Пишіть заяку
До УДАІ ГУ МВС України в м. Києві
01030 м. Київ, вул. Б. Хмельницького 54
Дзиндзі А.І.
З А Я В А
01.01.2011 приблизно о (время) в м. Києві за адресою *** я побачив патрульний автомобіль ДАІ ***, який був розташований ******. Підійшовши до чоловіка, який був одягнений у форму працівника ДАІ я поцікавився*****. Під час спілкування я попрохав чоловіка показати мені службове посвідчення, щоб я зміг переконатись, що розмовляю з працівником міліції, а не переодягненим злодієм. Проте, чоловік категорично відмовив мені показати своє посвідчення зазначивши, що він не зобов’язаний цього робити.
Відповідно до ст. 5 Закону України «Про міліцію» при звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт.
Таким чином, чоловік у формі ДАІ, якщо він дійсно є працівником міліції, порушив вимоги ст. 5 Закону України «Про міліцію», за що передбачена дисциплінарна відповідальність.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. За зазначеними фактами провести ґрунтовну перевірку та притягнути винних осіб до дисциплінарної відповідальності.
2. Надати ґрунтовну та вмотивовану відповідь про результати розгляду даної заявм та вчиненні Державтоінспекцією дії.
Додатки:
1. Фото з місця події