Текущее время: 26 ноя 2024, 06:36

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 166 ]  На страницу Пред.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 17 июл 2014, 14:02 
Борец

Sawa_2410 писал(а):
Я сам як проектант, одночасно займаюся дозвільною документацію може багато розповісти. Задавайте конкретні питання, постараюся відповісти....
КОнкретні питання:
1. Як добитися знесення навісу?
2. Як добитися заборони експлуатації вітяжок та промислових кондиціонерів під вікнами?
3. Як добитися обстеження внутрішнього приміщення магазину для з’ясування що призводить до білрації в квартирі (підозрюю що в магазині встановлено підйомник з підвалу і при його роботі є вібрація)
4. Яку фірму ви представляєте?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июл 2014, 14:15 
Новобранец

Sans писал(а):
Sawa_2410 писал(а):
Я сам як проектант, одночасно займаюся дозвільною документацію може багато розповісти. Задавайте конкретні питання, постараюся відповісти....
КОнкретні питання:
1. Як добитися знесення навісу?
2. Як добитися заборони експлуатації вітяжок та промислових кондиціонерів під вікнами?
3. Як добитися обстеження внутрішнього приміщення магазину для з’ясування що призводить до білрації в квартирі (підозрюю що в магазині встановлено підйомник з підвалу і при його роботі є вібрація)
4. Яку фірму ви представляєте?

1. Через суд. Треба в суді доказати що порушені будівельні норми. Суд не є експертом в будівництві, може назначити судово-будівельну експертизу.
2. Влаштування систем вентиляції здійснюється після виготовлення проектної документації. А вже проектанти мають запроектувати без порушення санітарних норм (вібрації, запахи і т.д.- це все розраховується)
3.Що таке білрація?
4. Я з Волині.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июл 2014, 14:26 
Борец

Sawa_2410 писал(а):
1. Через суд. Треба в суді доказати що порушені будівельні норми. Суд не є експертом в будівництві, може назначити судово-будівельну експертизу.
Це вже остання інстанція. Та й ще в мене немає чіткої інформації кого потрібно залучати відповідачами.
Sawa_2410 писал(а):
2. Влаштування систем вентиляції здійснюється після виготовлення проектної документації. А вже проектанти мають запроектувати без порушення санітарних норм (вібрації, запахи і т.д.- це все розраховується)

Sawa_2410 писал(а):
3.Що таке білрація?
Трохи не зрозумів. Фірма, що робіла перепланування та будівництво конструкцій, пробила по в стінах отвори під вентиляцію та кондиціювання. Саме цікаве те, що ці отвори пробиті у дворовій та боковій стороні фасаду будинку, а з лицвої ні.
ой, опечатка - вібрація. Іноді буває відчуття, що є маленьце землетрясіння, коли вони щось роблять в магазині.

Як з Вами можна зв’язуватись поза форумом? (електронна пошта) Я б пофоткав те що є, а Ви б глянули

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 10:27 
Новобранец

Sans писал(а):
Sawa_2410 писал(а):
Це вже остання інстанція. Та й ще в мене немає чіткої інформації кого потрібно залучати відповідачами.
Sawa_2410 писал(а):

Sawa_2410 писал(а):
3.Що таке білрація?
Трохи не зрозумів. Фірма, що робіла перепланування та будівництво конструкцій, пробила по в стінах отвори під вентиляцію та кондиціювання. Саме цікаве те, що ці отвори пробиті у дворовій та боковій стороні фасаду будинку, а з лицвої ні.
ой, опечатка - вібрація. Іноді буває відчуття, що є маленьце землетрясіння, коли вони щось роблять в магазині.

