Neon писал(а):
Да, еще один важный вопрос для обсуждения:
в г.Запорожье нет альтернативной круглосуточной больнички для альтернативного медосвидетельствования? Кто знает наверняка свежую информацию?
А есть больнички которые имеют право освидетельствования, но не работают круглосуточно? Куда бежать водителю для независимой экспертизы?
Я знаю ответы на все вопросы.
В мае этого года (2011) мной был отправлен информационный запрос в городское ГАИ следующего содержания:
Цитата:
Начальнику відділу ДАІ з
обслуговування адміністративної
території м.Запоріжжя Кусакову В.О.
69057 м.Запоріжжя, вул. Перемоги,96
тел. 213-31-03
від******* Євгена Володимировича
******* м.Запоріжжя,
вул.*******, кв.****
тел. *****; моб. 067-*********
050-********
Інформаційний запит
Пунктом 3.1. інструкції про виявлення у водіїв транспортних засобів алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу чи швидкість реакції, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров’я України від 09 вересня 2009 року № 400/666 передбачено:
«3.1. Перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право
проведення огляду на стан сп'яніння водіїв, затверджується
міністром охорони здоров'я Автономної Республіки Крим,
начальниками управлінь охорони здоров'я обласних державних
адміністрацій, Головного управління охорони здоров'я Київської та
Управління охорони здоров'я Севастопольської міських державних
адміністрацій та доводиться до відома МВС.»
Відповідно до ст.31 ЗУ «Про інформацію» державні органи, які вміщують інформацію про громадян, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується.
На підставі цього, а також керуючись ст. 23,32, 33 ЗУ «Про інформацію»
ПРОШУ:
1) Повідомити мені про вичерпний перелік закладів охорони здоров’я, яким надається право проведення огляду на стан сп’яніння водіїв у місті Запоріжжя та вказати термін, до якого цей перелік вважається дійсним.
2) Чи всі заклади охорони здоров’я, яким надається право проведення огляду на стан сп’яніння водіїв у місті Запоріжжя зобов’язані здійснювати огляд на стан сп’яніння цілодобово та у святкові дні ?
3) Які заклади охорони здоров’я, яким надається право проведення огляду на стан сп’яніння водіїв у місті Запоріжжя здійснюють огляд на стан сп’яніння цілодобово та у святкові дні ?
4) Чи мають право працівники закладів охорони здоров’я, яким надається право проведення огляду на стан сп’яніння, відмовити громадянину України, що звернувся з вимогою провести огляд на стан сп’яніння (громадянин згоден компенсувати всі матеріальні витрати) ? На яких підставах ? Мета звернення громадянина – доведення факту фальсифікації результатів огляду в іншому медичному закладі.
17 травня 2011 року _______________(******* Є.В.)
Спустя некоторое время был получен следующий ответ:

Из этого ответа следует, что для жителей Запорожья альтернатив наркодиспансеру на Седова нет... К сожалению. Поэтому нужно
на месте остановки делать всё возможное, что пресечь все попытки развода.
В данной ситуации, описанной автором, теперь очень много гемора и, будем честными сами с собой, шансов что-то доказать. По крайней мере самостоятельно точно

!