Текущее время: 02 дек 2024, 05:11

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 39 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 22 апр 2012, 17:17 
Борец

Возраст и инсульт могут быть причиной отказа в одном случае: если больница и её отделения не подходят по профилю.

А так - запрос и жалобу!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 апр 2012, 22:30 
Борец

Заяву в прокуратуру на мясников в белых халатах:

Стаття 139. Ненадання допомоги хворому медичним працівником

1. Ненадання без поважних причин допомоги хворому медичним працівником, який зобов'язаний, згідно з установленими правилами, надати таку допомогу, якщо йому завідомо відомо, що це може мати тяжкі наслідки для хворого, -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до двох років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило смерть хворого або інші тяжкі наслідки, -

карається обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 апр 2012, 04:44 
Борец

Вообще для людей такого возраста существуют геронтологические отделение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2012, 11:28 
Борец

ОТВЕТ

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
вул. М.Грушевського, 7, м. Київ, 01021, тел. (044) 253-61-94, E-mail: [email protected],
web:http://www.moz.gov.ua, код ЄДРПОУ 00012925

__24.04.2012__ № 14-04/20___ На № _____________ від _________________

Міністерство охорони здоров'я України розглянуло Ваше звернення від 18.04.2012 , та повідомляє.
Відповідно до статті 6 Основ законодавства України про охорону здоров’я (далі- Основи) кожний громадянин України має право на охорону здоров'я, що передбачає, зокрема, кваліфіковану медичну допомогу, включаючи вільний вибір лікаря, вибір методів лікування відповідно до його рекомендацій і закладу охорони здоров'я.
В умовах сучасної системи охорони здоров’я України професійна відповідальність лікаря визначається переважно законодавчими заборонами. Межі відповідальності медичних працівників не закріплені в єдиному нормативному документі. Окремі норми відповідальності лікарів містять Основи, якими визначено, що відповідальність за несвоєчасне й неякісне забезпечення надання медичної допомоги, що призвело до тяжких наслідків, несуть органи влади й спеціальні заклади, які обслуговують лікувальні заклади (ст. 37 Основ).
У своїй професійній діяльності лікар-практик несе, перш за все, цивільну, адміністративну й кримінальну відповідальність за порушення положень Основ законодавства України про охорону здоров’я стосовно громадян-пацієнтів: несвоєчасне й неякісне забезпечення медичної допомоги (відповідають органи влади і спеціальні установи, а не лікарі як фізичні особи); ненадання медичної допомоги (ст. 39 Основ); порушення лікарської таємниці (ст. 40 Основ); порушення умов медичного втручання (ст.42-43 Основ)та ін. Для цивільної відповідальності застосовуються загальні норми Цивільного кодексу України про відшкодування завданої шкоди. Найбільш чітко встановлені межі кримінальної відповідальності медичних працівників.
Відповідальність за згаданими статтями реально настає лише за рішенням суду й відповідно до статей Кримінального кодексу України. Чинний Кримінальний кодекс України (КК України) в Розділі II «Злочини проти життя та здоров’я особи» містить статті, які передбачають відповідальність медичних працівників за злочини у сфері медичного обслуговування, що становлять небезпеку для життя й здоров’я людини. До цих злочинів відносяться: незаконна лікувальна діяльність (ст. 138 КК України); ненадання допомоги хворому медичним працівником (ст. 139 КК України); неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником (ст. 140 КК України); порушення прав пацієнта (ст. 141 КК України); незаконне розголошення лікарської таємниці (ст. 145 КК України).
При порушенні прав пацієнта лікувальної установи необхідно, насамперед, звернутися до районного, міського, або міськрайонного в місті чи обласного управління охорони здоров’я. Бо згідно зі ст. 7 та ст.8 Основ законодавства України про охорону здоров’я саме на них покладено контроль за додержанням прав людини у сфері охорони здоров’я. Факт завдання суттєвої шкоди здоров’ю або смерть пацієнта є підставою для звернення з відповідною скаргою до місцевої прокуратури, яка згідно зі ст. 6 та ст. 12 Закону України «Про прокуратуру» зобов’язана провести перевірку за фактом звернення.
Статтею 55 Конституції України передбачена можливість судового захисту прав і оскарження неправомірних рішень, дій і бездіяльності медичних установ. Пацієнт має право на відшкодування в повному обсязі заподіяної здоров’ю шкоди. Згідно зі ст. 1166 ЦК України майнова (матеріальна) шкода відшкодовується, якщо вона завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю правам, а також майну пацієнта. Шкода, завдана каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи внаслідок непереборної сили, відшкодовується у випадках, встановлених законом. Відповідно до ст. 1167 ЦК України моральна шкода відшкодовується, якщо вона завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю за наявності вини лікаря або лікувального закладу. Шкода відшкодовується особою, яка її завдала. Це може бути як лікар, так і лікувальний заклад, що передбачено ст. 1172 ЦК України.

