Текущее время: 16 ноя 2024, 05:36

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Допоможіть!!! Протокол ч 2 ст. 122
СообщениеДобавлено: 16 ноя 2011, 17:15 
Новобранец

Вот така ситуація. Рухався я від ,,рогатки,, по вул. К. Острозького і на першому світлофору мене пиняє гаєць і предявляє відео (побутова відеокамера) на якому я проїхав регульований пішохідний перехід на жовте світло. Він склав протокол, я заявив клопотання про перенос розгляду справи. І вот 18,11,2011р. я маю явитись в гаї для винесення постанови. Підкажіть як побудувати свій захист???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Допоможіть!!! Протокол ч 2 ст. 122
СообщениеДобавлено: 17 ноя 2011, 12:21 
Постоялец

geroi_cccr писал(а):
Вот така ситуація. Рухався я від ,,рогатки,, по вул. К. Острозького і на першому світлофору мене пиняє гаєць і предявляє відео (побутова відеокамера) на якому я проїхав регульований пішохідний перехід на жовте світло. Він склав протокол, я заявив клопотання про перенос розгляду справи. І вот 18,11,2011р. я маю явитись в гаї для винесення постанови. Підкажіть як побудувати свій захист???

Обговорювалось тут viewtopic.php?f=37&t=2669

І можете взяти витяг з закону де вказано шо фото відео фіксація дозволяється сертифікованими приладами які пройшли перевірку в Україні і мають серфітикат.
Отже я розумію шо інспекор знімав на звичайну віеокамеру, того ця зйомка не може бути доказом в суді.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 ноя 2011, 14:14 
Постоялец

ситуація перша, камера має бути сертифікавана і на балансі в ДАІ (відео з такої камери не може бути доказом в суді), але ..... :( в нашій державі і з нашими судами це може не помогти.
ситуація друга, якщо ти маєш на увазі той світлофор що після церкви, а дайці стояли аж за поворотом, то у їхній обзор світлофор а тим більше стоп лінія з твоєї сторони не попадає, вони бажуть тільки світлофор зустрічної полоси а він знаходись дальше на пару метрів, так що коли ти проїжав по своїй полосі в тебе могло бути зелене і коли ти попав в їхню камеру то вже на світлофорі зустрічної полоси був жовтий, і вони цим хочуть доказати твою вину.
Більш детальну інформацію і допомогу по цій ситуації може надати тобі MrUser007, в такій ситуації він доказав що таке відео не є доказом правопорушення.

P.S. Бажаю удачі у вирішенні цієї проблеми

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 ноя 2011, 08:45 
Новобранец

Дякую. Зараз йду в ДАІ для розгляду справи якщо визнають винним тоді звяжусь з MrUser007 і буду судитись. Всім велике спасибі за допомогу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 ноя 2011, 09:09 
Борец

geroi_cccr
если у гайцев есть видео на котором видно ЛЮБОЙ светофор, кроме твоего (а они любят рассказывать как синхронно работают светофоры на перекрестке), то твоя позиция ДОЛЖНА БЫТЬ ЕДИНОЙ:
ты ехал на разрешающий сигнал СВОЕГО светофора - ТОЧКА.
и пусть они усруться, доказывая, что светофоры работают синхронно!

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 ноя 2011, 13:01 
Новобранец

В тому то і діло що світлофор на відео не мій а той що на протилежній стороні. Та щей вони за поворотом були і кут зйомки відео не дозволяє точно сказати де знаходився автомобіль при жовтому світлі.

Но всерівно постанова на руках тепер в суд!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 ноя 2011, 13:09 
Борец

geroi_cccr писал(а):
В тому то і діло що світлофор на відео не мій а той що на протилежній стороні. Та щей вони за поворотом були і кут зйомки відео не дозволяє точно сказати де знаходився автомобіль при жовтому світлі.

ну вот теперь судье лепи так как я сказал.
1. внеси ходотайство о недопущении видео гаёнышей в качестве доказательства
а если суд откажет, то
2. дави на то, что на видео не виден режим работы твоего светофора
и
3. ты ехал на разрешающий сигнал светофора в любом случае

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 ноя 2011, 16:46 
Новобранец

KotykPooh писал(а):
geroi_cccr писал(а):

ну вот теперь судье лепи так как я сказал.
1. внеси ходотайство о недопущении видео гаёнышей в качестве доказательства
а если суд откажет, то
2. дави на то, что на видео не виден режим работы твоего светофора
и
3. ты ехал на разрешающий сигнал светофора в любом случае

так і буду поступати.

І ще один цікавий факт протокол винесений за порушення пункту 8.7.3.г а повинно бути 8.7.3.ґ

В суді буду доказувати що інспектор не компетентний і незнає ПДР

Порушень зі сторони інспектора дуже багато
1. Відео на побутову камеру
2. Не видно мого світлофора
3. Не той пункт ПДР в протоколі

Якщо нормальний суддя попадеться то думаю виграю

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 ноя 2011, 23:09 
Постоялец

подзвони мені. таку справу вже вигравали!
там дійсно серйозна підстава зі сторони даі. ми на зборах таку справу розглядали.
трохи давніше один чоловік попав в таку ситуацію, справу виграв постанову скасували :)

(щодо п.2.не видно світлофора - то це має бути основний аргумент)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 ноя 2011, 23:34 
Новобранец

MrUser007 писал(а):
подзвони мені. таку справу вже вигравали!
там дійсно серйозна підстава зі сторони даі. ми на зборах таку справу розглядали.
трохи давніше один чоловік попав в таку ситуацію, справу виграв постанову скасували :)

(щодо п.2.не видно світлофора - то це має бути основний аргумент)

Дякую за допомогу твій номер в мене є з понеділка обовязково звяжусь з тобою.

П.С. Пиво з мене

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 ноя 2011, 16:56 
Новобранец

Вот такий позов накатав. Подивіться може щось підправите.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови серія ________ від _____________ року в справі про адміністративне правопорушення

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст. 288 ч. 3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

________ року _________. під час керування транспортним засобом Део Ланос державний номерний знак _________ рухаючись по вул. К. Острозького (від перехрестя в напрямку центра) мене _________ було зупинено інспектором ДАІ прапорщиком міліції ____________________________. Інспектор підійшов до мого автомобіля і попросив документи для перевірки. Я запитав про причину зупинки і отримав відповідь, що ніби то я проїхав регульований пішохідний перехід на заборонений сигнал світлофора (жовте світло). Я спробував пояснити інспектору, що їхав на зелений сигнал світлофора, але він не захотів мене слухати і сказав, що в нього є відео фіксація мого правопорушення. В цей момент я замітив, що в нього в руках знаходиться побутова відеокамера, якою він і здійснив відео фіксацію. Сфотографувавши мої документи інспектор пішов у патрульний автомобіль для складання протоколу. Після цього я заявив інспектору, що маю намір надати клопотання про перенос розгляду справи у зв’язку із потребою в правозахиснику. Через 10 хвилин інспектор приніс мені протокол про адміністративне правопорушення і віддав для ознайомлення і підпису. Заявивши клопотання розгляд справи було перенесено на _______________________
Прийшовши в ДАІ _________________ року о 10 год. 00 хв. я звернувся до інспектора з адмінпрактики. Він сказав, що потрібно зачекати Інспектора __________________ і він підвезе відео фіксацію. Прочекавши майже годину інспектор Сороцький В.М. приїхав і ми зайшли в кабінет. Там мені пред’явили відео фіксацію. Переглянувши дане відео я замітив, що інспектор знімав не перпендикулярно до лінії з’єднання двох світлофорів, а під гострим кутом (додається карта-схема руху), де в нього обмежена оглядовість. На його відео видно добре протилежну смугу руху та протилежний світлофор а не мою смугу, і світлофора на моїй смузі і коли я його проїжджаю теж не видно. Я спробував пояснити це інспекторам, але вони відмовились вислухати мене і сказали щоб я оскаржував їхні дії в суді. Після цього стосовно мене була винесена постанова в справі про адміністративне правопорушення ______________________ року, де визнано мене винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП.

Вважаю, що оскаржуваною постановою серія ______________ від ________________ року на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення та вважаю її незаконною з наступних підстав:
1. Інспектор ДПС не міг бачити момент проїзду мого автомобіля через регульований пішохідний перехід, оскільки він знаходився за поворотом, під гострим кутом до світлофора. Цей факт чітко видно із відео запису, зробленим тим же інспектором.
2. В якості доказу правопорушення мені було пред’явлено відео запис зроблений побутовою відеокамерою, яка не входить до переліку спец. засобів ДАІ та не може бути використана як доказ, що неодноразово підтверджувалось Вищим Адміністративним Судом України.
Щодо використання побутової відеокамери в якості технічного пристрою існує цілий ряд нормативно-правових актів:
Згідно з п.21 ст.11 Закону України «Про міліцію» інспектор має право «використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху», а згідно Наказу Міністерства Внутрішніх Справ України №111 від 27.03.2009 р. розділ 17 «17.1. Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється:» … «17.10. Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув», та згідно розділу 19 п.19.2. «…Забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув…». На моє прохання інспектор не надав мені документів на сертифікацію, та на підтвердження своєчасного проходження перевірки та державної метрологічної атестації відеокамери, та не зазначив у протоколі серійний номер пристрою, тип і модель камери, що унеможливлює встановлення справності та відповідності пристрою стандартам, це виключає використання запису в якості доказів у справі про адміністративне порушення.
На сьогоднішній день Наказом МВС № 33 від 01.03.2010 року затверджено чіткий перелік сертифікованих в Україні технічних приладів, які мають право застосовувати працівники ДАІ, і в цьому списку ніяких побутових камер немає. Отже фіксація правопорушень цифровими відеокамерами не є доказової базою.
3. Також інспектор виявив свої незнання ПДР, оскільки в протоколі про адміністративне правопорушення зазначив, що я ніби то порушив вимоги пункту 8.7.3 г ПДР ( ПДР п. 8.7.3 г - чорна контурна стрілка (стрілки), нанесена на основний зелений сигнал, інформує водіїв про наявність додаткової секції світлофора і вказує інші дозволені напрямки руху ніж сигнал додаткової секції).
Відповідно до ч.2 ст.71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

На підставі вищевикладеного і керуючись ст.55 Конституції України, ст.ст.4,5,17 КАС України, ст.ст. 287,288,289 КУпАП України,

ПРОШУ:
- скасувати постанову серія _____________ від ________________ року по справі про адміністративне правопорушення;
- визнати неправомірними дії інспектора ДПС ОР м. Тернопіль прапорщика міліції _____________________________, який склав та підписав протокол серія _______________ від _________________ року.

Додатки:
1. Копія постанови серія ____________ від _______________ року по справі про адміністративне правопорушення.
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення _____________ від _______________ року.
3. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу державний номерний знак ________________.
4. Копія посвідчення водія.
5. Копія паспорта позивача.
6. Карта-схема руху.
7. Копія позовної заяви та комплект копій документів для відповідача.
8. Квитанція про сплату судового збору

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 14:20 
Новобранец

Ура!!!!! Суд виграв з першого разу. Суддя навіть не дивився відео гаїшника коли побачив що в протоколі написано порушення за 8.7.3 г ПДР а в постанові 8.7.3.ґ. Правда є один момент суддя сказав що на протязі 2 місяців ДАІ може подати на мене нову позовну заяву. Але думаю до цьог не дойде.

П.С. Також суддя сказав що інспектор має право знімати на побутову відеокамеру і наступного разу це буде розглядатись як доказ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2011, 21:30 
Постоялец

небачу подяки :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 дек 2011, 08:07 
Постоялец

Браво,молодец!!!!ПОЗОВНУ ЗАЯВУ составил правильно.Судья наверное попался адекватный!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 дек 2011, 12:41 
Новобранец

MrUser007 писал(а):
небачу подяки :)

дякую дякую. кава з коньяком в любий момент.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа