Текущее время: 24 сен 2025, 07:50

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 май 2011, 17:00 
Постоялец

Ув. Rom4ik в Правилах есть исключения "крім випадку виїзду з
перехрестя, де організовано круговий рух,"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2011, 17:02 
Борец

Karp писал(а):
Совесть у меня чиста, еду по полосе не перестраиваюсь, с заранее включенным левым поворотом.

Но согласитесь, если дорожная обстановка такая, что из вашей и из нескольких соседних слева полос все выезжают из круга, то в таком случае не совсем корректно занимать правый ряд и продолжать движение по кругу.

Если на этом круге желтая маршрутка продолжит движение по кругу, то она гарантированно создаст аварийную обстановку.

Кстати, Rom4ik, тут тоже все нарушают, кто не на крайней правой?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2011, 17:05 
Борец

Многие считают, что на кругу "повороты" включать не нужно. :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 07:08 
Постоялец

artobstrel
Ну маршрутка не может создать, создадут другие участники ДД, маршруточник может сделать западло- подставиться, может достаточно безопасно проехать на лево. Я подставами не занимаюсь, не помню таких случаев чтобы кто-то был недоволен моими перестроениями на кругу (почти 15 лет за рулем). Часто бывает что еду по среднему ряду на лево(на кругу), и в левый ряд выпрыгивает другое авто, проезжает пол корпуса, и собирается объехать моё авто( такое поведение раздражает)
Правая полоса на кругу -это не принципиально, да часто бывает, но зависит от дорожной обстановки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 07:26 
Постоялец

artobstrel писал(а):
Таким образом из этой позиции я не могу выезжать из круга, я правильно вас понимаю?

з цього місця ви ще можете перестроїтись у праву смугу, виїзд із круга починається попереду чорної машини. Але якщо ви хочете безпечніше виїхати у наміченому напрямку, то варто було б їхати у правій чи середній смузі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 07:39 
Постоялец

artobstrel писал(а):
Karp писал(а):
Совесть у меня чиста, еду по полосе не перестраиваюсь, с заранее включенным левым поворотом.

Но согласитесь, если дорожная обстановка такая, что из вашей и из нескольких соседних слева полос все выезжают из круга, то в таком случае не совсем корректно занимать правый ряд и продолжать движение по кругу.

Если на этом круге желтая маршрутка продолжит движение по кругу, то она гарантированно создаст аварийную обстановку.

Кстати, Rom4ik, тут тоже все нарушают, кто не на крайней правой?

На нормальній круговій дорозі є в"їзд на кругову дорогу, проїзд по смугам кругової дороги та виїзді із кругової дороги. У данному випадку і у багатьох інших м. Києва кругові дороги запутані, спроєктовані невдало. Тут видно, що автомобілі справа, які в"їзжають на кругову дорогу і одразу повертають направо - вони не проїзжають по кругу а ні сантиметра, руль завжди вивернутий вправо, а напрямок кругової дороги - вліво. Відсутній рух по колу, тут не поворот направо, а розгалуження. Кругова дорога не працює )))
Тому в таких випадках потрібно керуватися правилом поступись тому, хто справа, бути надуважним і уникати можливих ДТП.
Але на класичній круговій дорозі все зрозуміло і легко їхати придержуючись ПДД. А на "кривих" кругах ПДД не діють ))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 07:45 
Борец

Rom4ik писал(а):
можете перестроїтись... варто було б їхати

Я четко спросил могу я там выезжать или не могу. Я въехал на перекресток в третьем ряду и в нем же хочу выехать. Зачем мне совершать опасные перестроения на перекрестке?
И самое главное (см. сообщение NoNickName), в пунктах 10.4 и 10.5 ПДД четко указано, что эти правила действуют всегда "крім випадку, де організовано круговий рух". Почему вы не обращаете на это внимание?

Rom4ik писал(а):
Але на класичній круговій дорозі все зрозуміло і легко їхати придержуючись ПДД. А на "кривих" кругах ПДД не діють ))

Нет никаких круговых дорог, прямых и кривых кругов тоже нет. Есть перекресток на котором организовано круговое движение. Въезд/выезд на таких перекрестках по ПДД разрешается в/из любых полос.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 08:44 
Постоялец

artobstrel писал(а):
Rom4ik писал(а):
можете перестроїтись... варто було б їхати

Я четко спросил могу я там выезжать или не могу. Я въехал на перекресток в третьем ряду и в нем же хочу выехать. Зачем мне совершать опасные перестроения на перекрестке?
И самое главное (см. сообщение NoNickName), в пунктах 10.4 и 10.5 ПДД четко указано, что эти правила действуют всегда "крім випадку, де організовано круговий рух". Почему вы не обращаете на это внимание?

Rom4ik писал(а):

Нет никаких круговых дорог, прямых и кривых кругов тоже нет. Есть перекресток на котором организовано круговое движение. Въезд/выезд на таких перекрестках по ПДД разрешается в/из любых полос.

Чітка відповідь на питання "Таким образом из этой позиции я не могу выезжать из круга, я правильно вас понимаю?": у будь якій позиції ви можете виїхати із круга, в тому числі і у тій, яку ви вказали. Не зможете виїхати лише у виняткових обставинах: ваша автівка заблокована, згоріла, ви себе почуваєте дуже погано і не можете продовжувати рух і т.д. Для виїзду у найбижчий поворот направо вам необхідно перестроїтися у правий ряд і виконати поворот.

Якби при виїзді із круга не потрібно було б перестроюватися, то 10.4 написали б у такій редакції:
10.4. Перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду чи виїзду на перехрестя, де організовано круговий рух.
Вам так не здається???

Ще раз повторюю. З якої смуги здійснювати поворот написано у 10.4. На яку смугу виїзжати після повороту написано у 10.5. 10.5 ніяк не стосується того, що ви робите перед поворотом і з якої смуги повертати направо, виїзжати із круга.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 08:52 
Борец

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 09:00 
Борец

Rom4ik писал(а):
Ще раз повторюю. З якої смуги здійснювати поворот написано у 10.4. На яку смугу виїзжати після повороту написано у 10.5.

Но ведь в 10.4 и 10.5 написано, что для перекрестков с круговым движением от требований этих пунктов можно отступать!

Rom4ik, как вы интерпретируете фразы "крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух," и "крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 09:45 
Борец

Yorgens писал(а):
Многие считают, что на кругу "повороты" включать не нужно.

і забувають ,що здійснють поворот, де гловна дорога міняє напрямок-коли зїзджають з круга-це і є основа-неправильного трактування ПДР І основна причина ДТП.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 09:47 
Постоялец

artobstrel писал(а):
Rom4ik, я собирался развернуться и въехал на перекресток с круговым движением в крайний левый ряд, но потом передумал и собираюсь выехать на право.
Как мне это сделать не нарушив ПДД?

Пойти на второй круг :!: и фсе.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 09:51 
Постоялец

Вот, накопилось :arrow: http://play.ukr.net/videos/show/key/cbd ... cb9f30a1b/ :!:
Все со стадным инстинктом ломятся в сторону окружной с левых рядов :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 10:01 
Постоялец

artobstrel писал(а):
Rom4ik писал(а):
Ще раз повторюю. З якої смуги здійснювати поворот написано у 10.4. На яку смугу виїзжати після повороту написано у 10.5.

Но ведь в 10.4 и 10.5 написано, что для перекрестков с круговым движением от требований этих пунктов можно отступать!

Rom4ik, как вы интерпретируете фразы "крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух," и "крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух"?

У 10.4 це виключення відноситься тільки коли при в"їзді! Про виїзд нічого не написано, поворот при виїзді - звичайний поворот, потрібно перестроїтися!
У 10.5 йдеться про те, - де ви повинні опинитися після виконання повороту. Виключення говорить, що при виїзді при виконанні повороту праворуч із крайньої правої смуги можна заняти будь-яку смугу на дорозі, на яку повертаєте! Інакше, при звичайному повороті направо, потрібно зайняти праву смугу, тобто рухатися правіше.

Тільки що дивився декілька перехресть із круговим рухом у Парижі. Так там всі дороги виходять на перехрестя під прямим кутом, Т-подібні, так само і з"їзди. А знаки круговий рух - взагалі відсутні, лише знаки Рух направо на самому крузі при в"зді. А в Україні багато доріг, які виходять на круг як прилягання дороги, а з"їзди як розгалуження доріг. Тому у нас все через одне місце і врегулювати такі перехрестя неможливо, їх потрібно перероблювати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2011, 10:04 
Борец

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа