Текущее время: 23 ноя 2024, 07:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 274 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 21 июн 2012, 08:36 
Борец

Короче досвіду в складанні заяви немаю, тому прошу допомогти...
Я взяв подібний позов на форумі і переробив його...
Допоможіть в тих місцях де незнаю що писати... (позначені)

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання недійсним рішення відповідача - суб'єкта владних повноважень та постанови серія В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20 червня 2012 року

Постановою інспектора ДПС ВДАІ м. Тернополя Яреми Андрія Ігоровича (надалі по тексту – інспектор) серія В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20 червня 2012 року мене було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 493 гривені.

Як вбачається з постанови по справі про адміністративне правопорушення, я, 20.06.2012 року в 15годин 40 хвилин керуючи автомобілем Фольксваген В-3 н/з ВО 0456 АК, проїхав на жовтий сигнал світлофору на регульованому перехресті вулиць Степана Бандери - Татарська

Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень.

Також під час винесення постанови не дотримано вимоги статей 245, 276, 280 КУпАП, відповідно до яких, завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.

Таким чином вважаю постанову інспектора незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:

1. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.

Так у ст. 254 КУпАП зазначено, що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративного правопорушення не було (не було пред'явлено жодного доказу крім безпідставних звинувачень, «правопорушення» не зафіксовано належним чином, як того вимагає чинне законодавство, з врахуванням допущених порушень під час складання протоколу, він не може бути належним доказом моєї вини, і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

2. КУпАП визначено форму й передбачено основні вимоги щодо змісту, як протоколу про адміністративне правопорушення, так і рішення, що постановляється в конкретній адміністративній справі, а також визначається компетенція осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Згідно ст. 255 КУпАП уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення передбачені ч. 3 та ч. 4 ст.122 КУпАП. Але інспектор поза межі своєї компетенції склав протокол серія В01 №214440 від 20.036.2012 року про адміністративне правопорушення передбачене ч.2 ст.122 КУпАП.
(оце мені треба писати? бо я нерозумію суті...)

3. Також звертаю увагу суду на те, що я дійсно 20 червня 2012року близько 15 години 40-ка хвилин, керуючи власним автомобілем марки Фольксвваген В-3 н/з ВО 0456 АК, перетинав регульоване перехрестя вулиць Ст. Бандери - Татарська з метою здійснити лівий поворот з вул. Ст. Бандери і продовжити рух по вул.Татарській

Наближаючись до перехрестя, в щільному потоці транспорту, на швидкості близько 10 км/год, я переконався, що увімкнений зелений сигнал світлофора і виїхав на центр перехрестя. В момент коли мій автомобіль перебував в центрі
перехрестя, загорівся жовтий сигнал світлофора. Керуючись пунктом правил дорожнього руху 16.8, згідно якого «Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді. Проте, якщо на перехрестях перед світлофорами на шляху руху водія є дорожня розмітка 1.12 (стоп-лінія) або дорожній знак 5.62 (знак СТОП на білому фоні) він повинен керуватися сигналами кожного світлофора», я пропустивши зустрічні автомобілі, які рухались по Ст. Бандери, завершив поворот.

Здійснивши поворот на вулицю Татарську, мене одразу зупинив інспектор Ярема А.І та на моє здивування, а також на здивування мого пасажира Когут І.М, повідомив, що я та мій пасажир не були пристібнуті ременями безпеки. Але оскільки ременями безпеки я та мій пасажир були пристібнутими і ми наголосили про це інспекторові, він (інспектор) звинуватив мене у порушенні ПДР п. 8.7.3 г, тобто проїзді перехрестя на заборонний сигнал світлофору, а саме жовтий.