Як з Вами можна зв’язуватись поза форумом? (електронна пошта) Я б пофоткав те що є, а Ви б глянули

Я хочу щоб всі зрозуміли, згідно чинного законодавства до любого будівництва (реконструкції, переоблпднання, переоснащення, капітальний ремонт) спочатку робиться проектно-кошторисна документація. Проект складається не тільки з планів та фасадів а і розділів сантехнічні рішення (опалення вентиляція, вода каналізація), електротехнічні рішення, пожежна сигналізація і т.д.
Вже проектанти мають запроектувати без порушення будівельних, пожежних та санітарних норм.
Любу квартиру можна реконструювати хоч під хімзавод, аби це тільки відповідало будівельним нормам.
Всі будівельні норми написані так щоб сусіди не відчували ніякого дискомфорту.
Якщо Ви відчуваєте якісь вібрації, це є порушення санітарних норм....... Або проектанти прорахувались, або забудовник встановив якесь самовільне обладнання, а це вже відхилення від проекту, за це є відповідальність....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 10:39 
Борец

Sawa_2410 писал(а):
Або проектанти прорахувались, або забудовник встановив якесь самовільне обладнання, а це вже відхилення від проекту, за це є відповідальність....

наскільки я зрозумів з відповідей всіх служб, вони проект не бачили. ДАБК вказала на те, що внутрішні роботи проводяться без їх погодження. Але є одне але - вони вказали що їм надавалась декларація про початок будівельних робіт. Тут мені не зрозуміло чому подавалася декларація, якщо виконання внутрішніх робіт не потребує узгодження?

Добре, допустимо я вирішую подавати позов до суду. На що мені спиратися, якщо я не маю доступу до проектної документації. Позов з аргуументацією "на мою думку" є апріорі нікчемним.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 11:06 
Новобранец

Sans писал(а):
Sawa_2410 писал(а):
Або проектанти прорахувались, або забудовник встановив якесь самовільне обладнання, а це вже відхилення від проекту, за це є відповідальність....

наскільки я зрозумів з відповідей всіх служб, вони проект не бачили. ДАБК вказала на те, що внутрішні роботи проводяться без їх погодження. Але є одне але - вони вказали що їм надавалась декларація про початок будівельних робіт. Тут мені не зрозуміло чому подавалася декларація, якщо виконання внутрішніх робіт не потребує узгодження?

Добре, допустимо я вирішую подавати позов до суду. На що мені спиратися, якщо я не маю доступу до проектної документації. Позов з аргуументацією "на мою думку" є апріорі нікчемним.

Чесно кажучи я відповіді всіх інстанцій не читав, тільки ДАБК, вони написали що будівельні роботи виконуються згідно якогось там проекту........Але чи відповідає цей проект будівельним та санітарним нормам, вони не написали, бо вони невправі визначати правильність виконання проектних рішень, це визначається після експертизи.
Те що вони написали що внутрішні роботи виконується без їх погодження це правда. ДАБК провіряє тільки повноту заповненої декларації про початок виконання будівельних робіт.
Я в двох словах постараюся пояснити що таке декларація.
В декларації про початок виконання будівельних робіт вказується інформація про замовника, хто виконував проектну документацію, хто здійснює технічний та авторський нагляд, інформація про містобудівні умови та земельну ділянку та ТЕП. Після заповнення декларації замовником він подає її у двох екземплярах в інспекцію ДАБК. ДАБК провіряє правильність заповнення декларації, ніякого проекту та інших документів замовник в інспекцію не подає. Якщо в інспекції ДАБК немає питань до заповнення декларації вони на протязі 5 днів її реєструють, після чого замовник може приступати до будівельних робіт.
По простому кажучи інспекція нічого не погоджує тільки реєструє декларації. А вже під час планової чи позапланової перевірки інспектори можуть провірити наявність всіх документів....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 11:11 
Новобранец

Sans писал(а):
Sawa_2410 писал(а):

Якщо в замовника є зареєстрована декларація - це неозначає що він виконує будівельн роботи законно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 11:20 
Новобранец

Нарахунок суду я думаю треба робити так: відкрити ДБН (державні будівельні норми) і зсилатися на конкретні пункти.
Наприклад: забудовник будує навіс, навіс стоїть на стойках, стойки мають фундамент, значить навіс це будівля, на якій землі стоїть ця будівля (навіс) (договір оренди, свідоцтво на право власності на земельну ділянку) ? ..... і т.д.
Відповідачем має бути забудовник.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 11:22 
Новобранец

