До Управління роботи з персоналом
ГУ МВС України в Харківській області
вул. Раднаркомівська, 5, Харків, 61002, Україна
Тел. +38 (057) 705-93-55
Копія: Начальнику Департамента УДАІ МВС України
генерал-майор міліції Лозовий Валерій Миколайович
вул. Лук'янiвська, 62 м.Київ., 04171
копія: До прокуратури м. Харків
вул.. Студентська 5, м. Харків,61024
від: Чирва Вікторія Василівна
адреса:
Скарга
на дії працівників ДАІ
01.08.2012 р. близько 10 год. 30 хв. рухаючись по вул. Киргізська, м. Харків, працівники ДАІ здійснювали нагляд за дорожнім рухом. Я запитав у них, чи є вони працівниками міліції, та чи здійснють вони нагляд за дорожнім рухом, на що мені відповіли “так” на обидва питання.
На запитання “чому профілактичний нагляд здійснюється саме тут”, мені відповіли, що це місце концентрації ДТП. На мої заперечення, що це не є місцем концентрації ДТП, відповіли: “а звідки Ви знаєте, що це не місце концентрації ДТП?”.
Згідно листа УДАІ ГУМВС України у м. Харків № 38/761 від 09.02.2012 р. ця ділянка дороги не є місцем концентрації ДТП.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ч. 2 ст. 19 Конституції України). МВС в межах своєї компетенції видає обов'язкові до виконання акти, зокрема, було видано наказ МВС №111 від 27 березня 2009 р. “Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС” (далі — Інструкція). Згідно з даними веб-сайту Верховної Ради України Інструкція є чинною, тобто обов'язковою до виконання. Ч. 2 п. 9.6 Інструкції містить однозначну вимогу: “Розташування наряду (службового автомобіля) ДПС для здійснення профілактичних заходів у схемі маршруту патрулювання визначається виключно в місцях концентрації ДТП”. Місце концентрації ДТП позначається дорожнім знаком 1.39 разом з табличкою 7.2.1. Такі знаки на вказаній ділянці відсутні.
Відповідно до п. 6.25 “Інструкції” працівники ДПС мають неухильно дотримуватися законності, не допускати її порушень іншими працівниками.
Згідно з ст. 27 Закону “Про міліцію” на прокуратуру покладено обов'язок контролю за законністю діяльності міліції, до якої відноситься ДАІ, тому прокуратура не вправі передавати скарги на законність діяльності міліції на розгляд іншим установам в порядку ч. 3. ст. 7 Закону “Про звернення громадян” і зобов'язана розглянути скаргу по суті.
В зв'язку з викладеним, керуючись Законом України “Про звернення громадян” прошу:
1.Провести перевірку що до дотримання законодавства вказаним нарядом ДПС та його керівництва (в частині визначення розміщення наряду в маршруті патрулювання поза місцем концентрації ДТП), та притягнути винних до встановленої законом відповідальності.
2.Про результати перевірки та прийняте рішення повідомити письмово на адресу заявника.
Додатки (відеоподії) розташовані за електронною адресою:
http://www.youtube.com/watch?v=pMjqpJgjVcUдата ФИО ____________

Сообщение, не относящиеся к теме
http://roadcontrol-kharkov.blogspot.com/