Начальнику відділу ДАІ ГУМВС України в Хмельницькій області --------- від жителя м. Хмельницького (Руслан) який проживає за адресою ----
СКАРГА
22.10. 2011 о 12 год 30 хв я рухався на своєму автомобілі марки ----- д/н ----- по вул. ------ в сторону мікрорайону Лезнево. Після проїзду перехрестя з вул. ------ мене зупинив інспектор ДПС --------, автомобіль якого стояв з порушенням п. 15.9 Правил дорожнього руху за що наступає адміністративна відповідальність,за ст 122-ч1,та накладається стягнення в вигляді штрафу-від 425-510 грн. . Вищеназваний інспектор висловив вимогу про передачу документів на право керування транспортним засобом не пояснивши причини зупинки та суті скоєного правопорушення. Після мого запитання про причину зупинки він пояснив, що я проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора. У мене в машині постійно працює відеореєстратор, на якому чітко зафіксовано, що в'їзд на перехрестя я здійснив на зелений сигнал світлофора. Після того, як я, згідно ст.. 251 КпАПу попросив пред'явити докази, інспектор пішов до свого напарника, який знаходився в патрульному автомобілі та проводив відео спостереження за рухом через перехрестя за допомогою відеокамери марки ------. Напарником виявився інспектор ДПС ---- Гриник. На його вимогу я передав посвідчення водія та реєстраційний документ на автомобіль. Передивившись відеозапис інспекторів, виявилось, що вони знімали не той світлофор, який давав мені право на проїзд перехрестя а той, який розміщений зі зворотного боку, тобто для зустрічного транспорту. Інспектор Гриник заявив, що буде складати протокол, і пішов з моїми документами в бік патрульного автомобіля, на що я висловив свій протест. Через деякий час він повернувся, віддав документи і заявив що спішить на терміновий виклик (аварія). Тоді я почав вимагати від інспектора усунення його правопорушення щодо стоянки автомобіля та запропонував переглянути запис зі свого відеореєстратора як я проїжджав перехрестя. Зрозумівши, що неправий, інспектор Гриник повів себе зухвало, говорив на підвищених тонах, грозив розправою (відеореєстратор був вимкнений).
На підставі вищевикладеного, керуючись -Законом України «Про звернення громадян» -
ПРОШУ: 1. Провести службову перевірку, за фактами порушення діючого законодавства України, викладених в даній заяві. 2. Перевірити якість знань ІДПС Гриника про режими роботи світлофорів міста. 3. Повідомити мене чи дійсно стоїть на балансі ДАІ відеокамера марки ------, яку інспектори використовують під час несення служби. 4. Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян».
........... 2011 р. (підпис)
_________________ Даішники трясуть не тих, хто порушує правила, а тих, хто трясеться.
|