Мої зауваження та зауваження мого пасажира стосовно того, що виїзд на перехрестя мною було здійснено з дотриманням ПДР, а саме на зелений сигнал світлофора і завершення повороту згідно пункту ПДР 16.8, а заява інспектора про порушення мною правил дорожнього руху є припущенням, ІДПС Ярема А.І проігнорував.
При складанні протоколу В01 №214440, інспектор категорично відмовився вписувати в протокол свідків події, а саме мого пасажира Когут І.М. Чим порушив………………………………(ТУТ НЕЗНАЮ ДОПОМОЖІТЬ)!!!!
Показання мого пасажира інспектор відмовився приймати.Також відмовився зафіксувати мого пасажира як свідка.
Також інспектор категорично відмовився ознайомити мене з усіма матеріалами справи , а саме з фото- . відеофіксацією мого проїзду перехрестя. Чим порушив ………… (ТУТ НЕЗНАЮ ДОПОМОЖІТЬ)!!!!

Таким чином інспектор до протоколу про адміністративне правопорушення серії В01 №214440 від 20.06.2012 року та постанови по справі про адміністративне правопорушення В01 № 071018 від 20.06.2012 року, вніс замість зафіксованих належним чином відомостей, про порушення правил дорожнього руху, як того вимагає чинне законодавство (п.п. 7.5.6, 12.12.1, 12.9 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України), свої необґрунтовані припущення, що свідчить про упереджене ставлення інспектора при винесенні постанови.

Разом з цим, відповідно до п.2 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серії В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20.06.20112 року винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, незаконною та підлягає визнанню її не дійсною.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6 -11, 18, 19, 71, 104, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПРОШУ:

1. Прийняти даний адміністративний позов до провадження.
2. Визнати протиправними дії відповідача інспектора ВДАІ м. Тернополя Яреми Андрія Ігоровича
3. Визнати не дійсною Постанову В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20.06.2012 року та скасувати стягнення у вигляді штрафу у розмірі 493 гривень.
4. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 июн 2012, 08:38 
Новобранец

Нвпиши свій емейл. Зимою судився також за жовтий сигнал. Можу скинути свій зразок позовної заяви.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 июн 2012, 19:20 
Борец

мило в лічці

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 июн 2012, 00:38 
Постоялец

ну як для першого разу - заява написана супер :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 июн 2012, 21:03 
Борец

народ, а Ярема до Котляревського чи до Бережанської належить?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 14:24 
Постоялец

Cвідком по адмін справі може бути будь хто.Жінка втому числі,інспектор відео непринесе,бо його нема.Думаю що суд 2 рази перенесе справу,або представник від ДАІ попросить про перенесення справи.На третій раз суд скасує постанову і закриє провадження по справі у звязку з відсутністю доказів із сторони відповідача(тобто ДАІ) :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 16:39 
Борец

народ підкажіть
то хай кум платить судовий збір ? де взяти реквізити і скільки платити? 34грн?
нести на котляревського всі матеріали? куди там нести?
чи відправляти листом?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 16:59 
Постоялец

1.в суд подавать однозначно,выиграет дело кум ,уверен на 80%.
2.есть минусы в этой ситуации,почему в протокол не вписаны свидетели водителя.
3.как написано в проколе нарушение,проезд на желтый сигнал светофора,хотя по ПДД 8.11. Водителям, которые в случае включения желтого сигнала или поднятия регулировщиком руки вверх не могут остановить транспортное средство в месте, предусмотренном пунктом 8.10 этих Правил, не прибегая к экстренному торможению, разрешается двигаться дальше при условии обеспечения безопасности дорожного движения.
4.если в суд гаишник не принесет видеозапись,то дело распадется в первом же заседании,если конечно водитель настоит и впишет в заявлении что у него были в авто.свидетели,которых просит суд пригласить на обсуждение!
Итог,если не будет в суде видео записи ,нарушения то дело можно выиграть,+ ПДД п 8.11!
На будущее скажешь куму ,пока не покажут по ст 251 доказательства(и только на трукам и визир)смело посылать гаи Нах..й),у нас есть законы которые нужно неприкосновенно исполнять!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 17:10 
Борец

складаю позов я , бо кум пока не шарить...)))
кум впевнений що виїхав на зелене світло на перехрестя (він це вказав в протоколі), а завершив маневр вже на жовтий... Я на цьому і роблю ставку в позові, а саме пункт 16,8...«Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді…»,
про 8,11 і не згадую...
чи варто і цей пункт в позові написати?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 17:18 
Постоялец

