Sans писал(а):
Sawa_2410 писал(а):
1. Через суд. Треба в суді доказати що порушені будівельні норми. Суд не є експертом в будівництві, може назначити судово-будівельну експертизу.
Це вже остання інстанція. Та й ще в мене немає чіткої інформації кого потрібно залучати відповідачами.
Sawa_2410 писал(а):
2. Влаштування систем вентиляції здійснюється після виготовлення проектної документації. А вже проектанти мають запроектувати без порушення санітарних норм (вібрації, запахи і т.д.- це все розраховується)
Sawa_2410 писал(а):
3.Що таке білрація?
Трохи не зрозумів. Фірма, що робіла перепланування та будівництво конструкцій, пробила по в стінах отвори під вентиляцію та кондиціювання. Саме цікаве те, що ці отвори пробиті у дворовій та боковій стороні фасаду будинку, а з лицвої ні.
ой, опечатка - вібрація. Іноді буває відчуття, що є маленьце землетрясіння, коли вони щось роблять в магазині.
Як з Вами можна зв’язуватись поза форумом? (електронна пошта) Я б пофоткав те що є, а Ви б глянули
Я хочу щоб всі зрозуміли, згідно чинного законодавства до любого будівництва (реконструкції, переоблпднання, переоснащення, капітальний ремонт) спочатку робиться проектно-кошторисна документація. Проект складається не тільки з планів та фасадів а і розділів сантехнічні рішення (опалення вентиляція, вода каналізація), електротехнічні рішення, пожежна сигналізація і т.д.
Вже проектанти мають запроектувати без порушення будівельних, пожежних та санітарних норм.
Любу квартиру можна реконструювати хоч під хімзавод, аби це тільки відповідало будівельним нормам.
Всі будівельні норми написані так щоб сусіди не відчували ніякого дискомфорту.
Якщо Ви відчуваєте якісь вібрації, це є порушення санітарних норм....... Або проектанти прорахувались, або забудовник встановив якесь самовільне обладнання, а це вже відхилення від проекту, за це є відповідальність....