Текущее время: 06 сен 2025, 23:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 34 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: п.12.10 и все что связано с ним
СообщениеДобавлено: 17 июн 2012, 10:47 
Борец

предлагаю выставлять в эту тему пункт 12.10 ПДД и все, что связано с дополнительными огранич. скорости. У Keer тоже есть, что выложить.
Тема создана для того, что бы сравнивать разные случаи ( пункт ДПС)с разными инспекторами.
Встречался с daifob в Первомайске, он мне рассказал много интересного, как ведут себя инспектора по п.12.10
У меня уже есть 2 ролика - Херсон
- Каменец Подольский
Сейчас нет слабенький- приеду в Крым- выложу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: п.12.10 и все что связано с ним
СообщениеДобавлено: 17 июн 2012, 18:26 
Борец

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 00:33 
Новобранец

Привет, землякам! 13.06.12, мне выписали протокол и постанову на Цурупинском посту, нарушение ПДД п.12.9.б. Ехал через пост со скоростью 110 км/ч, там знак 3.29 - 50 км/ч. Для инспектора Притуло В.С. п.12.10 не катит. Спасибо Херсонскому ДК, а лично Vitalino - поддержал в начинаниях. Иск составил. Завтра, после завтра отправлю иск в суд. Видео имеется - выложить пока не умею.Я слил бы на форум ИСК, но не знаю как это здесь делается, мне чтоб подсказали, что нужно добавить, или убрать, возможно лишнее т.к., раньше не чем подобным не занимался. Отдельное спасибо Шевкету, Анатолию, BAKSу за отзыв и консультации. Заранее всем Спасибо!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 07:04 
Постоялец

Доброе утро, Саrens!!! :)
С радостью Вам помогу!!!
Скорее всего, текст Вашего Иска в формате docx. (doc.) и для того, чтобы выложить данный текст на форум, надо:
1 - зайти на сайт,
2 - нажать кнопку "ответить на тему",
3 - свернуть форум (кликнуть значок "свернуть"),
4 - зайти в Word и скопировать текст (нажать правую кнопку мышки и провести сверху до низу, затем нажать левую кнопку мышки и выбрать "Копировать",
5 - свернуть страницу Word и развернуть страницу Форума (кликнув значок в нижней части экрана) и вставить текст (нажать левую кнопку мышки и выбрать "Вставить"),
6 - нажать кнопку "Отправить", а мы тут уже подправим вдруг что не так…

Да, кстати, ещё можете мне прислать на email, и уже я выложу на форум…
Попробуйте скинуть иск, а затем и видео – ещё проще!!! ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 07:13 
Постоялец

Вот инфа по видео... да, лучше глянуть, что там как было, а потом подправить иск... :shock:
viewtopic.php?f=14&t=3117

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 11:06 
Новобранец

До:
Центрального районного суду м. Сімферополь
вул. Турецька, буд.21/5, м. Сімферополь, 95011

Позивач:
Ф.ИО
вул. *************буд.**, кв.**, м. **********, инд****
тел. +380*******

Відповідач 1:
УДАІУМВС Україні в Херсонської області
вул. Адмірала Сенявіна, буд.128, м. Херсон, 73034
тел.(0552) 43-25-36

Відповідач 2:
Інспектор ДПС взводу з ОСП №1 ДАІ Херсонської обл. старшина міліції Притуло Сергій Віталійович
вул. Адмірала Сенявіна, буд.128, м. Херсон, 73034
тел.(0552) 43-25-36
інші засоби зв’язку не відомі

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постанови ВТ1 №086776 від 13.06.2012 р. про притягнення до адміністративної відповідальності. Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі п.3 ч.1 ст. 288 КупАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного, районного у місті, міського чи місько-районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
Суть справи:
13.06.2012 року в 16:47 я, ******* (далі позивач) керуючи т/з КИА д/н ******** на а/д Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч 11 км. на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою, рухався з дозволеною швидкістю 110 км/год, був зупиненій інспектором ДПС взводу з ОСП №1 ДАИ Херсонської області. Як виявилось причиною зупинки, за думкою інспектора Притуло Сергія Віталійовича (далі відповідач) згідно зі його слів и за показниками приладу вимірювачем швидкості „TruCAM” за номером №000669, якій показав швидкість 111 км\год було порушення мною вимог пункту 12.9.«б» Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.3 ст. 122 КУпАП. Після зупинки, я пояснив інспектору, що відповідно п. 12.10 ПДД я не можу бути притягнений до адміністративної відповідальності оскільки зі знаком 3.29 (обмеження максимальної швидкості) не встановлений знак 1.37 (дорожні роботи), що означає що я можу рухатися на цій ділянці дорозі зі швидкістю 110 км/год. Згідно з інструкцією на прилад вимірювання швидкості "TruCAM" розділу # 12 - точність за швидкістю (похибка) складає плюс мінус 2 км/год (копія додається), а це означає, що і за показаннями приладу, я рухався з дозволеною швидкістю . Але мені не було пред'явлено жодного доказу порушення, крім безпідставних звинувачень. На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а рухався відповідно до цих Правил та встановленої Правилами швидкості, інспектор склав протокол про адміністративне правопорушення від 13.06.2012 р. В протоколі зазначено, що я, Позивач, нібито порушив вимоги п. 12.9."б" Правил дорожнього руху і, що швидкість руху була виміряна приладом «TruCAM».
Також, не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши свої думки достатніми Відповідач, інспектор ДПС Притуло Сергій Віталійович не хотів об’єктивно, всебічно та неупереджено розібратися при розгляді справи про адміністративне правопорушення, прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 грн., та виніс постанову серія ВТ1 №086776 в справі про адміністративне правопорушення від 13 червня 2012 року.(копія додається). Вищевказана постанова є незаконною, необґрунтованою та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав.
Основним для вирішення справи про притягнення особи до адміністративної відповідальності є встановлення складу правопорушення. Відповідно до ст.9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визначається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність.
Діяння повинне бути винним, а саме суб’єктивна сторона складу адміністративного правопорушення характеризується умислом або з необережності. Адміністративне правопорушення визначається вчиненим умисно, коли особа, яка його вчинила, усвідомлювала протиправний характер своєї дії чи бездіяльності, передбачала її шкідливі наслідки і бажала їх або свідомо допускала настання цих наслідків. Адміністративне правопорушення визначається вчиненим з необережності, коли особа, яка його вчинила, передбачала можливість настання шкідливих наслідків своєї дії чи бездіяльності, але легковажно розраховувала на їх відвернення або не передбачала можливості настання таких наслідків, хоч повинна і могла їх передбачити.

У моїх діях , які кваліфікуються за ч.3 ст.122 КУпАП відсутній склад правопорушення, адже відсутня суб’єктивна сторона вищевказаного складу адміністративного правопорушення. З зазначеною постановою, я ******************** не згоден та вважаю її незаконною з наступних підстав. Постанова винесена при відсутності події та складу адміністративного правопорушення.
Так, відповідно до частини 1 статті 122 КУпАП адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі від п’ятнадцяти до двадцяти не оподатковуваних мінімумів доходів громадян встановлюється при перевищенні водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортного засобу більш ніж на 20 км/год.
Пункт 12.6 Правил дорожнього руху встановлює дозволену швидкість транспортних засобів поза населеними пунктами. Зокрема підпункт „г {Підпункт "ґ" пункту 12.6 в редакції Постанови КМ N 395 (395-2009-п) від 22.04.2009}дозволяє рух зі швидкістю:
На автомагістралях – не більше 130 км/год;
На дорогах для автомобілів – не більш 110 км/год;
На інших дорогах – не більше 90 км/год.
Враховуючи те, що в постанові ВТ1№086776 від 13.06.2012 р вказано, що я на 11 км автомобільної дороге Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч рухався зі швидкістю 111 км/год (встановлена швидкість не повинна перевищувати 130 км/год), відсутня будь-яка подія скоєння мною адміністративного правопорушення.
Відповідно до п.12.9 ПДР України: Водієві забороняється: б) перевищувати максимальну швидкість, зазначену в пунктах 12.4 — 12.7, на ділянці дороги, де встановлено дорожні знаки 3.29, 3.31, або на транспортному засобі, на якому встановлено розпізнавальний знак відповідно до підпункту «и» пункту 30.3 цих Правил;
Відповідно до п.12.10 ПДР України: Додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно у разі проведення дорожніх робіт разом з попереджувальним знаком 1.37 (306а-2001-п).
У разі коли дорожні знаки обмеження руху 3.29 та 3.31(306а-2001-п) встановлені без проведення дорожніх робіт або залишені після їх завершення, водій не може бути притягнений до відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху.
Обов'язковим є встановлення дорожніх знаків 3.30 та 3.32 ( 306а-2001-п ) на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця встановлення знака обмеження швидкості руху.{Правила доповнено пунктом 12.10 згідно з Постановою КМ N 395 (395-2009-п) від 22.04.2009};
Відповідно до п.1.10 ПДР: Дорожні роботи - роботи, пов'язані з будівництвом, реконструкцією, ремонтом чи утриманням автомобільної дороги (вулиці), штучних споруд, споруд дорожнього водовідводу, інженерного облаштування, встановленням (ремонтом, заміною) технічних засобів організації дорожнього руху; {Пункт 1.10 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 395 (395-2009-п) від 22.04.2009}. Дорожні роботи на 11 км а / д Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч під час мого проїзду не проводилися, і знака 1.37 (дорожні роботи) не було.
Так згідно роз’яснення п.12.9 та 12.10 ПДР України начальником центру безпеки дорожнього руху Департаменту ДАІ МВС України Будником С.І. від 19 квітня 2010р №4К-1268 (копія додається) , водій не може бути підданий адміністративної відповідальності, якщо не виконана умова, щодо встановлення знаку та виконання робіт. Що також підтверджує відповідь від 14 травня 2012р №К-258з заступника начальника Управління ДАІ МВС України полковника міліції Резнікова Володимира Володимировича (копія додається).
Для того, щоб постанова була законною, вона повинна містити відомості про реквізити прибору, яким фіксувалось правопорушення. Якщо це засіб вимірювальної техніки – то повинні бути відомі реквізити документів про допуск типу вимірювальної техніки до використання в Україні, а також повірки конкретного екземпляру прибору. Це пряма вимога Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність” до вимірювань, показання яких використовуються в якості доказів або проводяться по замовленню суду, правоохоронних органів.
Так, відповідно до ст. 7 КУпАП ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв’язку з адміністративним правопорушенням, інакше як на підставі і в порядку, встановленим законом. Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюються на основі суворого додержання законності. Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній відповідності з законом. Але у даному випадку не можна взагалі говорити про законність застосування адміністративного стягнення.
Додержання вимог закону при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення забезпечуються систематичним контролем з боку вищестоящих органів і посадових осіб, прокурорським наглядом, правом оскарження, іншими встановленими законом способами.
Відповідно до ст. 33 КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступень його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність. Але як вбачається з матеріалів, складених відповідачем, ці обставини не враховувались. Данні про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності досліджена не була. А постанову винесено без урахувань вимог ст.ст. 34-35 КУпАП.

Крім того, в порушення ст. 278 КУпАП не проведено підготовку до розгляду справи про адміністративне правопорушення, а саме посадовою особою не вирішено, чи належить до його компетенції розгляд даної справи; чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення; чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду; чи витребувано необхідні додаткові матеріали; чи підлягають задоволенню клопотання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, їх законних представників і адвоката.
Згідно ч. 1 ст. 268 КУпАП особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: - при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.
Зазначене право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.». Дане право є непорушним та не може бути обмежене в жодному випадку в силу ст.64 Конституції України: «Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.
Відповідно до ч.2 ст. 71 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
У відповідності з ч.5 ст.288 КУпАП України особа, яка оскаржила постанову про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати судового збору.
Виходячи з вищевикладеного, вважаю, що постанова про накладення на мене, ************. адміністративного стягнення винесена протиправно при відсутності законних підстав для притягнення його до адміністративної відповідальності, а також з порушенням норм матеріального і процесуального права.
Винесенням постанови про накладення на мене адміністративного штрафу порушуються мої права та законні інтереси, що змушує мене звертатися до адміністративного суду за захистом
Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 7, 9, 247, 251, 287-289, 291-293 КУпАП, ст.. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106 КАС України, Конституцією України.

ПРОШУ:
1. Визнати дії інспектора ДПС взводу з ОСП №1 ДАІ Херсонської обл. старшини міліції Притуло Сергій Віталійович щодо складання протоколу про адміністративне правопорушення серія ВТ1 № 185539 від 13.06.2012 року та постанови серія ВТ1 № 086776 від 13.06.2012 року про накладення на мене, ************************, адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 510 грн. за порушення ст. 122 ч.3 КУпАП, незаконними.
2. Скасувати постанову інспектора взводу з ОСП №1 ДАІ Херсонської обл. старшини міліції Притуло Сергій Віталійович, серія ВТ1 № 086776 від 13.06.2012 року про накладення на мене, *********************, адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 510 грн. за порушення ст. 122 ч.3 КУпАП.
3. Закрити відносно мене, ********************, провадження по справі на підставі п.1 ч.1 ст.247 КУпАП України, за відсутністю в моїх діях складу правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 122 КУпАП.
4 На підставі ст..288 КупАП України звільнити мене від сплати судового збору.

Додатки:
1. Копія адміністративного позову – (3 арк.)
2. Копія листа ЦБДР - (1 арк.)
3. Копія листа УДАИ - (1 арк.)
4. Копія постанови КМУ від 22.04.09 року - (1арк.)
5. Копія характеристики лазерного вимірювача TruCAM – (1арк.)
6. Копія Постанови серія ВТ1 №086776 від 13.06.2012 року - ( 1 арк.)
7. Копія Протоколу серія ВТ1 №181093 від 13.06.2012 року - (1 арк.)
8. Копії паспорту та ідентифікаційного номеру - (1 арк.)
9. Копія квитанції про сплату держмита - (1 арк.)

19.03.2012 _____________************

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 12:12 
Новобранец

Ну вот, теперь и это научился делать. Попробую видео. Жму руку - Шевкет

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 13:21 
Постоялец

Саrens, по моему, Ваш ИСК можно смело в образцы документов на будущее!!! 8-)
А в приложениях к иску диск с видео, что не будете прилагать???
Дай Бог, чтобы суд признал действия инспектора Притуло С. В. противозаконными, и тогда сразу же в прокуратуру заявочку с приблизительным текстом: "… с целью искусственного наращивания статистических показателей по выявлению правонарушений, инспектором Притуло С. В. были нарушены требования ряда статей КУоАП, а также, были внесены заведомо неправдивые сведения в официальные документы, что есть преступлением. Явная коррупция!!!"
С таким же успехом можно штрафовать за высокий рост, или за быстрое употребление пищи в кафе… :shock:
Ждём комменты Форумчан, и видео!!! :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 20:26 
Борец

ха-ха. Меня тоже на Цурюпинском тормознули . Я ехал со скоростью 79км.
Тоже п.12.10 на них не действует. Виписали протокол без постановы из-за ходотайства. Моноложил с ними около 40 мин. но не помогло.
Будем писать в прокуратуру и по ходу разбираться в ГАИ за не провомерность действий
Не буду в Крыму до 2.07.
Carens скинь свой тел в личку а то где-то затерялся

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 20:50 
Новобранец

Завтра произведу оплату за услуги суда, и отправлу доки. Реквизиты нашел, а сколько платить, кто в курсе? ES28003 идешь по ч.2 ст.122?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2012, 14:06 
Борец

Carens писал(а):
Завтра произведу оплату за услуги суда, и отправлу доки. Реквизиты нашел, а сколько платить, кто в курсе? ES28003 идешь по ч.2 ст.122?

Не не в курсе. Давно постанов не выписывали..
Вылаживай все сканы-- будем разбираться, как с этими упырями воевать.
В пятницу еду в Хмельницкий с Ровенской обл., попробую еще пару разков по п.12.10 остановиться

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2012, 20:14 
Новобранец

Сегодня оплатил за "сплату судового збору" по Пункту 3.1 - 5,10 грн., не знаю насколько правильная сумма.
Успел до закрытия почтового отделения отправить заказное, с уведомлением письмо.
Стоимость отправки письма:
масса - 0,070 кг;
за вес с уведомлением - 4,20 грн. ;
марки - 3,50 грн.;
всего - 7,70 грн.;
Конверт (5 формат) - 0,70 грн.
ИТОГО: 8,40 грн.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2012, 20:36 
Постоялец

А вот и шпионЧЕГ в помощь!!! :D
http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/search_post
Постоянно пользуюсь, правда при отправке информзапросов...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2012, 22:09 
Новобранец

Вот блин, круто! С Вами пообщался то нормально не успел, а уже столько инфы от Вас получил. :D Саол!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 июн 2012, 00:28 
Постоялец

С радостью!!!;-)
Пипец, а дурные мысли уснуть не дают... представил текст постановления суда по иску и ужаснулся!!!
"... так как пост ГАИ есть своего рода место проведения дорожных работ, то в целях безопасности работников Госавтоинспекции, считаю необходимым сбросить скорость движения до требуемой знаком 3.29...":-(:-(:-(
сорри!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 34 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа