пішохід писал(а):
15.11.2012р., біля 19.00 години на 217 км. автодороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка сталась ця дорожньо-транспортна пригода. Зіткнулись мій автомобіль Toyota Prado та ВАЗ 2104, під керуванням дільничого інспектора міліціїї Волочиського РВ, капітана міліції Лемішко Миколи Дмитровича. В автомобілі також знаходився пасажир - теж дільничий інспектор міліції, капітан Радван Микола Францович.Обоє перебували в службовій формі. Коли я побачив, що на моїй смузі мені назустріч рухається автомобіль, я почав зменшувати швидкість, притискаючись до правої сторони. Так як автомобіль напрямку руху не міняв, ніяк на мене не реагував, на свою смугу не повертався, то я вирішив, що щось там з ним чи водієм сталось (заснув, може погано стало, знепритомнів тощо), і він і далі буде продовжувати свій рух в тому ж напрямку, розуміючи, що з правої сторони я з ним не розминусь, то я вирішив з метою уникнення зіткнення втікти трохи лівіше, так як він фактично знаходився під правим краєм моєї смуги, Але в останню секунду Лемішко М.Д. (водій ВАЗа) різко, навіть не гальмуючи, вивернув кермо вправо, в напрямку своєї смуги, але передня частина мого авто вже була на зустрічній смузі і відбулось зіткнення. По факту ДТП вони пояснюють, що їхали по своїй смузі руху зі швидкістю 20 км/год, тримались правої сторони, були пристубнуті ременями безпеки, на зустрічну смугу руху НЕ ВИЇЗЖАЛИ! БРЕХУНИ!!! Пасажир стверджує, що самого зіткнення він не бачив, бо дуже хотів пити (напевно дуже "палило") і в той момент якраз шукав пляшку з водою в себе під ногами. Але на відео видно, що в момент зіткнення він був на верху, тим більше, що поцарапав собі обличчя до лобового скла. А якби були пристебнутими, то не вибили б скло своїми лобами. Скоріше за все вони обидва дуже хотіли "пити" і обидва шукали ту пляшку, бо їхати і не бачити, що ти на зустрічній смузі руху і що перед тобою фари іншого автомобіля і не реагувати на це до останньої миті - це очевидно, що водій відволікся і на дорогу не дивився взагалі. Матеріали справи розглядав старший інспектор ВДАІ Волочиського РВ УМВС капітан міліції Олянін В.Л. в результаті чого, виніс постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності за порушення ПДР, передбачене ст.124 КУпАП. Відео, де видно як їздять його колеги, "два капітана", і яке спростовує їхнє кожне брехливе слово, а підтверджує мої свідчення, до уваги він взагалі не взяв. "Ворон ворону око не виклює". До речі, Лемішко М.Д. зустрічався зі мною, перед тим, як був на мене складений адмінпротокол, хотів про щось домовитись, бо як він сказав, що "всі ми ж люди, і він хоче вирішити проблему тихо, без зайвого шуму". Далі буде суд..., може хоча б суд повно і об'єктивно оцінить матеріали справи і винесе законне і справедливе рішення.
.
А з цим текстом що робити?