Sanek писал(а):
Так выкладывайте тут свои запросы! Очень интересно почитать! Думаю всем нам будет полезно почитать!
вот такой инф. запрос я отнес делопроизводителю, на им. нач. взвода супроводження:
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
18 серпня 2010 року я, керуючи автомобілем Шевролет, реєстраційний номер АР3400ВК, їхав у м.За¬порі¬жжя по вул.Набережній. Близько 11 години 24 хв. мені було подано знак про зупинку. Виконуючи вимоги про зупинку, я зупинився з дотриманням ПДР. До мене підійшов інспектор ДПС Костецький О.В. (нагруд¬ний знак ЗП0091) і попросив передати документи. У відповідь на моє запитання про при¬чину зупинки ін¬спектор пояснив, що за допомогою при¬ладу «Візир», була встановлена швидкість мого авто¬мобіля 83 км на годину, чим я порушив вимоги пункту 12.4 ПДР, за що частиною 1 статті 122 КУпАП передбачена відповідальність. Я пояснив,ї що рухався із швидкістю 60 – 65 км на годину і не переви¬щував встановленої швидкості більш як на 20 кілометрів на годину, а таке порушення не підля¬гає відповідаль¬ності по ч.1 ст. 122 КУпАП, та попросив надати докази скоєного мною правопору¬шення. Але докази мені так надані і не були. В результаті, взявши моє посвідчення водія та свідоцтво про реєстра¬цію мого транспортного засобу, ІДПС Костецький О.В. попрямував до патрульного авто¬мобіля складати протокол про адміністративне пра¬вопорушення.
Після закінчення написання Протоколу інспектори Косте¬цький О.В. та його напарник Резни¬ченко Олек¬сандр Олександрович вийшли з патрульного автомобіля та підішли до мене з протоколом про адміністра¬тивне правопорушення. Під час мого спілкування з Косте¬цьким О.В. Резниченко О.О. не спитав мого до¬зволу на відеозапис і почав мене знімати на відеокамеру. Побачивши це, я заборо¬нив йому мене знімати, але це не зупинило інспектора. Такими діями ІДПС Резниченко О.О. втручається в моє особисте життя, чим порушує статті 302 та 307 Цивільного кодексу України.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні пи¬сьмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений зако¬ном строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної ін-формації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про дія-льність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих пи¬тань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зо-крема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самовряду¬вання інформу¬вати про свою діяльність та прийняті рішення.
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:
1. Чи законно поступив інспектор ДПС Резниченко О.О., почавши відеозапис моєї особи, чим втрутився в моє особисте життя, не спитав у мене на це дозволу?
2. Чому інспектор ДПС Резниченко О.О. на моє прохання припинити відеозапис цього не зробив?
3. Яким ЗАКОНОМ керувася інспектор ДПС Резниченко О.О. почавши відеозапис моєї особи, не дивлячись на мою заборону мене знімати на видео.
Додатки:
Вiдеозапис (1 диск)