Все водители нашего города заметили, что на Набережной магистрали в р-не центрального пляжа висят знаки дополнительного ограничения скорости "40". Регулярно на данном участке дороги стоят патрули дпс с визиром и доят всех зазевавшихся водил. Важно то, что знак 3.29 (доп. ограничение скорости) висит
БЕЗ знака 1.37 (дорожные работы), что прямо противоречит п.12.10 ПДД Украины. Пытаясь разобраться за что же штрафуют водителей я, в очередной раз проезжая мимо патруля, решил остановится и лично пообщаться с инспекторами. Разговора по существу не получилось, т.к. идпс начал нести полную ахинею, суть которой сводилась к тому, что "если надо - оштрафуем несмотря на требования п.12.10". После этого я решил обратится за официальными разъяснениями в городское ГАИ и отправил следующий запрос:
Цитата:
Начальнику відділу ДАІ з
обслуговування адміністративної
території м.Запоріжжя Кусакову В.О.
69057 м.Запоріжжя, вул. Перемоги,96
тел. 213-31-03
від ******* Євгена Володимировича
****** м.Запоріжжя,
вул.*********, кв.***
тел. ***-**-**; моб. 067-***-**-**
050-***-**-**
Інформаційний запит
Як водій, я майже щоденно їжджу по вул. Набережна магістраль міста Запоріжжя. Останнім часом звернув увагу на те, що в районі перехресть цієї вулиці з вулицями Нижньодніпровська та Немировича-Данченка, в напрямку проспекту Металургів, було встановлено знаки додаткової обмеженості швидкості 3.29, які обмежують максимальну швидкість на цій ділянці дороги до 40 км/год. Але мене здивувало те, що ці знаки було встановлено без попереджального знаку 1.37, адже в п.12.10 ПДР України в чинній редакції чітко зазначено: «Додаткові обмеження швидкості руху можуть буди встановлені виключно в разі проведення дорожніх робіт разом з попереджальним знаком 1.37». Дорожні роботи на цій ділянці дороги не проводяться.
Хочу зауважити, що ані мене, ані когось з моїх знайомих не притягали до адміністративної відповідальності за порушення швидкісного режиму на цій ділянці дороги. Мета запиту – з’ясувати, як на практиці реалізуються окремі вимоги ПДР України.
Відповідно до ст.31 ЗУ «Про інформацію» державні органи, які вміщують інформацію про громадян, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується.
На підставі цього, а також керуючись ст. 23,32, 33 ЗУ «Про інформацію»
ПРОШУ надати відповіді на наступні питання:
- Враховуючи вимоги п.12.10 ПДР України, чи можна притягнути до адміністративної відповідальності водія за порушення вимог знаку 3.29 на ділянці дороги вулиця Набережна магістраль м.Запоріжжя, район перехресть с вул. Нижньодніпровська та вул. Немировича-Данченка, якщо знак 3.29 встановлено без попереджального знаку 1.37 та дорожні роботи не проводяться ? Якщо так, на яких підставах ?
29 серпня 2011 року _______________(****** Є.В.)
И вот буквально сегодня на мой простой вопрос был получен обширный ответ аж на двух страницах !
Смотрим:
.jpg)
.jpg)
Кульминация ответа - то, что я выделил рамкой на второй странице. Откуда
такая трактовка ?! Я удивлён. Получается, если нам надо - всё прогнём под себя ?
Очень хочу услышать ваши мнения.