Трошки написав тіло скарги, ще питаю хто може допомогти дописати про:
- не правомірну зйомку мене з боку даї,
- про те що вони стояли з порушення ПДР на перехресті,
- про те що порушили інструкцію і підійшли вдвох а не наглядали за дорожнім рухом
- ще треба вписати про дзвінок на 102 і про те що я написав заяву в відділку міліції
Може ще є якісь порушення, одним словом аби рушити далі прошу допомоги Вас
Скарга щодо неправомірних дій працівника міліції21 червня 2012 р. о 13 год. 05 хв., я, ________ Ігор Михайлович під час керування автомобілем марки Рено, державний номерний знак АТ ______ ВА в м. Богородчани Івано-Франківської області, був зупинений співробітником
ДАІ Мрічко Сергієм Васильовичем. На моє запитання про причину зупинки інспектор відповів, що я перевищив встановлену швидкість руху більше ніж на 20 км/год, рухаючись в населеному пункті зі швидкістю 83 км/год, чим порушив правила дорожнього руху.
Відповідно до показників спідометра у моєму автомобілі я рухався в межах встановленої швидкості руху. Мій автомобіль пройшов техогляд, при якому не було виявлено відхилень в роботі спідометра.
Швидкість руху транспортного засобу вимірювалась приладом «Беркут» №0808011 в щільному транспортному потоці.
Розмова з інспектором ДАІ була записана за допомогою авто реєстратора, який знаходився в моєму автомобілі (копія запису додається). На відео зафіксовано ряд порушень з боку працівників ДАІ Мрічко Сергія Васильовича нагрудний знак № ІВ 0117 та Цимбалюка Василя Васильовича нагрудний знак № ІВ 0309.
У відповідності до ст. ст. 1, 2, 4, 9, 15, 17-20, 29-31 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність від 11.12.1998 року № 113-ВР на вимірювання у сфері, у якій їх результат може бути використаний у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки.
Таких документів на моє прохання інспектором ДАІ надано мені не було, отже можна зробити висновок, що прилад «Беркут» №0510086 є не сертифікований в Україні або не пройшов повірку, не має свідоцтво про повірку чи термін дії його минув.
Я висловив заперечення щодо порушення мною ПДР і вказав, що при відсутності доказів отриманих за допомогою використання працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, які мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису, обвинувачення не ґрунтується на фактах, що прямо суперечить ст. 62 Конституції України та п. 12.3.4 , на що інспектор не відреагував, а його напарник почав здійснювати відео зйомку за допомогою мобільного телефону, чим порушив п. 17.3 інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, де сказано, що під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється відволікатися від служби і послаблювати увагу під час нагляду за дорожнім рухом.
На відео чітко видно, як повз інспекторів на великій швидкості проїжджає джип і не реагує на жест працівника ДАІ щодо зупинки.
Після тривалої дискусії працівники міліції переписали мої данні, та пішли до патрульного автомобіля, не пояснивши свої подальші дії.
Деякий час постоявши на узбіччі дороги, інспектори сіли в машину і поїхали у невідомому напрямку, викрикуючи у відкрите вікно «з тебе штраф 340 гривень», не надавши мені ні протоколу для ознайомлення ні його копії.
У зв’язку з вищенаведеним прошу Вас провести перевірку по даному факту та перевірити правомірність дій працівників міліції.
Вирішити питання про притягнення винних осіб до відповідальності за порушення закону.
Про результати проведеної перевірки повідомити мене письмово у встановлені законом строки.
Додатки:
1. Диск з відеозаписом розмови з інспектором ДАІ.
27 червня 2012 р. _______________ І.М. ________
(підпис)