По данному факто написано заява.
З А Я В А
25.08.2012 приблизно о 17:00 в м. Мелітополь по вулиці Крупської ( рухаючись в бік Каховського шосе, приблизно через 350м від вулиці Вакуленчука, по правій стороні дороги), безпосередньо на виїзді з прилеглої території, в місці що повністю обмежує видимість, я помітив автомобіль ДАІ, д/н 1017 (на синьому фоні), біля якого знаходилося двоє людей у формі працівників ДПС.
Я зупинив свій транспортний засіб неподалік, та вийшов поцікавитись у цих людей чому вони порушують Інструкції затвердженої Наказом МВС №111 від 27.03.2009, та п.15.9 И ПДР України. Підійшовши до них я помітив що в них відсутні нагрудні значки.
На моє питання хто старший патруля, та чому в них відсутні нагрудні значки, я відповіді не отримав. Після того як я попрохав одного з цих людей що вів зі мною діалог пред’явити мені своє службове посвідчення, ці люди худко сіли в автомобіль та поїхали геть ( при цьому не викаючи показників повороту).
Згідно інформації що розміщена на сайті ДАІ Запорізької області ( посилання на джерело інформації
http://www.dai-zp.gov.ua/dovidka_31.html ) це місце не є місцем концентрації ДТП.
Відповідно наказу №111 «ІНСТРУКЦІЯ з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС»:
9.6. Розташування наряду (службового автомобіля) ДПС для здійснення профілактичних заходів у схемі маршруту патрулювання визначається виключно в місцях концентрації ДТП з урахуванням часу доби, інтенсивності руху та виду правопорушень, з причини яких стаються ДТП.
27.2. На вимогу громадянина працівник підрозділу ДПС зобов'язаний
пред'явити службове посвідчення.
Згідно до ПДР України п. 15.9 И - зупинка забороняється ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.
Виходячи з вище викладеного якщо ці люди працівники ДАІ то ними було порушено ряд пунктів наказу №111, що можна кваліфікувати як дисциплінарний проступок.
Нехтування ПДР України, а саме п.15.9 И, є адміністративним правопорушенням.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. Провести повну та всебічну перевірку викладених фактів.
2. Встановити чи дійсно це були працівники ДПС.
3. Притягнути ІДПС до дисциплінарної та адміністративної відповідальності за порушення Закону України «Про Міліцію» ст. 5, Наказу №111 п 9.9 п.27.2, ПДР Україні п. 15.9 И.
4. Повідомити мені прізвища та посади ІДПС, які зображені на відео.
5. Надіслати мою скаргу до Прокуратури м. Мелітополь в разі встановлення, що зображені на відео люди не є співробітниками ДПС.
6. Надати письмово ґрунтовну та вмотивовану відповідь про результати розгляду заяви.
Додатки:
1. Відеоматеріал – 1 шт.