Ленінський районний суд м. Миколаєва 54018 м. Миколаїв вул.. Космонавтів 68-А Судді Коновець М. С.
ффффффффффффф 54018 м. Миколаїв хххххххххххххххх тел. хххххххх
ЗАПЕРЕЧЕННЯ по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 122 КУпАП
3.06.2014 р., біля 18 години 20 хвилин, керуючи автомобілем DAF CF, державний номер ВЕ ххх ВН, рухаючись з м. Миколаєва по автомобільній дорозі Одеса - Новоазовськ, на ділянці перед населеним пунктом Федорівка, не порушуючи ПДР, у місці з дорожньою розміткою, що дозволяє обгін, я почав здійснювати обгін авто, що рухався в попутному напрямку, державний номер ВН 0217 ОА. Обгін здійснював з додержанням вимог ПДР: включивши покажчик повороту до початку здійснення маневру згідно п. 9.2 (б) і 9.4 ПДР, переконавшись в безпеці маневру та відсутності перешкод для інших учасників руху згідно п.10.1 і 14.2 ПДР, та дотримуючись дозволенної швидкості поза населеного пункту згідно п. 12.6 ПДР. Після чого, проїхавши близько 2 км - був зупинений інспектором ДПС взводу з ОСП №1 роти ДПС, лейтенантом міліції Маланка Олександром Георгійовичем, котрий відразу ж почав звинувачувати мене нібито у створенні аварійної обстановки водію автомобілю ВАЗ, який рухався по зустрічній смузі. Інспектор ДПС Матвєєв В’ячеслав Анатолійович. склав протокол про адміністративне правопорушення Серія АА2 №507154 від 3.06.2014 року, в якому вказав, що, на його думку, мною порушений п.14.2 (в) ПДР, та визнав мене винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 122 КУпАП.
З притягненням мене до адміністративної відповідальності погодитись не можу з наступних підстав: 1. Перед початком обгону я виконав усі вимоги п.п. 10.1 та 14.2 ПДР, впевнився що: не було інших авто, які б почали обгін; водій авто переді мною не подав сигналу про наміри будь-якого маневру (повороту, перестроювання); смуга зустрічного руху була під час обгону вільна на достатню відстань (взагалі не було зустрічних авто); після обгону я зможу повернутися в смугу руху без перешкод для інших учасників дорожнього руху. 2. ІДПС Маланка О. Г., зупинивши водія а/м д/н ВН 0217 ОА Андрусевича С. Є., якого я обігнав, почав у нього запитувати, чи бачив він а/м ВАЗ на зустрічній смузі, якому нібито було створено аварійну обстановку, на що той відповів: «ні не бачив», але це не завадило ІДПС Маланка О. Г. змусити Андрусевича С. Є. підписати пустий протокол і бланк пояснень свідка, та відпустити його, після чого ІДПС власноручно написав такі «пояснення свідка» які йому були необхідні, аби забрати у мене посвідчення водія. Під час всіх цих подій ІДПС Маланка О. Г. не приховуючи своє невдоволення відкрито заявляв: «що я тебе навчу як скаржитися на інспекторів..» і т. п… Адже буквально за кілька днів до цієї події ІДПС Маланка О. Г. було оголошено дисциплінарне стягнення – «попередження про неповну посадову відповідність» (в додатках), внаслідок його непрофесійних та неправомірних дій щодо мене. Тому ІДПС Маланка О. Г. навмисно сфальсифікував матеріали справи аби помститися мені, що він і не приховував під час нашого з ним спілкування. 3. Якщо дійсно комусь було створено аварійну обстановку, то це не може мати місце без наявності потерпілого. Між тим, у відповідності до ст.256 КУпАП, якщо були потерпілі, то їх дані повинні бути вказані у протоколі про адміністративне правопорушення, наряду з іншими даними. У протоколі, між тим, такі дані не вказані, що свідчить як про відсутність доказів наявності у моїх діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.122 КУпАП, так і про невідповідність змісту протоколу вимогам ст.256 КУпАП. Таким чином, докази того, що мав місце один з найважливіших елементів складу зазначеного адміністративного правопорушення по справі відсутні. Оскільки всі мої дії відповідають законодавству України і адміністративного правопорушення я не скоював, вважаю що законні підстави для притягнення мене до адміністративної відповідальності відсутні. На підставі викладеного, ПРОШУ:
1. Прийняти заперечення до розгляду та долучити до матеріалів справи. 2.Визвати, та допитати в судовому засіданні свідка Андрусевича С. Є.. 3. Закрити провадження по справі в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
ДОДАТКИ:
1. Копія протоколу від 3.06.2014 р. Серія АА2 №507154 по справі про адміністративне правопорушення. 2. Відповідь УДАІ УМВС в Миколаївській області від 31.05.2014 р. щодо притягнення ІДПС Маланка О. Г. до дисциплінарної відповідальності за непрофесійні та неправомірні дії щодо мене.
«___» ____________ 2014 р. ___________ ххххххххх
|