Є така скарга.
Начальнику ВДАІ УМВС України у Тернопільській області Полковнику міліції Паку В. Й. вул. Котляревського, 24 м. Тернопіль, 46003 Тел..+38 0352 523886
-------------------------------- вул. ---------------------------, м. Тернопіль, 46---
Заява
-------------- 2011 р. інспектором ДПС ОР ДПС ВДАІ м. Тернополя сержантом міліції Зитрій Богданом Івановичем (прізвище в протоколі написано нерозбірливо) на мене був складений адміністративний протокол серії ВО1 №------ від ------.2011 р. по ст. --- ч. - КУпАП. ------- 2011 року інспектором з адміністративної практики ОР ДПС міста Тернопіль, старшим лейтенантом міліції Мартинюком А.Р., за результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення, винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. -, ст. --- КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі ---,00 гривень, за те, що я ------ 2011 року о -- год. -- хв. в м. Тернополі по вул. --------, керувала автомобілем марки -------, д. н. з. ВО------, -----------------------------------------------------------------. Даний факт доказується постановою в справі про адміністративне правопорушення від ------------- 2011 року (бланк серії ВО1 № ---------). Зазначену постанову по справі про адміністративне правопорушення я вважала незаконною, з протоколом не погодилась. Мною була оскаржена вищевказана постанова в суді. -- липня 2011 року постановою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області постанову по справ про адміністративне правопорушення серії ВО1 №-------- від ------- 2011 року, винесеною інспектором з а/п ОР ДПС м. Тернополя старшим лейтенантом міліції Мартинюком Андрієм Ростиславовичем, про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. -, ст. --- КУпАП із накладенням штрафу в розмірі --- грн. скасовано. Постанова суду є остаточною та оскарженню не підлягає. Згідно п. 2.22 Наказу №77 від 26.02.2009 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» - «У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" ( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки." Згідно ч. 2 ст. 25 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про міліцію» «При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися.» Згідно з ст.ст. 18,19,20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 40 Конституції України , прошу : довести до мого відома , який саме захід дисциплінарного впливу був запроваджений до старшого лейтенанта міліції Мартинюка А.Р. 1) провести службову перевірку за фактом неправомірного винесення постанови серії ВО1 №------ від -------- 2011 року про адміністративне правопорушення; 2) провести службову перевірку щодо правомірності поведінки та складання сержантом міліції Зитрій Богданом Івановичем адміністративного протоколу серії ВО1 №------ від ---------2011р. по ст. --- ч. - КУпАП. 3) з моменту отримання цієї заяви на час проведення службового розслідування відсторонити старшого лейтенанта міліції Мартинюка Андрія Ростиславовича та сержанта міліції Зитрій Богдана Івановича від обов’язків, пов’язаних з правом накладати адміністративні стягнення; 4) провести позачергову перевірку знань старшим лейтенантом міліції Мартинюком Андрієм Ростиславовичем та сержантом міліції Зитрій Богданом Івановичем законодавства України та нормативно-правових документів, яким він має керуватися при виконанні своїх службових обов’язків; 5) розглянути питання про доцільність подальшого перебування старшого лейтенанта міліції Мартинюка Андрія Ростиславовича та сержанта міліції Зитрій Богдана Івановича на посаді, пов’язаній з правом накладати адміністративні стягнення; 6) провести перевірку проходження підготовки з вивчення законодавства України та нормативно-правових документів, яким мають керуватися працівники ДАІ, у підрозділах, де проходять службу старший лейтенант міліції Мартинюк Андрій Ростиславович та сержант міліції Зитрій Богдан Іванович; 7) видалити з інформаційної бази ДАІ всю наявну інформацію щодо складеного стосовно мене протоколу серії ВО1 №------ від -------2011р. і винесеної постанови серії ВО1 №------- від --------2011р. та надати мені письмову довідку про наявність у інформаційній базі ДАІ відомостей стосовно порушень мною правил дорожнього руху (якщо такі є, то прошу надати по ним вичерпну інформацію) станом на --------- 2011 року; 8) повідомити мене письмово про результати проведених перевірок, про вжиті заходи щодо недопущення у подальшому протиправних дій підлеглих Вам працівників ДАІ та про вжиті заходи дисциплінарного впливу відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" стосовно старшого лейтенанта міліції Мартинюка Андрія Ростиславовича та сержанта міліції Зитрій Богдана Івановича.; 9) принести мені публічні вибачення на мою адресу через засіб масової інформації з повідомленням,в який час,в якому засобі будуть принесені (опубліковані) дані публічні вибачення.
------------- 2011 року
|