Цитата:
чи варто і цей пункт в позові написати?
Как по мне то стоит вписать ПДД п 8.11

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 17:20 
Постоялец

Ну Ты понимаешь,что с твоим кумом произошел 100% развод во главе ГАИ, пиши все что может в суде доказать его не виновность,после этого все выложи здесь,ребята подкорректируют твое заявление!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 17:25 
Борец

кум впевнений що на зелене світло виїхав на перехрестя, а пункт 8,11 відноситься до жовтого сигналу... ну незнаю...
щоб я йому ще не понаписував якоїсь херні...
зараз підкоректую та виложу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2012, 17:38 
Борец

БУДЬ ЛАСКА ПІДКОРЕКТУЙТЕ

Щось мені здається що багато букв і розмито.... але я вже пів дня над цим сиджу...
хочу завтра з кумом в суд піти занести матеріали...ДОПОМОЖІТЬ

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання недійсним рішення відповідача - суб'єкта владних повноважень та постанови серія В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20 червня 2012 року

Постановою інспектора ДПС ВДАІ м. Тернополя Яреми Андрія Ігоровича (надалі по тексту – інспектор) серія В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20 червня 2012 року мене було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 493 гривені.

Як вбачається з постанови по справі про адміністративне правопорушення, я, 20.06.2012 року в 15годин 40 хвилин керуючи автомобілем Фольксваген В-3 н/з ВО 0456 АК , проїхав на жовтий сигнал світлофору на регульованому перехресті вулиць Степана Бандери - Татарська

Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень.

Звертаю увагу суду на те, що я, _________, дійсно 20 червня 2012року близько 15 години 40-ка хвилин, керуючи власним автомобілем марки Фольксвваген В-3 н/з ВО 0456 АК, перетинав регульоване перехрестя вулиць Ст. Бандери - Татарська з метою здійснити лівий поворот з вул. Ст. Бандери і продовжити рух по вул. Татарській.

Наближаючись до перехрестя, в щільному потоці транспорту, я переконався, що увімкнений зелений сигнал світлофора. Проте в момент виїзду на перехрестя ввімкнувся миготливий зелений сигнал світлофора. Я, оцінивши дорожню обстановку не вдаючись до екстреного гальмування та задля забезпечення безпеки дорожнього руху, виїхав на перехрестя. В момент коли мій автомобіль перебував в центрі перехрестя, загорівся жовтий сигнал світлофора. Керуючись пунктом правил дорожнього руху 16.8, згідно якого «Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді…», я пропустивши зустрічні автомобілі, які рухались по Ст. Бандери, завершив поворот.
Здійснивши поворот на вулицю Татарську, мене одразу зупинив інспектор Ярема А.І та на моє здивування, а також на здивування мого пассажира (дружини) ____________, повідомив, що я та мій пасажир не були пристібнуті ременями безпеки. Але оскільки ременями безпеки я та мій пасажир були пристібнутими, і ми наголосили про це інспекторові, він (інспектор) звинуватив мене у порушенні ПДР п. 8.7.3 ґ, тобто проїзді перехрестя на заборонний сигнал світлофору, а саме жовтий.
Прошу звернути увагу, що в протоколі працівником ДАІ відмічено, що я «проїхав перехрестя вулиць Ст.Бандери - Татарська на заборонений сигнал світлофора (жовтий)», але не вказано, на який сигнал світлофора виїхав на перехрестя. А це був зелений, дозволяючий рух, сигнал світлофора
Крім цього мною було зауважено, що водії при проїзді перехрестя можуть керуватись пунктом ПДР 8,11, а саме водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу або підняття регулювальником руки вгору не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху.
Мої зауваження та зауваження мого пасажира стосовно того, що виїзд на перехрестя мною було здійснено з дотриманням ПДР, а саме на зелений сигнал світлофора і завершення повороту згідно пункту ПДР 16.8, а заява інспектора про порушення мною правил дорожнього руху є припущенням, ІДПС Ярема А.І проігнорував. Я попросив інспектора ознайомити мене із записом мого «порушення» на його побутовій відеокамері, проте переглянувши його сам, інспектор Ярема А.І повідомив що відеоматеріал він надасть лише в суді.
Крім цього мною було наголошено, що відеоматеріал з побутової відеокамери, яка не входить до переліку спец. засобів ДАІ не може бути використаний як доказ, що неодноразово підтверджувалось Вищим Адміністративним Судом України.
Також мені категорично було відмовлено у внесенні в протокол мого пасажира ________________, як свідка даного, так би мовити, порушення ПДР. Зазначу що свідки зі сторони інспектора були відсутні. (ЩО ТУТ ДОПИСАТИ?)

Під час винесення постанови не дотримано вимоги статей 245, 276, 280 КУпАП, відповідно до яких, завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.

Таким чином вважаю постанову інспектора незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:

1. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.

Так у ст. 254 КУпАП зазначено, що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративного правопорушення не було (не було пред'явлено жодного доказу крім безпідставних звинувачень, «правопорушення» не зафіксовано належним чином, як того вимагає чинне законодавство, з врахуванням допущених порушень під час складання протоколу), він не може бути належним доказом моєї вини, і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.
При складанні протоколу В01 №214440, інспектор категорично відмовився вписувати в протокол свідка події, а саме мого пасажира __________.

2. Інспектором Яремою А.І мені не пред’явлено жодного доказу нібито скоєного правопорушення, а саме показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.Тобто протокол складено інспектором лише на власних припущеннях.
Згідно з абзацом третім пункту двадцять першого статті 11 Закону України «Про міліцію» міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право: використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху.
За правилами підпункту 20.2. Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року N 111 «17.1. Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється:» … «17.10. Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув», та згідно розділу 19 п.19.2. «…Забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув…».
Як бачимо, інспектор не вніс до протоколу серійний номер пристрою, тип і модель камери, що унеможливлює встановлення справності та відповідності пристрою стандартам, це виключає використання запису в якості доказів у справі про адміністративне порушення.
На сьогоднішній день Наказом МВС № 33 від 01.03.2010 року затверджено чіткий перелік сертифікованих в Україні технічних приладів, які мають право застосовувати працівники ДАІ, і в цьому списку ніяких побутових камер немає. Отже фіксація правопорушень цифровими відеокамерами не є доказової базою.

3. Крім того, згідно ст.280 КУпАП орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов’язаний з’ясувати: чи є обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність, а також з’ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Нехтуючи вимогами ст.280 КУпАП інспектор Ярема А.І. не став витрачати час на з’ясування обставин справи і одразу наклав на мене майже максимальний розмір штрафу – 493 грн (штраф за адміністративне правопорушення, передбачений ст. 122 ч.2 складає від 425 до 510 грн). Єдиною обтяжуючою обставиною для інспектора було те, що я не погодився з порушенням.

Таким чином інспектор до протоколу про адміністративне правопорушення серії В01 №214440 від 20.06.2012 року та постанови по справі про адміністративне правопорушення В01 № 071018 від 20.06.2012 року, вніс замість зафіксованих належним чином відомостей, про порушення правил дорожнього руху, як того вимагає чинне законодавство (п.п. 7.5.6, 12.12.1, 12.9 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України), свої необґрунтовані припущення, що свідчить про упереджене ставлення інспектора при винесенні постанови.

Разом з цим, відповідно до п.2 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серії В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20.06.20112 року винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, незаконною та підлягає визнанню її не дійсною.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6 -11, 18, 19, 71, 104, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПРОШУ:

1. Прийняти даний адміністративний позов до провадження.
2. Визнати протиправними дії відповідача інспектора ВДАІ м. Тернополя Яреми Андрія Ігоровича
3. Визнати не дійсною постанову В01 № 071018 по справі про адміністративне правопорушення від 20.06.2012 року та скасувати стягнення у вигляді штрафу у розмірі 493 гривень.
4. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.

Додаток:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июн 2012, 22:06 
Постоялец

Подається не позов, а скарга на постанову про адміністративне правопорушення.
(в прохальній частині) 5.Відповідно до 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита.
буде результат напишіть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 июн 2012, 20:06 
Борец

Wladsz писал(а):
Подається не позов, а скарга

в суд подається позов

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 274 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа