MihEdNal писал(а):
Один раз дедушка мой пошел купить рыбу, купил помоему 2,500, дома проверили - 1,700. Где 800 грамм?
майже всі при покупці мороженої риби зіштовхувалися з таким фактом, коли після розморожування її вага зменшувався майже удвічі.
Наскільки подібні явища правомірні, ми вирішили запитати у фахівців ДП «Чернігівський науково— виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» і обласного управління у справах захисту прав споживачів. І з’ясували, що згідно з діючими технічними умовами, маса снігової глазурі повинна бути
від 2% до 4% у відношенні до маси філе. Але на практиці часто ці вимоги не витримуються.
— Але це не значить, що величину співвідношення вода— риба можна вирахувати шляхом зважування рідини, що утворилася при розморожуванні риби, й рибної маси, що залишилася, — пояснила нам Валентина Нашиванько. — Справа у тому, що м’язова тканина риби має у своєму складі досить велику кількість води, тому при розморожуванні мерлузи (риби з ніжною м’язовою тканиною) рідини буде набагато більше, ніж при розморожуванні щуки, хоча товщина сніговий глазурі в них буде однакова.