Заступник Міністра-
керівник апарату Р.М. Богачев

Бєланова 253-72-14

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 май 2012, 08:07 
Борец

Может кому-то пригодятся, если ваши родственники "ветерани, інваліди та учасники війни"

Докучаєвський міський суд Донецької області
85740, м. Докучаєвськ, вул. Центральна, 44 а

Позивач:
-------------

Відповідач 1:
Докучаєвська міська рада
85740, Донецька область, м. Докучаєвськ,
вул. Незалежності, 22

Відповідач 2:
Центральна міська лікарня м. Докучаєвськ
85740, м. Докучаєвськ, вул. Комсомольська, 36

ЦИВІЛЬНИЙ ПОЗОВ
про стягнення грошових коштів на медичне обслуговування учасника війни

Звільняється від сплати судового збору, згідно статті 22. «Оскарження рішень підприємств, установ і організацій, які надають пільги» Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а саме: рішення підприємств, установ і організацій, які надають пільги, можуть бути оскаржені до районної державної адміністрації, виконавчого комітету міської Ради або до районного (міського) суду. Ветерани війни та особи, на яких поширюється чинність цього Закону, звільняються від плати за оформлення документів, юридичні консультації, а також від судових витрат, пов'язаних з розглядом питань щодо їх соціального захисту.
Я, --------, дата народження --- серпня --- травня, маю статус «Учасник війни», що підтверджується посвідченням серія ------, дата видачі ----- року, і маю право на пільги встановлені законодавством України для ветеранів, інвалідів та учасників війни.
З ___________ 2012 року по теперішній час я знаходжусь на стаціонарному лікуванні у зв’язку з хворобою в Центральній міській лікарні м. Докучаєвськ, діагноз – «інсульт». Даний факт підтверджується довідкою №____ від ____ року. В зазначений період за рахунок моїх власних заощаджень, мною було придбано необхідних для лікування виробів медичного призначення, ліків та лікарських засобів (за рецептами лікарів) на загальну суму 3694,25 (три тисячі шістсот дев’яносто чотири) гривні 25 копійок. Враховуючи мій тяжкій діагноз, термін лікування та процес відновлення мого стану здоров'я буде дуже тривалим. Відповідно, у мене буде необхідність в придбанні виробів медичного призначення, ліків та лікарських засобів ще довгий час, а особистих коштів вже й на сьогоднішній день вкрай не достатньо.
Згідно статті 14 «Пільги для учасників війни» Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасникам війни (статті 8, 9) надаються такі пільги:
1) безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів; (Пункт 1 частини першої статті 14 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2344-IV ( 2344-15 ) від 13.01.2005).
Згідно зі ст.17 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.93 р. за № 3551-XII фінансування витрат, пов'язаних з введенням в дію цього Закону, здійснюється за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.
Таким чином, ураховуючи вищенаведене та керуючись чинним законодавством України,

П Р О Ш У:

1. Стягнути з Відповідача 1, Відповідача 2 на мою користь - 3694,25 (три тисячі шістсот дев’яносто чотири) гривні 25 копійок, як відшкодування незаконно стягнутих грошових коштів на медичне обслуговування.
2. Зобов’язати Відповідача 2 (Центральна міська лікарня м. Докучаєвськ, 85740, м. Докучаєвськ, вул. Комсомольська, 36) забезпечити безплатне надання мені ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів у період мого лікування.

Додатки:
3. Копія паспорта громадянина України, копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру платника податків.
4. Копія посвідчення Учасника Війни серія Д-І №----, дата видачі --------- року.
5. Оригінали та копії квитанцій та чеків на придбання ліків.
6. Копії частини рецептів лікарів.
7. Медична довідка про моє перебування на стаціонарному лікуванні.
8. Дві копії позовної заяви з додатками до них для надання Відповідачу 1 та Відповідачу 2 у справі.

--------р. ...Ю. ---------

ЛУЧШЕ БЫ НЕ ПРИГОДИЛОСЬ - ЗДОРОВЬЯ ВАШИМ БЛИЗКИМ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 май 2012, 08:10 
Борец

Коллеги, кто знает где взять правильный шаблон ходатайства о рассмотрении дела без присутствия Позивача в связи с состоянием здоровья?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 май 2012, 09:19 
Борец

наверное так :?:

КЛОПОТАННЯ
про розгляд справи за відсутності Позивача

Керуючись Цивільним Процесуальним Кодексом України, а саме ч.2 ст. 158. «Розгляд судом справи у судовому засіданні» (особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності), прошу Вас провести розгляд справи за цивільним позовом «Про стягнення грошових коштів на медичне обслуговування учасника війни» від 07.05.2012 року до Відповідача 1 - Докучаєвська міська рада (85740, Донецька область, м. Докучаєвськ, вул. Незалежності, 22) та Відповідача 2 - Центральна міська лікарня м. Докучаєвськ (85740, м. Докучаєвськ, вул. Комсомольська, 36), за яким я повинна брати участь як Позивач, за моєї відсутності, у зв’язку з перебуванням на стаціонарному лікуванні та тяжким станом здоров’я.

Позовні вимоги підтримую в повному обсязі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 май 2012, 21:41 
Борец

в додаток додай довідку з лікарні.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2012, 09:04 
Борец

спасибо "тёска", есть справка, добавлю

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 12:56 
Борец

Коллеги! Это полный пипец! Бабушку выписали, при выписке не выдали мед. карту, ухаживаем за ней дома - 40 км от больницы. Нужно вызвать по месту врача, нужна карточка, звоним родственникам в тот город, где больница - родственница идет за карточкой, ей говорят: "В суд подавали?" она "да", они "карточку не отдадим, получите по депутатскому запросу". Я ох_ел от беспредела. Единственное, что родственница была без паспорта бабушки - имели право не отдавать, я не возражаю, но ведь ссылаются на суд, а не на паспорт! Конечно сам поеду с паспортом бабушки за карточкой, зафиксирую факт невыдачи, если такой будет. В связи с этим несколько вопросов:
1. Видео фиксацию общения с врачами могу проводить?
2. Порядок выдачи мед. карт - гуглил, впустую, может кто-то сталкивался? (хочу опираться на НПА - сижу 1 час 20 минут на горячей линии МОЗ - там мертво)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 13:06 
Борец

пеший ход писал(а):
скорая привезла в больнице а там говорят "возвращайтесь домой, лечить не будем.

Это не вчера началось. При СССР была такая же херня.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 14:34 
Борец

Мед карта (амбулаторная) может быть выдана по устному равно и письменному заявлению пациента на которого заведена или его родственников. Видео фиксация запрещена только в учереждениях закрытого типа, либо если есть несогласие самого пациента - с врачем тет-ап-тет никто не запрещает.

Срочно к главному врачу и в прокуратуру!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 14:41 
Борец

Психиатр, спасибо

Мед карта (амбулаторная) может быть выдана по устному равно и письменному заявлению пациента на которого заведена или его родственников - НПА случайно нет?

Видео фиксация запрещена только в учереждениях закрытого типа, либо если есть несогласие самого пациента - с врачем тет-ап-тет никто не запрещает. это открытая гос. больница, которая живет на "наши" средства, по логике можно снимать свою беседу с врачем, или нужно его согласие?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 16:08 
Борец

пеший ход писал(а):
Психиатр, спасибо

Мед карта (амбулаторная) может быть выдана по устному равно и письменному заявлению пациента на которого заведена или его родственников - НПА случайно нет?

Видео фиксация запрещена только в учереждениях закрытого типа, либо если есть несогласие самого пациента - с врачем тет-ап-тет никто не запрещает. это открытая гос. больница, которая живет на "наши" средства, по логике можно снимать свою беседу с врачем, или нужно его согласие?

НПА - не могу на вскидку - т.к. четкого нет его - только внутренниее приказы.

Согласие врача..... Вопрос большой. Зависит от статуса учреждения, но в принципе прямых запретов нет! Фишка в том, что редко кто снимает и мало кто что про это знает, даже сами врачи - спросись у нач меда больницы или заведующего!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 16:34 
Постоялец

м. Тернопіль - рік назад в бабульки теж стався інсульт... Визвали швидку - ті навіть не оглянули толком... як взнали, що бабульці 80 років сказали, що це ніякий не інсульт, а старечі зміни, тому нікуди вони її не повезуть, а повідомлять участковому лікарю і він в понеділок прийде і огляне її (напевно надіялись що до того часу сконає вже, адже відбувалося це все в суботу.)

І в газету писав і скаргу на лікаря швидкої і в суд подавав, як об залізобетон... От, кажуть як би померла... тоді б притягали до відповідальності...

Слава Богу, ми самі завезли її в лікарню, нам там не відмовили, діагноз підтвердився, через два тижні бабульку виписали з значним покращенням, за що звичайно усьому персоналу 3-го неврологічного відділення і лікарям приймального відділу обласної психоневрологічної лікарні ДЯКУЮ.

Бабулька пасе курчат, ростить цибульку, а через дибілів-лікарів могла померти чи стати інвалідом... Ще невідомо що гірше...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 39 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа