Текущее время: 29 ноя 2024, 18:54

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 166 ]  На страницу Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 08 окт 2014, 18:31 
Борец

После некоторого перерыва связанного с ситуацией в стране, борьба продолжается.

Появляются вопросы. Один из них: я официально получил доки что землю сдал в оренду горисполком с разрешением разместить два павильона (МАФ). То что размещение этих МАФов возле жилого дома под окнами ни в какие ворота не лезет - это отдельный вопрос. Но, арендатор начал строить там ганделык (как мне стало известно) из облегченных конструкций (метал). В ДАБК "привет" полетел, но я сомневаюсь в результате.
А вопрос в следующем - я написал заявление собственнику земли (горисполком) чтобы они разорвали договор аренды и отозвали разрешение на размещение МАФов в связи с нарушением условий целевого использования земли (незаконного строительства). Но они отписались что договор аренды не предусматривает одностороннего прекращения (!!!) действия (хотя земля передавалась в аренду решением сессии городского совета и эта же сессия может отменить/ограничить свое же решение), а насчет стройки вообще отморозились. Куда и с какой формулировкой можно обратиться еще (Кроме суда)? Знаю что можно в суд, но с каким требованием?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2014, 18:20 
Борец

Итак, есть решение Высшего специализированного суда - отменить решение по передаче в собственность горсовета половины подвала дома, которая впоследствии сдалась в аренду магазину, а тот сдал ее в суборенду. Как теперь законно выселить субарендаторов (они же АТБ) с подвала? С чего начать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2014, 19:14 
Борец

Sans писал(а):
В ДАБК "привет" полетел, но я сомневаюсь в результате

прошла неделя, стройка идет полным ходом, а ни исполком, ни с ДАБК не шевелятся.

Что делать дальше? Может перед выборами есть смысл писать депутатам (если есть у кого эл. адреса, то черкните мне)?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 окт 2014, 00:03 
Борец

В общем обратился я УКЦ с таким заявлением:
Цитата:
В черговий раз звертаюся з питання незаконної забудови території між буд. № 3 та 9 по вул. Соборна в м.Ромни, Сумської обл. Згідно з відповідей на інформаційні запити та неоднократні звернення до виконавчого комітету Роменської міської ради, виконавчий комітет Роменської міської ради надав ділянку землі з бокового фасаду будинку № 9 (вздовж стіни, прощею 0,07 по вул. Соборна в оренду ТОВ "Сільгоспенерго" з дозволом на розміщення двохзблокованих торговельних павільйонів (МАП) площею 21,15 м кожного. В супереч наданим дозволам, ТОВ «Сільгоспенерго» зводить одну суцільну конструкцію всі опори якої встановлені на стовпчастий фундамент, довжиною в повну ширину бокового фасаду будинку № 9 по вул. Соборній, шириною близько 5 метрів та висотою більше 4 метрів. Моє звернення до виконавчого комітету Роменської міської ради щодо даного порушення залишилося без відповідного реагування. Прошу прийняти міри щодо прийняття мір по демонтажу незаконно зведеної конструкції та скасування рішення про передачу земельної ділянки в оренду (розірвання договору) та скасування рішення (дозволу) на розміщення на цій ділянці торговельних павільйонів (МАП)

и получил ответ
Изображение
Какбы просил принять меры по демонтажу незаконной постройки и отмене решения о передаче земли в оренду, а получил отписку о том, что они направили кому-то письмо с просьбой разобраться о законности размещения МАФов. Буду оспаривать этот ответ. Может у кого-то уже есть наработки по таким ответам или подсказки на статьи и пункты соответствующих НПА

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 окт 2014, 19:24 
Борец

Цитата:
скасування рішення про передачу земельної ділянки в оренду (розірвання договору) та скасування рішення (дозволу) на розміщення на цій ділянці торговельних павільйонів (МАП)
Правомірність такої вимоги під питанням з огляду на рішення КСУ
Цитата:
Ненормативні правові акти органу місцевого самоврядування є актами одноразового застосування, вичерпують свою дію фактом їхнього виконання, тому вони не можуть бути скасовані чи змінені органом місцевого самоврядування після їх виконання.

Наскільки я розумію там не капітальне комерційне будівництво, а тому воно підпадає під дію ст. 28 ЗУ "Про рАгулювання містобудівної діяльності". Правила розміщення малих архітектурних форм визначають правила благоустрою території населеного пункту і наказ МінЖКГ.
Але питання у наявності компетенції ради скасовувати дозволи.
ЗУ "Про місцеве самоврядування" говорить, що на пленарній сесії може бути скаований акт виконавчого органу
Цитата:
Стаття 26. Виключна компетенція сільських, селищних, міських рад
1. Виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються такі питання:
15) скасування актів виконавчих органів ради, які не відповідають Конституції чи законам України, іншим актам законодавства, рішенням відповідної ради, прийнятим у межах її повноважень;

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2014, 00:00 
Борец

aphalin писал(а):
Правомірність такої вимоги під питанням з огляду на рішення КСУ
А разве местный глава (или архитектор) не может подать иск в суд об отмене решения в связи с нарушением предоставленных прав на использование земли?
aphalin писал(а):
Наскільки я розумію там не капітальне комерційне будівництво
Ну как сказать...
- дано разрешение на установку двух "зблокованих" торговых павильонов по 21 кв.м. каждый в метре от стены дома и до самой дороги для въезда в двор. Разрешение действительно до 29.01.2015
- я не нашел определение "капітальна споруда" или "капітальне будівництво", но строится здание по проекту (мне его строитель показывал и пытался доказать что строит законно), правда с отклонениями. Это здание будет занимать более 50 квадратов по внутреннему периметру, а по крыше около 70 квадратов. Его стойки в земле и в бетоне.
- как мне стало известно, в нем будет "ганделик" (пиво, кофе, перекусить)

П.С. Я надеюсь, что у нашем законодательстве, хоть и гнылом, но есть пунктик запрещающий размещать торговые точки под окнами жилых домов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2014, 09:04 
Постоялец

Сэнс, общественность (своих соседей) поднимать на борьбу пробовали?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2014, 09:48 
Борец

strateg14 писал(а):
Сэнс, общественность (своих соседей) поднимать на борьбу пробовали?

некого поднимать - соседи по площадке уже несколько год как не проживают, а выше все квартиры сдаются в оренду. Был один активный, с которым на пару решали раньше все проблемы, но и тот после рождения ребенка переехал

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2014, 14:53 
Постоялец

Сэнс, в общем, вам надо подавать иск в суд и добиваться судебного решения, запрещающего возводить указанную постройку в указанном месте. Но для этого потребуется помощь хорошего юриста, который бы дал дельные рекомендации именно с учетом конкретного места постройки. Это единственный выход, дающий определенные шансы на успех.
Все остальные действия (беготня по кабинетам чиновникам, доказывание принадлежности земли и т.п.) - пустая трата времени и сил.
Только конкретный судебный запрет на конкретную постройку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2014, 18:33 
Борец

Sans писал(а):
А разве местный глава (или архитектор) не может подать иск в суд об отмене решения в связи с нарушением предоставленных прав на использование земли?
Ви з прокурором не попутали?
Sans писал(а):
Ну как сказать...
Якщо немає фундаменту - тоді не капітальна.
Sans писал(а):
Я надеюсь, что у нашем законодательстве, хоть и гнылом, но есть пунктик запрещающий размещать торговые точки под окнами жилых домов.
Це неправильний підхід. СанПіН взагалі каже, що це безперспективно. Зупиняти будівництво треба на основі порушень будівельних норм, процедури видачі дозволів, невідповідності дозволів/паспортів об*єкта фактичній побудові тощо.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2014, 19:51 
Борец

aphalin писал(а):
Ви з прокурором не попутали?

А разве владелец земли не может подать такой иск?
aphalin писал(а):
Якщо немає фундаменту - тоді не капітальна.

ленточного точно нету, а вот каждая опора на пол метра в земле залита бетоном

strateg14 писал(а):
Сэнс, в общем, вам надо подавать иск в суд

в том то и проблема, что все юристы, адвокаты говорят что от меня этот иск безперпективен. Говорят что такой иск должен подавать: ДАБК, собственник земли, местный совет или прокурор

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2014, 20:46 
Борец

Sans писал(а):
А разве владелец земли не может подать такой иск?
Не більше як про розрив договору оренди. Плюс може бути серйозне питання хто у землі власник.
Sans писал(а):
ленточного точно нету, а вот каждая опора на пол метра в земле залита бетоном
Тут треба дивитись ДБН буде це фундаментом чи ні.
Sans писал(а):
Говорят что такой иск должен подавать: ДАБК, собственник земли, местный совет или прокурор
Основна проблема в тому, що звернення із позовом це їхнє право, а не обов*язок.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2014, 10:10 
Борец

Sans писал(а):
в том то и проблема, что все юристы, адвокаты говорят что от меня этот иск безперпективен. Говорят что такой иск должен подавать: ДАБК, собственник земли, местный совет или прокурор

Sans, частково вони праві хоча й ти можеш подати позов за умови якщо у тебе будуть вагомі докази стосовно порушення твоїх прав інакше прольот
хронологія будівництва така:
1. щоб отримати дозвіл на будівництво споруди (об"єкта) спочатку потрібно оформити право власності чи користування тієї ділянки землі де планується забудова
в даному випадку, якщо це багатоквартирний житловий будинок земельна ділянка (прибудинкова територія) зазвичай перебуває у власності органів місцевого самоврядування. Згідно Закону, єдиний механізм, за допомогою якого власники квартир у багатоквартирному будинку можуть зареєструвати своє право на земельну ділянку – це створити ОСББ, і після цього вже оформити прибудинкову територію собі у власність чи користування.
«Земельний кодекс України в статтях 42 та 41 дає право ОСББ та ЖБК оформити у власність або оренду прибудинкову територію, але процедури як це зробити немає.
Тому відповідно:
По-перше, можливість отримати прибудинкову територію повністю залежить від політичної волі, бажання або небажання органу місцевого самоврядування. Від нього також залежить, отримає ОСББ чи ЖБК прибудинкову територію у власність або в оренду після звернення і чи прийме на сесії відповідне рішення.
Проте навіть якщо міська влада і вирішить, що прибудинкову територію можна передавати їхнім законним власникам, процедуру вона визначає на власний розсуд.
Отже якщо тобі надали копії доків, що земля передана в оренду тоді напевно той чел "підсуєтився" і отримав відповідні доки, але справа у тому, що якщо після цього навіть він "домовився" і з архітектором і там йому видали дозвіл на будівництво то він повинен дотримуватись ДБН, а якщо ти вважаєш що вони не дотримуються можеш накатать заяву, якщо вже вбачаються явні порушення то і скаргу до ДАБК з проханням провести перевірку, наприклад:
Сообщение, не относящиеся к теме
Начальнику інспекції державного
архітектурно-будівельного контролю міста ...................

Заява/Скарга
про проведення перевірки

Я, ФИО, проживаю за адресою: АДРЕСА (2 поверх) та являюсь співвласником багатоквартирного житлового будинку № __ по вулиці ВУЛИЦЯ (далі Будинок).
На протязі квітня 2014 року невідомі люди-будівельники проводять ремонт нежитлового приміщення (1 поверх) та підвалу будинку, а також зводять споруди на прибудинковій території. На даний момент пробито два отвори під двері в несучій стіні, проведено демонтаж конструкцій всередині приміщень, а також зведено споруду на проїзді до під’їздів. Ця споруда збудована на відстані менше двох метрів від стіни будинку та в беспосередній близкості від мого балкону (навпроти).
Висота споруди сягає моїх вікон, навіть дещо вища. На звернення пред’явити дозвільні документи на будівництво, будівельники пояснюють що документи ніби-то існують.
Оскільки споруда будується на придомовій території (проїзді до під’їздів), що погіршує умови експлуатації і проживання громадян, а також споруджується в беспосередній близкості до мого майна й створює незручності мені, несе загрозу пошкодження та незаконного проникнення до мого житла, вважаю дані дії незаконними та такими, що порушують права мешканців будинку.

На підставі вищевикладеного,

ПРОШУ:

1. Провести перевірку, на предмет законності проведення ремонтних робіт (перепланування) в нежитлових приміщеннях та будівництва споруди на прибудинковій території багатоквартирного будинку за адресою: ………………………..
2. Винести припис про усунення порушень законодавства та демонтаж збудованої споруди у випадку виявлення факту незаконного проведення ремонтних робіт (перепланування) та самовільного будівництва.
3. Про результати перевірки та прийняті міри прошу повідомити мене в термін, передбачений ЗУ «Про звернення громадян».

Інспектори ДАБК по закону не підчиняються місцевим органам тому вони мають право у разі порушення і на них наїхать, а також витребувать необхідні доки видані забудовнику, залучать експертів до перевірки, звертатись до суду та ін.
якщо після перевірки вони знайдуть явні порушення можна давить на прокуратуру щоб ті самі подали позов, або подавать самому, або колективний

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2014, 20:28 
Борец

aktivist писал(а):
Отже якщо тобі надали копії доків, що земля передана в оренду тоді напевно той чел "підсуєтився" і отримав відповідні доки
зробив державний акт на землю для виконкому (комунальна власність) - встановив межі в натурі. І цю землю йому передали в оренду "для проведення комерційної діяльності" з дозволом розміщення двох павільйонів (це мені відповіла міська рада на запит. Є копія рішення про оренду). Але сьогодні я випадково натрапив на оце -
Цитата:
РІШЕННЯ

27.03.2014 Ромни

Про розгляд земельних питань

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 12, 93, 95, 96, 120, 125, 126, 141, 148-1, Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі» та на підставі заяв громадян та суб’єктів господарювання:

МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:

1. Поновити термін оренди земельної ділянки площею 0,0070 га для ТОВ «Сільгоспенерго» за адресою: м. Ромни, вул. __________ (кадастровий номер 5910700000:05:012:0107) терміном на 5 років для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.
тобто наступним своїм рішенням, міська рада під виглядом продовження терміну оренди, замінює слова "для комерціного використання" на слова "для будівництва". Хоча це не дає права на будівництво, але... може міська рада дала дозвіл і на будівництво, а мене водить за носа. Думаю це я дізнаюсь з відповіді прокуратури
aktivist писал(а):
і скаргу до ДАБК з проханням провести перевірку
це вже зробив, але, як на мене, вони вже отримали хабаря, бо коли інспектор приїзджав на перевірку розвантажувального майданчика, то ні самого майданчика, ні цього будівництва не помітим. Звісно я на нього скаргу накатав, але...знову але )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 окт 2014, 21:00 
Борец

Sans писал(а):
може міська рада дала дозвіл і на будівництво, а мене водить за носа. Думаю це я дізнаюсь з відповіді прокуратури

міськрада по Закону може дать дозвіл на будівництво виключно якщо в держакті вказано, що земля виділена під будівництво, інакше-самоволка
якщо металевий кіоск/павільйон тоді це як тимчасова байда може й так проканать(через комерційну)

aktivist писал(а):
це вже зробив, але, як на мене, вони вже отримали хабаря, бо коли інспектор приїзджав на перевірку розвантажувального майданчика, то ні самого майданчика, ні цього будівництва не помітим. Звісно я на нього скаргу накатав, але...знову але )

не важливо скільки їм дали відкатних, якщо спустять на тормозах можна до вищої інстанції скаржитись з додатками замірів на фото чи відео, або скаргу у прокуратуру на ДАБК

а взагалі то цей чел живе у вашому домі, чи він тут просто транзитний пасажир?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 166 ]  На страницу Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа