зроби так:
Начальнику ВВБ в Черкаській області СВБ ГУБОЗ МВС України Черкаси, вул.... 00001
Начальнику Черкаського РМВ УМВС Черкаси вул. ..... 10000
Скарга на неправомірні дії інспектора ДПС Черкаського ВДАІ ........................
20 березня 2011 року о ..год....хв в місті Черкаси я рухався як пішохід по вул........... в районі автобусної зупинки ......, громадський порядок не порушував. Коли я помітив .................................(фото додається), написи та кольорографічні схеми якого збігаються з такими для автомобілів ДАІ, зафіксував цей факт на свій мобільний телефон.
З метою приховання виявленого порушення та уникнення відповідальності інспектор ДПС Черкаського ВДАІ намагався відібрати в мене моб.телефон, незаконно застосовуючи заходи фізичного впливу,під час спроб незаконного вилучення в мене телефону поводився нетактовно,звертався на «ти», лаявся,використовував ненормативну лексику, а також показав незнання та ігнорування нормативно-правових актів чинного законодавства України, чим порушив ст.5 Закону України «Про міліцію»,яка зобов’язує працівників міліції «виконувати свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом».
Крім того інспектор ДПС Черкаського ДАІ грубо порушив цілий ряд пунктів «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої Наказом МВС України від 27 березня 2009 року № 111, а саме:
• п/п № 2.1: «Працівники підрозділів ДПС повинні мати необхідну професійну підготовку, високі моральні якості, бути дисциплінованими та пильними, стійко переносити труднощі, пов'язані зі службою, бути ввічливими й тактовними в спілкуванні з громадянами». • п/п № 18.7: «У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється: звертатися до учасників дорожнього руху на "ти"; використовувати погрозливі чи ображаючі жести; допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози; пред'являти безпідставні звинувачення»; • п/п № 6.25: «Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками».
Вважаю, що в діях інспектора ДПС Черкаського ВДАІ .............. містяться ознаки злочинів, передбаченого ч.1 ст.365 Кримінального кодексу України.
На підставі викладеного,керуючись ст.ст.5-7,20 Закону України «Про звернення громадян»,
Прошу:
1. Провести службову перевірку 2. Притягнути інспектора ДПС Черкаського ВДАІ .................... до відповідальності згідно чинного законодавства.
Свідки:
1.............................,проживає за адресою м. Черкаси, вул....... 2.........................................................................................
Додаток за текстом(фото-1шт)
............................... 20 березня 2011р
а також можна запит:
Начальнику Черкаського відділу ДАІ УМВС України 10000, вул........, м.Черкаси.
......................................... 00100 м.Черкаси вул.............
ЗАПИТ 20.03.2011 о ...год......хв в м.Черкаси на вул............ біля будинку за №..... я керуючись ст.34 Конституції України, ст.14 Закону України "Про дорожній рух", ст.3 Закону України "Про міліцію" зафіксував на моб.телефон .......................(фото додається). Мої дії спонукали працівника ДАІ ................... на вчинення проти мене незаконних дій,а саме- звертався до мене на "ти", шарпав за одяг, використовував погрозливі та ображаючі жести, допускав при спілкуванні зневажливий тон, грубість, вирази та репліки, які ображають людську гідність, погрожував «сдати» в органи прокуратури. При цьому інспектор ДПС ......................... вимагав дозволів на фото-відео фіксацію, не передбачених чинним законодавством, чим порушив ст.3 Закону України «Про міліцію»,а також намагався незаконно застосувати щодо мене заходи фізичного впливу з метою вилучення цифрової камери, чим порушив ст.41 Конституції України, ст.ст.1, 2, 12 Закону України "Про міліцію". Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань. Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема:обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;
Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання: 1. Чи має право громадянин України фіксувати за допомогою фото або відео записуючих пристроїв процес спілкування з інспекторами ДПС? 2.Яким нормативним документом передбачена заборона фіксації протиправних дій співробітників ДАІ? 3. Що повинен робити учасник дорожнього руху, який виявив порушення правил дорожнього руху в тому числі з боку працівників ДАІ? Додаток за текстом: фотографія правопорушенння з боку співробітників ДАІ- на одному аркуші. ...................... 20 березня 2011р.
мочи ублюдків
_________________ дайте нам бути такими якими ми є, дайте нам спокій від ваших щоденних атак... Славко Вакарчук.
|