Текущее время: 16 ноя 2024, 01:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 31 окт 2012, 20:34 
Прохожий

04.07.2012 р. інспектором з дізнання ВДАІ МГБ Тернопільського РВ к-и міліції Прокоповичом О. Я., винесено постанову серії ВО1 №144834, якою я був притягнутий до адміністра-тивної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 425 грн.
Зазначена постанова мотивована тим, що 04.07.2012 року о 18:21 я, керуючи автомобілем ВАЗ 2105, по Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече 339 км. здійснив поворот праворуч на с. Мишковичі і завчасно не включив сигнал повороту чим порушив Правила дорожнього руху п.9,2(б) 9,4 і набула юридичної дії з моменту вручення її мені наручно.
Дана постанова була оскаржена і 30 липня маючи пропозицію замінити штраф з 425 грн на усне попередження з врахуванням нашого устрою судочинства я погодився.
Ніби на тому проблеми завершилися, проте 2 серпня до мене прийшов лист з іншою постановою на 425 грн. винесено інспектором Прокоповичом О. Я по факту того самого правопорушення. Тут почалося цікаве- скажу відразу моєму роздратуванню не було меж, але за умови перебування на лікарняному довелося в судовому порядку оскаржувати дану постанову. (знову , витрати часу, коштів, нервів.... та ін.)
17 вересня друга постанова була скасована, а справа закрита.

Тепер питання до Вас, що далі робити з інспектором Прокоповичем, за фактом незаконно винесення другої постанови?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 окт 2012, 20:35 
Прохожий

Чомусь не можу завантажити скани постанов?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 окт 2012, 20:38 
Постоялец

Я думав ти вже давно звернувся (письмово) до начальника з проханням щоб даний інспектор публічно вибачився(в пресі)!!!
:D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 окт 2012, 23:28 
Постоялец

та ще по данному факту написати в прокуратуру там таке люблять і стараються зробити так щоб інспектор більше не працював

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 ноя 2012, 09:07 
Борец

Wladsz писал(а):
Я думав ти вже давно звернувся (письмово) до начальника з проханням щоб даний інспектор публічно вибачився(в пресі)!!!
:D

Wladsz якщо чесно, то тут дійсно випадок коли просто нагло фальсифікують протокол. Допоможи людині, ти знаєш процедуру написання скарг, напиши крок за кроком куда, кому, і що писати. Якщо потрібно, то я теж підключусь із підтримкою, ну там в суд, чи теж комусь щось написати.
Тут чисто публічного вибачення мало, нехай несе покарання суворіше.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 ноя 2012, 10:05 
Постоялец

Є така скарга.

Начальнику ВДАІ УМВС України
у Тернопільській області
Полковнику міліції Паку В. Й.
вул. Котляревського, 24
м. Тернопіль, 46003
Тел..+38 0352 523886

--------------------------------
вул. ---------------------------,
м. Тернопіль, 46---

Заява

-------------- 2011 р. інспектором ДПС ОР ДПС ВДАІ м. Тернополя сержантом міліції Зитрій Богданом Івановичем (прізвище в протоколі написано нерозбірливо) на мене був складений адміністративний протокол серії ВО1 №------ від ------.2011 р. по ст. --- ч. - КУпАП.
------- 2011 року інспектором з адміністративної практики ОР ДПС міста Тернопіль, старшим лейтенантом міліції Мартинюком А.Р., за результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення, винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. -, ст. --- КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі ---,00 гривень, за те, що я ------ 2011 року о -- год. -- хв. в м. Тернополі по вул. --------, керувала автомобілем марки -------, д. н. з. ВО------, -----------------------------------------------------------------. Даний факт доказується постановою в справі про адміністративне правопорушення від ------------- 2011 року (бланк серії ВО1 № ---------).
Зазначену постанову по справі про адміністративне правопорушення я вважала незаконною, з протоколом не погодилась. Мною була оскаржена вищевказана постанова в суді.
-- липня 2011 року постановою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області постанову по справ про адміністративне правопорушення серії ВО1 №-------- від ------- 2011 року, винесеною інспектором з а/п ОР ДПС м. Тернополя старшим лейтенантом міліції Мартинюком Андрієм Ростиславовичем, про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. -, ст. --- КУпАП із накладенням штрафу в розмірі --- грн. скасовано. Постанова суду є остаточною та оскарженню не підлягає.
Згідно п. 2.22 Наказу №77 від 26.02.2009 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» - «У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" ( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки."
Згідно ч. 2 ст. 25 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про міліцію» «При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися.»
Згідно з ст.ст. 18,19,20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 40 Конституції України , прошу :
довести до мого відома , який саме захід дисциплінарного впливу був запроваджений до старшого лейтенанта міліції Мартинюка А.Р.
1) провести службову перевірку за фактом неправомірного винесення постанови серії ВО1 №------ від -------- 2011 року про адміністративне правопорушення;
2) провести службову перевірку щодо правомірності поведінки та складання сержантом міліції Зитрій Богданом Івановичем адміністративного протоколу серії ВО1 №------ від ---------2011р. по ст. --- ч. - КУпАП.
3) з моменту отримання цієї заяви на час проведення службового розслідування відсторонити старшого лейтенанта міліції Мартинюка Андрія Ростиславовича та сержанта міліції Зитрій Богдана Івановича від обов’язків, пов’язаних з правом накладати адміністративні стягнення;
4) провести позачергову перевірку знань старшим лейтенантом міліції Мартинюком Андрієм Ростиславовичем та сержантом міліції Зитрій Богданом Івановичем законодавства України та нормативно-правових документів, яким він має керуватися при виконанні своїх службових обов’язків;
5) розглянути питання про доцільність подальшого перебування старшого лейтенанта міліції Мартинюка Андрія Ростиславовича та сержанта міліції Зитрій Богдана Івановича на посаді, пов’язаній з правом накладати адміністративні стягнення;
6) провести перевірку проходження підготовки з вивчення законодавства України та нормативно-правових документів, яким мають керуватися працівники ДАІ, у підрозділах, де проходять службу старший лейтенант міліції Мартинюк Андрій Ростиславович та сержант міліції Зитрій Богдан Іванович;
7) видалити з інформаційної бази ДАІ всю наявну інформацію щодо складеного стосовно мене протоколу серії ВО1 №------ від -------2011р. і винесеної постанови серії ВО1 №------- від --------2011р. та надати мені письмову довідку про наявність у інформаційній базі ДАІ відомостей стосовно порушень мною правил дорожнього руху (якщо такі є, то прошу надати по ним вичерпну інформацію) станом на --------- 2011 року;
8) повідомити мене письмово про результати проведених перевірок, про вжиті заходи щодо недопущення у подальшому протиправних дій підлеглих Вам працівників ДАІ та про вжиті заходи дисциплінарного впливу відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" стосовно старшого лейтенанта міліції Мартинюка Андрія Ростиславовича та сержанта міліції Зитрій Богдана Івановича.;
9) принести мені публічні вибачення на мою адресу через засіб масової інформації з повідомленням,в який час,в якому засобі будуть принесені (опубліковані) дані публічні вибачення.

------------- 2011 року

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа