Губки бантіком, бровки доміком або суддя Веселе Падло
(На правах агента Кремля)
….І тут я офігіла.
Виявляється, що слідчий суддя у справі «провокаторів 14 жовтня» — зірка політичних справ часів Януковича, суддя Печерского районного суду Оксана Царевич.
Ось тільки короткий перелік її досягнень:
Брала участь у колегії суддів з розгляду справи Ю. Луценка, в якій його визнано винним та засуджено до позбавлення волі.
Була слідчою суддею у справі про вбивство Є. Щербаня, у якій Ю. Тимошенко визнано підозрюваною.
Уривок зі статті тих часів:
«Суд треба поважати. Цю аксіому нарешті довела до відома народних обранців та решти політиків суддя Печерського районного суду м.Києва Оксана Царевич. Результат — два штрафи, накладені на Юлію Тимошенко та її адвоката Сергія Власенка за неповагу до суду, а також рішучість у видаленні із зали нардепів, які намагалися перетворити засідання на балаган» (Газета «Закон і бізнес» №7 (1097) 16.02—22.02.2013)
З суддів Печерського суду, які були залучені до розгляду справ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, лише наша пані Оксана Царевич отримала службову квартиру.
"Судді Царевич О.І. надано службову квартиру згідно ордеру на право зайняття службового приміщення від 08.11.2012 площею 34,3 кв. м. у Дніпровському районі м. Києва" ,- сказано у відповіді на запит Української Правди.
Цікаво, що в 2011 році за участь у резонансних політичних справах Оксанка увійшла до списку 100 найвпливовіших жінок України, де посіла 79 місце.
Люстрація, кажете, шановне диванне воїнство? Ану спробуйте. Подивлюся, що вам відірвуть за цю елітну бойову ланцюгову сучку всіх режимів.
У січні 2014, під час Майдану, на підставі сфальшованого адміністративного протоколу, без доказів правопорушення, ігноруючи переконливі доводи адвоката та алібі позбавила на 6 місяців водійських прав Інну Царькову за порушення нею ПДД під час її здогадної участі в акції Автомайдану під Межигір’ям, на якій її насправді не було.
28 січня 2014р. прийняла рішення забрати у кореспондента Української правди Оксани Коваленко водійські права за сфальсифікованим рапортом інспектора ДАІ Козака.
Винесла рішення щодо позбавлення кореспондента “Української правди” Оксани Коваленко права керування транспортними засобами строком на 6 місяців.
У березні Вища кваліфікаційна комісія суддів порушила дисциплінарну справу щодо судді Печерського районного суду Оксани Царевич. Але то було в березні.
А вже у жовтні вона знову судить патріотів. Тобто, як ви кажете, провокаторів. І це не хвилює жодну там «Українську правду» чи ще якесь подібне видання, як і депутатів, яких вона недавно штрафувала за присутність в залі суду.
Суб’єктивне: О.Царевич розумом і почуттям гумору далеко не обділена. Під час засідань дозволяє собі коментувати політичні погляди та вишукано морально знущатися з в’язнів. Наприклад, до справи одного з них вона долучила фото з Вконтакті, де зображений П.Порошенко з цяткою на лобі, заклики до участі в «Марші героїв» і заборонила хлопцеві спілкуватися з тими, хто в нього в соцмережі позначений як друзі, під час цілодобового домашнього арешту. При цьому детально опитала підозрюваного з приводу його політичних поглядів і прокоментувала, що людина, яка закінчила лише школу, не має права критикувати дії голови держави і взагалі владу. Іншого хлопця довела до сліз принизливою пропозицією просити пробачення в батьків з клітки.
Підозрюваному Стемпковському, в якого на руках мала дитина, вона дала 2 місяці СІЗО, оскільки він не приховував своєї належності до одного з політичних об’єднань і не вважав це злочином, бо «він не переконав суд (тобто пані Царевич особисто), що йому так вже потрібна та робота, з якої він посмів відпроситися для участі в акціях 14 жовтня. А неповнолітнього Михайла Стрижку відправила в СІЗО за те, що з’їздив в АТО без дозволу мами. З цього випливає, що матір погано контролює дитину, на думку елітної судді Царевич.
І під час засідання О.Царевич іноді повторювала: «Суд сьогодні об’єктивний. Такий об’єктивний, що сам від себе в шоці». Після чого не віддавала на поруки депутатам чергового в'язня. Бо не всі букви в заяві ідеально формально правильні.
Я довго не вірила що таке можливо. Звіряла прізвище, фото, ім’я. Але воно так: суддя Царевич вже після вашої цієї, як її там, Революції Гідності відчуває себе недоторканною вершителькою доль людських. Спостерігаючи її поведінку, я прямо-таки отримала майстер-клас із вишуканого садизму.
Юрій Ноєвий запропонував називати її Суддя Веселе Падло. Непогано, як на мене.
Але насправді все набагато страшніше. Ви були на Майдані?
Завтра помстяться вам. Ви їздили в Межигір’я? Ваше прізвище досі занотоване. Ви розумієте, що щось не так і хочете чинити опір, не маючи тепленького місця в респектабельній партії? На вас вже чекає затишок Лук’янівки. І про це не напишуть в ЗМІ. Бо тепер є «правильний» патріотизм, спрямований на війну з окупантом, і він пропагується (так, це дійсно потрібно, не сперечаюсь), але є і «неправильний» – боротьба з ворогом внутрішнім, який завжди буде «на руку Кремлю», «провокація», «розхитування човна».
І з яких це пір викидання щурів розхитує човен?..
П.С. Якщо хтось дізнається щось цікаве щодо прекрасної жриці правосуддя, буду вельми вдячна. Хочу квіти на 8 березня занести. Також подякую за ідеї щодо можливого притягнення до відповідальності цієї вишуканої леді.
Простіть, хлопці, патріоти, які воюють, які гинуть, які сидять! Ми не доробили цю кляту революцію. Ми знову заспокоїлись і переклали все на чиїсь плечі. Ми знову зарано почали намагатися жити звичним життям.