Sawa_2410 писал(а):
Нарахунок суду я думаю треба робити так: відкрити ДБН (державні будівельні норми) і зсилатися на конкретні пункти.
Наприклад: забудовник будує навіс, навіс стоїть на стойках, стойки мають фундамент, значить навіс це будівля, на якій землі стоїть ця будівля (навіс) (договір оренди, свідоцтво на право власності на земельну ділянку) ? ..... і т.д.

Попробуйти отримати офійційно копію проекту від проектантів, чи замовника................

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 12:03 
Борец

Sawa_2410 писал(а):

фірма, яка виконувала ремонт/будівництво є підрядником. Інформацію про замовника (фактичного забудовника) вони відмовляються давати зсилаючись на конфіденційність
Sawa_2410 писал(а):
Попробуйти отримати офійційно копію проекту від проектантів, чи замовника................
знову ж посилання на конфіденційність та обмеження доступу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 12:42 
Новобранец

Sans писал(а):
Sawa_2410 писал(а):

фірма, яка виконувала ремонт/будівництво є підрядником. Інформацію про замовника (фактичного забудовника) вони відмовляються давати зсилаючись на конфіденційність
Sawa_2410 писал(а):
знову ж посилання на конфіденційність та обмеження доступу

Забудовник - це не підрядна (будівельна) організація, а власники приміщення (замовники будівництва).

А вже після того як ви докажете що порушено будівельні норми, забудовник нехай розбирається з проектантами та будівельника, хто допустив ці порушення.

У ВАС не може буди притензій до будівельників чи проектантів, тільки до власників будівлі (замовників будівництва).

Я не юрист, треба подумати як законно достати копію проекту..........

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 12:43 
Новобранец

Скиньте фотки на емейл......

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 12:56 
Борец

Sawa_2410 писал(а):

на вихідних постараюся скинути
Sawa_2410 писал(а):
У ВАС не може буди притензій до будівельників чи проектантів, тільки до власників будівлі (замовників будівництва).

Тільки через суд, але поки що немае підстав для суду. Мені юристи рекомендують давити ДАБК, щоб вони визнали порушення, а далі суд. Ну і санстанцію напрягати за вібрації та витяжки

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 13:01 
Новобранец

Sans писал(а):
Sawa_2410 писал(а):

на вихідних постараюся скинути
Sawa_2410 писал(а):

Тільки через суд, але поки що немае підстав для суду. Мені юристи рекомендують давити ДАБК, щоб вони визнали порушення, а далі суд. Ну і санстанцію напрягати за вібрації та витяжки

Я согласний з юристами, але ДАБК буде ссилатися на проект (тіпа будівельники роблять все по проекту).

А вібрації це до санстанціі, треба зобовязати їх провести перевірку.............

Попробуйте надавити на санстанцію через прокуратуру..........

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2014, 13:10 
Борец

Sawa_2410 писал(а):
Я согласний з юристами, але ДАБК буде ссилатися на проект (тіпа будівельники роблять все по проекту).

А вібрації це до санстанціі, треба зобовязати їх провести перевірку.............

Попробуйте надавити на санстанцію через прокуратуру..........
я вже знайшов зачіпку - по ДБН завантажувальне приміщення (а з ним і площадка для розвантаження) магазину повинно проектуватися з бокового фасаду житлового будинку, на якому відсутні вікна. А у нас вікна присутні на всіх сторонах. Також при проектуванні розвантажувального майданчику треба розвести поток мешканців та обслуговуючих автомобілів. По факту - виходжу з під’їзду практично на цей майданчик, а виїзд (вихід) з двору проходить по майданчику. на фото постараюся показати.

Ну а так, в вільний час потроху пишу "привіти"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 166 ]  На страницу Пред.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа