Що смішного я сказав? Просив допомогти із скаргою, но бачу бажаючих нема.
Ось хочеться офіційно ві ДК-Тернопіль
Начальнику Управління ДАІ ГУ МВС України
у Львівській області
підполковнику Карпінець А Я
вул.Перфецького, 19, м. Львів, 79053,
тел. (032) 234 09 44, (032) 264 69 41
поштова скринька
[email protected]Міськів Віталій Володимирович
с.Купчинці Козівського р-н.,
Тернопільської обл..
Скарга
31 грудня 2012 року о 10:17 ранку, рухаючись власним автомобілем Рено Трафік д.н.з. ВО2759АХ на виїзді з с.Винники з львівської об’їзної у напрямку м.Тернопіль, я Міськів Віталій Володимирович, був безпідставно зупинений інспектором ДПС ДАІ ст..лейтенант Кузьмич Ігор Васильович, номер нагрудного знака мені не відомо, оскільки він був відсутній. Не повідомивши мене про причину зупинки і суть скоєного правопорушення, почав вимагати якісь незрозумілі для мене документи, які не прописані у ПДР. Після того як я пред’явив даному інспектору документи які передбачені у ПДР, а саме посвідчення водія і реєстраційний документ на транспортний засіб, інспектор почав вимагати щоб я передав документи йому в руки, оскільки, як за його словами, це прописано в ПДР п.2.1.
Наскільки мені відомо в п.2.1 ПДР сказано:
2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон);
в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв - дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС;
г) на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху; на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил;
ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення).
Своїми діями інспектор умисно намагався ввести мене в оману, і незаконним шляхом заволодіти моїми документами. Згідно Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС №111 від 27.03.2009р.
6.1. Працівник підрозділу ДПС під час несення служби зобов'язаний:
6.2. Досконало знати ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ), цю Інструкцію, інші нормативно-правові акти у сфері безпеки дорожнього руху та свої функціональні обов'язки.
Після того як я відмовився передавати інсперкору свої документи в руки, а тільки пред’явивши, він почав вимагати, щоб я відчинив автомобіль, без протокола обшуку і двох понятих, та продемонстрував що знаходиться в моєму авто всередині та скільки у моєму авто місць.
Згідно Конституції України:
Стаття 30. Кожному гарантується недоторканність житла.
Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.
У невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.
В даному випадку, інше володіння , це мій автомобіль, в якому інспектор хотів провести обшук з порушенням законодавства.
Ще через деякий час даний інспектор почав вигадувати різні відпрацювання, згідно яких я мав продемонструвати, що перевожу. Знову ж таки, згідно Конституції України:
Стаття 57. Кожному гарантується право знати свої права і обов'язки.
Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.
Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, не доведені до відома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними.
Інспектор не довів до відома мене конкретно які відпрацювання проводяться, номер наказу і т.д., тому це все, що він мені говорив, вважаю нечинним, чим зновуж таки вводив мене в оману. В кінцевому результаті виявилось, що я, зі слів інспектора, своєю їздою спонукав бажання інспектора мене зупинити. Після ще однієї моєї відмови відчинити авто, інспектор ніччого не пояснивши, не побажавши мені Щасливої дороги, сів в патрульний автомобіль і скрились в невідомому напрямку. Я простоявши ще п’ять хвилин, нікого так і не дочекавшись продовжив свій рух.
Вважаю, що інспектор цими своїми діями проявив непрофесіоналізм і неповагу до мене, як до учасника дорожнього руху. Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС затверджена наказом МВС №111 від 27.03.2009р., п. 6.25., вимагає «Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.», а п. 17.2 забороняє працівнику ДПС «використовувати погрозливі чи образливі жести; допускати при спілкуванні надмірний тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, образливі вирази або репліки, погрози;пред'являти неправомірні та незаслужені звинувачення.»
Прошу
1.Провести ґрунтовне службове розслідування по даному факту.
2.Усунути з займаної посади інспектора Кузьмич Ігора Васильовича.
3.Притягнути до дисциплінарної відповідальності керівників даного інспектора.
4. Надати ґрунтовну письмову відповідь про результати розгляду заяви та вжиті заходи.
5. Посилання на відеоматеріал :
http://www.youtube.com/watch?v=FLiK4ePlD0o http://www.youtube.com/watch?v=za7dmPxrIDk