До управління Даї Кіровоградської області….
Від……………………………………………….
Скарга.
На протиправні дії на працівників Даї,що несли службу в м.Кіровограді…..о….год…хвилин…2012 року,на перехресті вул….. Суть справи. ……….год ..хвилин..,був зупинений ,працівником Даї…………..,який почав звинувачувати мене у порушенні вимог ПДР,а саме проїзд перехрестя на заборонений сигнал світлофору.Оскільки я не порушував вимог ПДР,і попросив інспектора…надати мені докази якоби скоєного мною правопорушення,на що отримав відповідь,пройти до патрульного автомобілю,та подивитися відео на приватному відеореєстраторі ,який по словах інспектора…знаходився в їхньому автомобілі,що викликало неабияке подивувавння з мого боку.Мій водійський стаж складає….років,я постійно керую великоваговим транспортним засобом,здійснюючи вантажні перевезення по всій Европі,ознайомлений з Віденською за Женевською Конвенцією про дорожній рух,постійно вдосконалюю свою професійну майстерність.Таке звинуваченння в мій бік є цілком безпідставним,нічим не доведеним,та необгрунтованим.На неодноразові мої вимоги надати мені відеозапис,чіткої відповіді не отримав,лише насмішки зі строни інспектора…та вислови-відео буде представлено в суді.Після чого на 03.48 хв відео підійшов старший наряду в званні прапорщика…на мою вимогу предявити свої документи,поводив себе дивно,хотів,щоб я як громадянин ще й уточнював для нього які мені документи потрібно предявляти громадянам,що є незнанням зі строни прапорщика Даї вимог ст.5 Закону України про міліцію,та небажанням виконувати вищенаведене. В продовженні нашої розмови на 7.06 хв відео сержант даї…..,погрожував спустити мені два колеса,щоб помститися мені,за те,що я оспорюю,те правопорушення якого не скоював. Після чого обійшовши навколо мій автопоїзд,на 7.40 відео заявив,що в мене відкритий напівпричеп,і що нехай з нього все повипадає. Таке зухвале ставлення з боку працівника міліції,мене просто шокувало,спочатку мене звинувачували в порушенні Пдр,пізніше погрожували спустити два колеса,брехали про те що причеп мого автомобілю відкритий,що є цинічним порушенням зі строни працівників даї,вимог Закону про міліцію,ст 7 Дисциплінарного статуту працівників міліції,вимог наказу МВС від 27.03.2009 N 111,в частині ввічливого ставілення до учасників дорожнього руху. Окремо слід зазначити,що згідно Наказу Мвс№33від 01.03.2010 переліком технічних засобів що використовуються в Даї,для виявлення та фіксування порушеннь Пдр,не передбачено-Відеореєстраторів,яким зі слів сержанта Даї,було зафіксовано якоби моє правопорушення.
Згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, доручається міністру МВС забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення. Дії працівника ДАІ сержанта….. дають підстави вважати, що зупинка транспортного засобу була безпідставною, а отже такою, що порушує чинне законодавство і Доручення Президента. Керуючись Законом про Звернення громадян. Прошу. 1. Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за викладеним в скарзі фактами. 2.Притягнути до дисциплінарної відповідальності,по факту безпідставної зупинки,та невиконання всіх НОРМАТИВНО ПРАВОВИХ АКТІВ,ЩО СТОСУЮТЬСЯ ВЗАЄМОВІДНОСИН,МІЖ ПРАЦІВНИКАМИ ДАЇ ТА ВОДІЯМИ працівників даї…… 3.Притягнути безпосередніх керівників,даних працівників даї,які не здійснюють дієвий контроль за несенням служби.з боку підлеглих. 4.Надіслати на мою адресу копію відеозапису,що здійснювався працівниками даї….на перехресті…в м.Кіровограді. Додатки Компакт диск з відеозаписом.1 шт. ………….2012 р підпис…..
_________________ ДАЙвінг(Гайвінг)-вид інтелектуально –фізичного спорту;боротьба- основною ціллю якої є відстоювання прав і свобод громадян,які порушуються неродовими, та корумпованими працівниками Державтоінспекції .
|