Текущее время: 16 ноя 2024, 04:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 19:57 
Новобранец

Хочеться комусь пожалітись, бо жалітись самому собі вже сил немає.

15 квітня я потрапив у ДТП. 3.5 місяці пройшло і ще досі нічого не вирішилось. Купа судових слухань і результат 0. Більше півтора місяці тому суддя прийняв рішення про призначення автотранспортної експертизи. Лише вчора ДАІшник організував зустріч з експертом НДЕКЦ. Отже, нарешті, можна позичати гроші і ремонтувати авто за свій рахунок. Справа в суді ще може тривати купа часу, а можливо і взагалі не вдасться довести своєї правоти. Важко бути правим, коли другий учасник ДТП - власник дорогої автівки з крутим номерним знаком на котрому чотири однакові цифри. Єдине, чого я добився - це забрав своє вилучене посвідчення водія. Пройшло три місяці з дати вилучення, а справа про адмін. порушення ще триває і згідно ст.265-1 КУпАП мені його повернули. Щоправда дуже скригоча зубами та з 6 дірками від стиплера!!!. Але про це зовсім інша історія.

Вчора при експертизі авто я зустрівся з тим самим ДАІшником, котрий складав на мене протокол і на дії котрого я скаржився начальнику ДАІ. Звичайно на мою скаргу департамент ДАІ відповів, що дії інспектора були законними а поведінка виключно професійною. Прочитавши тему, створену мною ту давніше, ДАІшник дуже образився і лякав мене вчора цивільним позовом :). В темі я виклав копію скарги, котру подавав начальнику ДАІ і в якій фігурує прізвище цього ДАІшника та перелік тих дій, котрі на мою думку є незаконними та непрофесійними. Він вважає, що я намарне його обвинуватив. А як думаєте ви? Чи нижчеперелічені дії інспектора є правомірними і професійними?

Переходжу думками в день ДТП... Сиджу я з вищезгаданим інспектором ДАІ в патрульному автомобілі і складає він на мене протокол. Я сиджу на передньому пасажирському сидінні, а інспектор на місці водія. Незабаром відкриваються двері в авто і стороння особа (група підтримки іншого учасника ДТП котра приїхала ще на крутішому авто і ще з понтовішим номером) починає мене крити матюками. Ця особа намагається погрозами заставити мене сісти в її автомобіль і "Пояснювати мені як я буду віддавати гроші". Я ці особі сказав, що винуватця в ДТП встановить суд, і, навіть, якщо мені не вдасться довести своєї правоти в мене є "цивілка", і кошти відшкодовуватиме страхова. Почувши це, ця особа ще більше почала на мене орати матюками. Інспектор з боку сидить і вдає що нічого не чує, та складає протокол. Я звернувся до ДАІшника з проханням прийняти якісь міри, тому що я не хочу слухати образи та погрози. Також звернув увагу на факт вимагання грошей. ДАІшник сидить і мовчить. Тоді я кажу цій особі, якщо вона не перестане мене лаяти і погрожувати я викличу міліцію. У відповідь на мене вилилось ще відро матюків і такі слова, що мені їх стидно писати навіть в скороченій формі. Мені аж погано стало - не кожного дня таке почуєш. Я ще раз попросив ДАІшника припинити ці образи і погрози в мою сторону. Інспектор сидить і мовчить. От так він, "не боячись" крутелика, "виконує" свої основні обов'язки - забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав і свобод, законних інтересів (ст. 2 Закону України про міліцію). І те, що честь, гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (§ 50 Конституції України) для працівників ДАІ взагалі не є аргументом. Згідно Кримінального кодексу, за таку службову бездіяльність "світить" ст. 367, а начальство ДАІ каже, що дії їхнього інспектора професійні.

При складанні протоколу інспектор відмовляється запросити свідка (пасажира з мого автомобіля) та другого водія. Хіба ж інспектор зобов'язаний виконувати вимоги КУпАП, а саме ст. 251. Це йому вирішувати, що він має робити, а що ні. Також він вирішив не вписувати свідка (мого пасажира) в протокол. Адже ст. 256. також не указ для доблесного інспектора. Він сказав що "чужих" свідків в протокол він не вказує, а вписує лише "своїх" свідків. Цікаво, що він мав на увазі під терміном "свої свідки"? Також після оформлення усіх папірців мені не видали первинну довідку про ДТП. А для чого вона мені? Пояснюй всім ДАІшникам по дорозі, що то в мене пошкодження через ДТП яке оформили, а не через те що я там щось збив і утік з місця пригоди. Довідку я отримав аж через місяць, після розгляду мого письмового запиту в ДАІ.

При оформленні план-схеми ДТП інспектори "трохи" помилились з місцем зіткнення. По їхній схемі зіткнення відбулось метрів на 5-6 ближче до початку гальмування, ніж було насправді, що є дуже суттєвим в даній ситуації. Також забули вказати відстань від початку гальмування до моменту зіткнення і відстань від початку гальмівних слідів до одного та другого автомобіля. На мої зауваження щодо складання план-схеми група підтримки іншого водія гордо посилала мене на 3 букви. Та хіба це так важливо? Подумаєш, щось не так вказали, щось взагалі не вказали. Вони, інспектори ДАІ, професіонали і над такими дрібницями не заморочуються. Явно, за відповідальність, передбачену ст. 366 Кримінального Кодексу України, вони також не переймаються. Щоправда про цей казус з план-схемою в департаменті ДАІ ще не знають. Знає лише суддя, який веде мою справу...

І ще є один дуже цікавий факт. Та його я описувати не буду. Адже, виявляється, ці форуми читають і ті, на кого ми жаліємось. Треба ж якийсь козир мати, а справді йому прийде така думка подати на мене цивільний позов, за те що виклав копію скарги в своєму повідомленні :). Шановний інспектор, я не ображав Вас як фізичну особу, а поскаржився на ваші дії при виконанні службових обов'язків. На що я маю повне право. І на те, що копію скарги я виклав на форумі, я також маю повне право. Перечитайте закон України про міліцію, і переконайтесь, що діяльність міліції є гласною, а у Ваше особисте чи сімейне життя я не втручався.

От так наші доблесні ДАІшники виконують свої обов'язки законно і професійно. А ми ще на них ображаємось та скарги пишемо. :)

Образливо, що нас мають за овець дурних, яких стрижуть, а вони тихо бекають.

P. S. Хоча, чесно-кажу, не всі такі. Серед них є справді хороші і добрі люди. Шкода, що їх одиниці серед сотень.

Последний раз редактировалось Yaroslav 31 июл 2011, 20:16, всего редактировалось 4 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:04 
Мент

Тримайтесь!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:09 
Борец

Yaroslav писал(а):
Щоправда дуже скригоча зубами та з 6 дірками від стиплера!!!.

цікаво давай цим займемся,тепер ледарі за свй рахунок права будуть міняти.
ти готовий :?:viewtopic.php?f=84&t=9589

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:14 
Новобранец

пішохід писал(а):
Yaroslav писал(а):
Щоправда дуже скригоча зубами та з 6 дірками від стиплера!!!.

цікаво давай цим займемся,тепер ледарі за свй рахунок права будуть міняти.
ти готовий :?:viewtopic.php?f=84&t=9589

читав цю статтю (Повредили права.). справді треба цим питанням зайнятись :) Буду вдячний за будь-яку допомогу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:19 
Борец

так ту скаргу,під свй випадок,і заказним в обласне,опиши хто тим степлером пробивав,скинь чорновик,підкорегуємо .

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:21 
Борец

Yaroslav писал(а):
15 квітня я потрапив у ДТП. 3.5 місяці пройшло і ще досі нічого не вирішилось.

не розумію,як після 3 місяців,тебе до адмінвідповідальності-вже не притягнуть,що каже суд :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:23 
Новобранец

пішохід писал(а):
так ту скаргу,під свй випадок,і заказним в обласне,опиши хто тим степлером пробивав,скинь чорновик,підкорегуємо .

але я не знаю хто мені дир наробив. інспекор на місці оформлення дтп ніби степлером не підшивав. це в адмінпрактиці при мені права відчепили з якоїсь картонки, до котрої вони були степлером прибиті...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:27 
Новобранец

пішохід писал(а):
Yaroslav писал(а):
15 квітня я потрапив у ДТП. 3.5 місяці пройшло і ще досі нічого не вирішилось.

не розумію,як після 3 місяців,тебе до адмінвідповідальності-вже не притягнуть,що каже суд :?:

суд нічого не каже. каже чекати поки експерт зробить висновок, а потім слухання продовжиться. та я все-таки сподіваюсь, що мені вдасться довести свою правоту. вже було 8 слухань. ось суто моя історія щодо дтп - viewtopic.php?f=2&t=7770

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:27 
Борец

Yaroslav писал(а):
але я не знаю хто мені дир наробив. інспекор на місці оформлення дтп ніби степлером не підшивав. це в адмінпрактиці при мені права відчепили з якоїсь картонки, до котрої вони були степлером прибиті..

це все фігня-ти маєш свідка-що приДТП-ГАЄЦЬ ЗАБИРАВ-НЕ ПРОБИТІ ПРАВА-ДАЛІ-що вони з ними робили-це їх проблеми-ти назад отримав пробиті права-все занавіс-скарга,і описуєш це.далі хай самі думають.

скинь всі свої ссилки на ДТП-бо тема бачу в різних місцях. :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:29 
Новобранец

пішохід писал(а):

скинь всі свої ссилки на ДТП-бо тема бачу в різних місцях. :?:

viewtopic.php?f=2&t=7770

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:33 
Борец

де відповідь на скаргу :?:
треба по кожній нестиковці при оформленні ДТП-ПИСАТИ ЗАПИТ :!:
1 ЗАДАЄШ ПИТАННЯ-1 запит-термін відповіді-5 днів і пересил.
так будеш мати більше доказів до суду.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:39 
Новобранец

пішохід писал(а):
де відповідь на скаргу :?:
треба по кожній нестиковці при оформленні ДТП-ПИСАТИ ЗАПИТ :!:
1 ЗАДАЄШ ПИТАННЯ-1 запит-термін відповіді-5 днів і пересил.
так будеш мати більше доказів до суду.

завтра відсканую та викладу. потрібно подати запит про невідповідність даних зазначених в план схемі? але суддя сам знайшов цю невідповідність.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:42 
Борец

Yaroslav писал(а):
завтра відсканую та викладу. потрібно подати запит про невідповідність даних зазначених в план схемі?

так правильно,він це побачив але завтра може про це забути,розумієш :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:44 
Новобранец

пішохід писал(а):
Yaroslav писал(а):
завтра відсканую та викладу. потрібно подати запит про невідповідність даних зазначених в план схемі?

так правильно,він це побачив але завтра може про це забути,розумієш :?:

ви праві. це вже ж пройшло майже два місяці від останнього слухання.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл 2011, 20:46 
Борец

страхова що каже :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа