціонері знову почали грубо себе вести та настоювати на тому щоб поїхати з ними - тоді я зрозумів що ромову з ним можна вести тільки разом із багатьма свідками та юристами. Також міліціонери заявили що фото та відео в суді все одно нічого не важить.
Міліціонери також записали дані дружини.
Коли приїхав журналіст, міліціонери відмовилися пояснювати йому на чому вони намагалися мене затягти в авто, також вони не відповіли, чому вони не складали протокол при обшуку авто - тобто порушували чинне законодавство та встановлену процедуру. Також йому відмовились показати своє посвідчення та представитися по першій просьбі громадянина. Вони одразу почали ховатися в авто.
Також був цікавий момент, коли вони обговорювали між собою, що придумати щоб мене забрати - "наприклад я нецензурно виражався і тому мене треба забрати. Але я поводився завжди коректно, навіть коли вони мене хапали - і відео тому є доказ.
Після приїзду журналіста та юриста приїхала слідча група та керівник вищевказаних міліціонерів, щоб я міг на місці скласти заяву про грубе порушення моїх прав. Вони поводилися чемно, знали законодавство, процедури, чітко та ясно відповіли на мої запитання, також вони зовсім не намагалися затягти мене в авто як це робили їх колеги. З моменту як я підійшов запитати що сталося до моменту вирішення конфлікту пройшло більше 2х годин.
Я вважаю що проти мене:
Були порушені мої права громадянина, і затримали мене на більш ніж на 2 години.
Після того, як вони перевірили мій паспорт та записали мої данні, вони намагалися незаконно затягти мене у авто.
Грубо поводились зі мною та моєю дружиною.
Не знають законів України. А саме: не знають прав громадянина Україні та закону о міліції.
Також вони спровокували конфлікт.

Керуючись ЗУ «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:

Провести перевірку по викладеним у заяві фактам, встановити винних осіб, вжити відносно них заходи дисциплінарного впливу та повідомити мене про прийняте рішення у встановлений законом строк.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 08:10 
Постоялец

Саша_Скай писал(а):

Что-то слишком художественно написано.. Я бы немного сократил и добавил больше ссылок на НПА.
+ довольно много грамматических ошибок.
ИМХО.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 08:28 
Борец

как умел так и написал - к сожелению база знаний законов у меня слабовата. да и раньше не писал подобных заявлений

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 08:40 
Постоялец

Slavka писал(а):
Саша_Скай писал(а):

Что-то слишком художественно написано.. Я бы немного сократил и добавил больше ссылок на НПА.
+ довольно много грамматических ошибок.
ИМХО.

+1 Надо как то сократить. И что ли как то более дипламотично написать?! :geek:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 08:48 
Борец

описал довольно коротко так как дебаты и прочая возня продолжалась на протяжении более 2х часов. и конешно если бы я не вызвал ДК было бы все гораздо круче. а по сути всего то подошол узнать что случилось.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 09:52 
Постоялец

Саша_Скай писал(а):
как умел так и написал - к сожелению база знаний законов у меня слабовата. да и раньше не писал подобных заявлений

Никогда не поздно учиться! :)
Конечно, можно отправить в таком виде и они по-любому обязаны будут рассмотреть, но я все-таки рекомендую чуток переделать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 11:21 
Постоялец

Саша_Скай,
а в какую инстанцию заявление?
нужно выписать по пунктам все нарушения, а то с художественного рассказа они нарушений не найдут :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 19:26 
Борец

благодаря милиции освоил новый вид деятельности - теперь умею обрабатывать видео :lol: !!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 19:45 
Новобранец

Такие ППС по ночам людей бьют и обворовывают.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июл 2011, 21:35 
Постоялец

Вот немного переделанное заявление: Изображение
По смыслу вроде-бы близко.. Курсивом выделены цитаты из НПА.
Как смог (по-быстренькому) - так сделал. Возможно, стоит еще немного подредактировать..
Там, где о ПДД написано - внимательно посмотри. Нужно либо что-то вставить, либо вообще убрать.

Цитата:
09.07.2011 о 12.10 ми з дружиною перебували по проспекту Леся Курбаса поруч з будинком Картвелішвілі, 1.
Патрульний автомобіль "Фольцваген Пассат Б5" номерній знак 1487 (на синьому фоні) був припаркований з порушенням п….. Правил дорожнього руху (если это действительно так), що ускладнювало рух пішоходів по тротуару (чи пішохідному переходу, хз..).
Я звернув увагу на те, як поряд міліціонери обшукували автомобіль Деу (один зі співробітників повністю знаходився в автомобілі та щось шукав під сидіннями).
Відповідно до п.6 ст.11 Закону України «Про міліцію» міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право: проводити огляд осіб, зазначених у пункті 5 цієї статті, речей, що знаходяться при них, транспортних засобів і вилучати документи та предмети, що можуть бути речовими доказами або використані на шкоду їх здоров'ю;
У ст.264 КУпАП зазначено, що особистий огляд може провадитись уповноваженою на те особою однієї статі з оглядуваним і в присутності двох понятих тієї ж статі. … Огляд речей, ручної кладі, багажу, знарядь полювання і лову риби, добутої продукції, транспортних засобів та інших предметів здійснюється, як правило, у присутності особи, у власності (володінні) якої вони є. У невідкладних випадках зазначені речі, предмети може бути піддано оглядові з участю двох понятих під час відсутності власника (володільця).
Про особистий огляд, огляд речей складається протокол або про це робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення або в протоколі про адміністративне затримання.

У мене виникли сумніви, що власник (чи водій) автомобіля Деу є особою, що підпадає під одну з ознак, перелічених у п.5 ст.11 ЗУ «Про міліцію».
Також я помітив порушення порядку огляду транспортного засобу, передбаченого ст.264 КУпАП, а саме: не було залучено двох понятих та, як виявилось пізніше, не було складено протокол про огляд речей.
Зважаючи на це, я звернувся до міліціонера з питаннями «що сталося», та «чи можу чимось допомогти». На моє запитання міліціонер відповів щось на кшталт "йдіть собі!", чим порушив вимогу ч.2 ст.5 ЗУ «Про міліцію», відповідно до якої у взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт. Тому я попередив, що буду записувати нашу розмову.
Підійшовши з увімкненою камерою, я ще раз запитав, що сталося. Міліціонери почали помітно нервувати, близько обступили мене та почали розпитувати хто я такий, чому я їх перевіряю та яке маю право їх знімати.
Відеокамерою я знімав тільки ноги, щоб не провокувати конфлікту. Також, зважаючи на те, що водій Деу вже поїхав, я їм нічим не заважав.
Після того як працівник міліції, Коліснік Генадій Вітальович, перевірив мій паспорт та переписав мої данні 2 міліціонера, що стояли позаду мене, почали дуже грубо себе поводити, кричати, штовхати та тягти мене у їх авто, тобто намагалися незаконно затримати.
Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про міліцію» особам при затриманні або арешті (взятті під варту) працівниками міліції: повідомляються підстави та мотиви такого затримання або арешту (взяття під варту), роз'яснюється право оскаржувати їх у суді; надаються усно роз'яснення частини першої статті 63 Конституції України (254к/96-ВР), права відмовитися від надання будь-яких пояснень або свідчень до прибуття захисника та одночасно в друкованому вигляді – роз'яснення статей 28, 29, 55, 56, 59, 62 і 63 Конституції України та прав осіб, затриманих або заарештованих (взятих під варту), встановлених законами, у тому числі права здійснювати захист своїх прав та інтересів особисто або за допомогою захисника з моменту затримання або арешту (взяття під варту) особи, права відмовитися від надання будь-яких пояснень або свідчень до прибуття захисника;
Проте, співробітники міліції мені не повідомили причини затримання, не роз’яснили мої права та взагалі поводилися зі мною, як зі злодієм, якого треба негайно силоміць затримати.
Побачивши що мене намагались затягти в патрульний автомобіль, моя дружина почала розмову з працівниками ППС. У цей час я зателефонував до міліції за номером 102, повідомив державний номер патрульного автомобіля, та те, що працівники ППС грубо порушують права громадянина.
Відповідно до ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян» забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються. Але, незважаючи на це, мій виклик надійшов до цього ж наряду ППС.
Після цього співробітники міліції намагалися обманним шляхом забрати мене до відділу ОВС за адресою Кольцова, 22а або Проспект Перемоги, 109. Я відмовився сідати до їхнього патрульного автомобіля доки вони не пояснять підстави для затримання та не складуть протокол затримання.
Після приїзду журналіста та юриста, яких я запросив, приїхала слідча група та керівник вищезгаданих міліціонерів, щоб я міг на місці скласти заяву про грубе порушення моїх прав. Вони поводилися чемно, знали законодавство, процедури, чітко та ясно відповіли на мої запитання.
Отже, співробітниками наряду ППС, що несли службу на автомобілі "Фольцваген Пассат Б5", номерній знак 1487 (на синьому фоні), було порушено мої права та ряд законів України.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,

ПРОШУ:
- організувати повну та всебічну перевірку викладених в заяві фактів;
- притягнути до законом встановленої відповідальності осіб винних у порушенні моїх прав та прав водія Деу, невиконанні своїх службових обов’язків, порушенні ПДР (якщо було);
- надати інформацію (прізвище, ім’я, по-батькові, посаду та повне найменування місця роботи) про зазначених працівників;
- надати письмову відповідь про результати розгляду заяви та вжиті заходи у відповідності зі ст.15 ЗУ «Про звернення громадян» (тим органом, що отримав заяву та за підписом керівника або особи, яка виконує його обов’язки) та у термін, встановлений ст.20 цього ж закону.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июл 2011, 13:30 
Борец

Саша_Скай

всех ментов как минимум уволить, максимум вкатать превышение (365 КК)
доказательств хватает!

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июл 2011, 14:14 
Мент

Очень дельный, умный совет!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июл 2011, 14:16 
Борец

СКОТЫ КОНЧЕННЫЕ. Чего одна реплика стоит...Я не фотогигиеничный. Берега вообще потеряли, обыск имеет право производить только СОГ. Паскуд на кол,минимум увольнение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 окт 2012, 09:52 
Постоялец

И чем все закончилось?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 окт 2012, 14:18 
Постоялец

Ну , банда грёбаная ! Захарченко за таких работников нужно жарить по самые помидоры.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 45 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3

Часовой пояс: UTC + 2 часа