ognetyshitel писал(а):
Привіт ДК! Всім привіт! ! Порадьте, що робити в наступній ситуації?
25 жовтня 2010 року в м.Галич Івано-Франківської області був зупинений працівником ДАІ за ,нібито, перевищення швидкості на вимірювач швидкості "Беркут". На моє прохання мєнт показав тільки Російське свідоцтво про повірку, видане в м."Санк -Петербург". На це я вказав йому, нагадав вимоги наказу 111, передзвонив при ньому на телефон довіри Івано-Франківського ВДАІ і повідомив про незаконні дії, але все рівно гаїшник склав протокол та постанову. Рух до зупинки та своє спілкування з інспектором знято на відеореєстратор. Після цьго протягом шести днів я подав позов в Івано-Франківський міський суд про скасування постанови. Суддя долучив до справи відеозапис з мого автореєстратора. Відбулось два засідання, на які не з'явилися "Відповідач" чи його представники - РЕЗУЛЬТАТ - суддя виніс рішення на користь "Мєнтозаврів" . На мою думку результат такий, тому що:
1. Суддя "куплений" керівництвом ДАІ.,
2. ВДАІ Івано-Франківщини не має документів на всі закуплені прилади "Беркут".
3. Помилка в моїх діях.
30 січня 2010 року мій юрист направив Апеляційну скаргу в Львівський апеляційний адміністративий суд. Тепер чекаємо.
Питання до ДК:
1.Чи можливо оскаржити НЕЗАКОННЕ рішення Івано-Франківського судді?
2.Що нам дає Апеляційна скарга?
3.Якщо відповідь на апеляційну скаргу буде негативна - що робити далі та як наказати ГАІ за незаконні дії.
Что касается Вашей проблемы. Поскольку суд оставил в силе штраф ГАИ, то оспорить Вы его уже не сможете... Такие постановы не оспариваются. Однако вы можете обратиться в прокуратуру с просьбой вынести протест на такое решение.
Что Вы можете сделать сами:
1) Написать в Генеральную прокуратуру Украины заявление о преступлении касательно вынесения судьей заведомо незаконного постановления.
2) Если были существенные нарушения процедуры рассмотрения дела - написать заявление в Высшую Раду Юстиции с требованием привлечь судью к дисциплинарной ответственности.
Вивчіть Закон Украины про судоустрій и статус суддів.
=============================================================
Кримінальну справу щодо судді може порушити лише Генеральний прокурор України.