Текущее время: 20 фев 2025, 16:43

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 31 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 22 дек 2012, 02:00 
Борец

Заява янеку:

Заява

Відповідно до Статті 126 Конституції України, суддя звільняється з посади органом, що його обрав або призначив, у разі порушення суддею присяги

На підставі ст. 126, прошу вас, як президента України, відповідно до конституції України, звільнити з посади суддю Іршавського районного суду, Сойма М.М., яку ви призначили на посаду м. Київ Указом N 209/2011 від 14 лютого 2011 року .

Обгрунтування:

Я, -------------, а також ---------, звернулися до суду з приводу незаконного переведення нас на іншу роботу. Нас повинні були тимчасово перевести на іншу роботу згідно наказу Іршавської РЛ №181а-0 від 04.10.2012р”Про ротацію лікарів-травматологів стаціонару та районної поліклініки Іршавської РЛ на 2012 рік”. Відповідач – Іршавська РЛ.

Суддя Сойма М.М. прийняла рішення про відмову в задоволенні позову з тієї причини, що нібито в колективному договорі передбачена ротація лікарів травматологічного відділення райлікарні і лікарів-травматологів поліклініки, причому така ротація на думку суду є виробничою необхідністю.

До того ж суддя без жодних на те підстав вважає, що ротація це є переміщення, хоча в Трудовому кодексі України такий термін, як ротація взагалі не передбачено, виробнича необхідність теж не має пояснення в Кзпп України.

Але в моїй трудовій книжці чітко зазначено, що постійне місце моєї роботи – травматологічне відділення Іршавської РЛ, що є істотною умовою трудового договору.

Також не прийнято до уваги той факт, що я неодноразово наголошувала в суді, що вважаю наданий до суду коллективний договір фальсифікованим, адже я раніше його не бачила, і взагалі не знала про його існування, і відповідно не підписувала і не погоджувалася з ним. Невідповідність наданого до суду коллективного договору Кодексу законів про працю України і навіть той факт, що спочатку до суду був наданий витяг з договору де нумерація сторінок іде зліва, а в наданому пізніше договірі нумерація вже йде по центру, не піставило під сумнів суду сам факт існування договору до судового розгляду і його законності.

На думку суду переведення на іншу посаду, а саме з посади лікаря-травматолога травматологічного відділення на посаду лікаря-травматолога поліклінічного відділення не супроводжується істотними змінами умов праці. Не дивлячись на те, що приміщення поліклініки знаходиться в іншому районі міста, режим роботи зовсім різний(на посаді лікаря травматологічного відділення я мала тільки нічні чергування в розмірі 7 чергувань на місяць, а на посаді лікаря поліклінічного відділення маю тільки денну роботу причому кожен день), посадові обовязки також різні, розмір оплати теж інший(зарплата зменшується, підтверджено банківською випискою) суддя Сойма М.М. не вважає це зміною істотних умов праці. І тому на думку судді, відповідач цілком законно не повідомив нас про істотну зміну умов праці, хоча мав це зробити відповідно до Кзпп України за два місяці до переведення на іншу роботу. Та і не мав фізичної можливості це зробити, адже наказ виданий 04.10.2012 , а на іншу роботу я мала перейти вже з 01.11.2012.

Згідно з ч.3 ст.32 КЗпП зміна істотних умов праці - зміна систем і розмірів оплати, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміни розрядів і найменування посад та інших. Але суддя Сойма М.М. має з цього приводу іншу думку.

Навіть у прийнятому судом в якості доказу, фальсифікованому колективному договорові вказано, що ротація лікарів травматологічного відділення райлікарні і лікарів-травматологів поліклініки проводиться „з метою підвищення кваліфікації лікарів поліклініки”, тобто з цього явно випливає, що умови і методи праці лікарів поліклініки і травматологічного відділення різні, адже якщо б істотні умови праці не змінювалися, то як може підвищитися кваліфікація лікарів у результаті такої „ротації”? Дійсно, лікарі-травматологи поліклініки не проводять операцій, на відміну від лікарів-травматологів травматологічного відділення.

Тобто в данному випадку суддя Сойма М.М. не прийняла до уваги пункт 31, постанови пленума Верховного Суду України, Про практику розгляду судами трудових спорів, N 9 від 06.11.92, відповідно до якого переміщення не може бути безмотивним, не
обумовленим інтересами виробництва. Адже якщо виходити із аргументації судді Сойма М.М. і прийняти коллективний договір у якості доказу, то згідно нього „ротація” супроводжується зміною істотних умов праці , в інакшому випадку переміщення є безмотивним.

Крім того відповідач в котрий раз вдався до фальсифікації і сфабрикував АКТ про відмову з ознайомленням з наказом Іршавської РЛ №181а-0 від 04.10.2012р ”Про ротацію лікарів-травматологів стаціонару та районної поліклініки Іршавської РЛ на 2012 рік”, який також подав в суд у якості доказу. Про фальсифікацію мною також було заявлено, адже я фізично не могла відмовитися з ознайомленням 04.10.2012, адже в той день я не мала чергування і не перебувала в приміщенні лікарні. Суд на це також не звернув уваги.

Ще відповідач надав до суду фальсифіковану „Посадову інструкція травматолога-ординатора травматологічного відділення Іршавської районної лікарні”, на якому був підроблений мій підпис. Суддя Сойма М.М. теж прийняла цей документ в якості доказу не дивлячись на мій протест.

Також, відповідно до ст. 33, Кзпп України тимчасове переведення працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, допускається лише за його згодою.

Такої згоди я не давала.

Відповідно до ст33, Кзпп України
Власник або уповноважений ним орган має право перевести працівника строком до одного місяця на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди, якщо вона не протипоказана працівникові за станом здоров'я, лише для відвернення або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, виробничих аварій, а також інших обставин, які ставлять або можуть поставити під загрозу життя чи нормальні життєві умови людей, з оплатою праці за виконану роботу, але не нижчою, ніж середній заробіток за попередньою роботою.

Але ж ніякого стихійного лиха, епідемій, епізоотій, виробничих аварій, а також інших обставин, які ставлять або можуть поставити під загрозу життя чи нормальні життєві умови людей не було

Крім того на момент переведення мене на іншу роботу я мала дитину віком до 6-років, а відповідно до ст. 33 Кзпп України забороняється тимчасове переведення на іншу роботу жінок, які мають дитину віком до шести років, без їх згоди.

Навіть те, що Державна інспекція України з питань праці, в особі державного інспектора праці С.О. Завидняк, визнала, що наказ Іршавської РЛ №181а-0 від 04.10.2012р ”Про ротацію лікарів-травматологів стаціонару та районної поліклініки Іршавської РЛ на 2012 рік” виданий з порушенням ст. 33 Кзпп України, і був винесений припис Державної інспекції України з питань праці, про усунення порушень, не вплинуло на рішення суді Сойма М.М, хоча лист Державної інспекції України з питань праці було подано до суду.

Тобто жоден із фактів, які свідчать про незаконність наказу Іршавської РЛ №181а-0 від 04.10.2012р ”Про ротацію лікарів-травматологів стаціонару та районної поліклініки Іршавської РЛ на 2012 рік” не були прийняті суддею Сойма М.М до уваги . Рішення про відмову у позові прийнято нею тільки на основі фальсифікованого і незаконного трудового договору. Хоча відповідно до Постанови18.12.2009 N 14 Пленума Верховного Суду України „Про судове рішення у цивільній справі” обґрунтованим визнається рішення, ухвалене на основі повно і всебічно з'ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених доказами, які
були досліджені в судовому засіданні і які відповідають вимогам закону про їх належність та допустимість, або обставин, що не підлягають доказуванню, а також якщо рішення містить вичерпні висновки суду, що відповідають встановленим на підставі достовірних доказів обставинам, які мають значення для вирішення справи.

Отже, відповідно до вищенаведених фактів суддя Сойма М.М порушила присягу судді, а саме упереджено розглянула справу і ухвалила рішення яке протирічить Законам України.

Причому в рішенні суддя посилається на підроблені і сфальсифіковані докази, про що мною було заявлено, але не прийнято суддею до уваги. Хоча суд повинен відповідно до статті 212 ЦПК оцінювати докази з урахуванням вимог статей 58 та 59 ЦПК про їх належність і допустимість.

Тому на основі вищенаведених фактів прошу провести перевірку і притягнути суддю Сойма М.М до відповідальності, а саме звільнення з посади за порушення присяги судді. Також прошу вас видати доручення правоохоронним органам щодо притягнення судді Сойма М.М до кримінальної відповідальності відповідно до Статті 375 Кримінального кодексу України.

Всі відомості, подані у цій заяві є правдивими, і я обізнана з тим, що у випадку поширення мною неправдивої інформації я можу бути притягнутим до встановленої законом відповідальності.

Додаток:

копії судових рішень та інших документів, які підтверджують викладені у скарзі (заяві) факти: _____________________________________________________________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 дек 2012, 03:29 
Борец

http://vkksu.gov.ua/ua/distsiplinarne-p ... ist-suddi/
попробуйте ещё и сюда и также ведите видеофиксацию (аудио как минимум), без этого фиг что потом докажете

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 дек 2012, 03:38 
Борец

caveman писал(а):
http://vkksu.gov.ua/ua/distsiplinarne-provadjennya/distsiplinarna-vidpovidalnist-suddi/
попробуйте ещё и сюда и также ведите видеофиксацию (аудио как минимум), без этого фиг что потом докажете

Туда тоже пойдет, но они вроде только догану могут вынести. Фиксацию чего? Все есть на бумаге. Кроме того аудиофиксацию суд ведет сам, и случае если ей займутся, ее используют.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 дек 2012, 17:35 
Борец

djmixer писал(а):
Заява янеку:
Це не в компетенції яника. Існує певна процедура для звільнення судді. Ця процедура прописана в законі "Про судоустрій і статус суддів" і "Про вищу раду юстиції" і яник там не при ділах:
Цитата:
Стаття 87. Рішення у дисциплінарній справі стосовно судді

5. За наслідками дисциплінарного провадження Вища
кваліфікаційна комісія суддів України може прийняти рішення про
направлення рекомендації до Вищої ради юстиції для вирішення
питання щодо внесення подання про звільнення судді з посади за
наявності для цього підстав.

Цитата:
Стаття 30. Суб'єкти звернення щодо подання
про звільнення суддів

До Вищої ради юстиції з пропозицією про прийняття подання про
звільнення судді з посади можуть звертатися:

1) Вища кваліфікаційна комісія суддів України за умови, що
таке рішення було нею прийняте за результатами перевірки
відомостей про наявність підстав для звільнення судді з посади;

2) член Вищої ради юстиції за результатами перевірки
відомостей про наявність підстав для звільнення судді з посади,
проведення якої було йому доручено відповідно до цього Закону.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 дек 2012, 17:42 
Борец

Все равно отошлем заявы и туда и туда, хуже не будет. Квалификационная комиссия может не принять заяву, а янек может вдруг возьмет и отдаст им предписание провести разбирательство на основе адресованной ему заявы.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 дек 2012, 18:45 
Борец

djmixer писал(а):
Квалификационная комиссия может не принять заяву
Як не прийнять заяву?
Заяву вони приймають в будь-якому випадку. Інша справа дисциплінарного провадження скоріше всього ніхто не відкриє, а якщо й відкриють, то стягнення не накладуть.
djmixer писал(а):
а янек может вдруг возьмет и отдаст им предписание провести разбирательство на основе адресованной ему заявы.
Ага, прийде добрий цар і наведе порядок. Ну-ну :D
Предписание (переадресація скарги адміністрацією) яника буде мати точно ті самі наслідки (0).

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2012, 00:41 
Борец

Есть вопрос. По какому кодексу происходит рассмотр жалобы на постанову про закрытие криминальной справы слидчим судьей? Могу ли я принимать участие в рассмотрении как брат заявительницы?

Повестку она получила на вторник.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2012, 09:17 
Борец

djmixer писал(а):
По какому кодексу происходит рассмотр жалобы на постанову про закрытие криминальной справы слидчим судьей?
По цьому http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4651-17
Цитата:
Стаття 306. Порядок розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування

1. Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380 цього Кодексу, з урахуванням положень цієї глави.

2. Скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги, крім скарг на рішення про закриття кримінального провадження, які розглядаються не пізніше п’яти днів з моменту надходження скарги.

3. Розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов’язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

djmixer писал(а):
Могу ли я принимать участие в рассмотрении как брат заявительницы?
ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" ніхто не відміняв.
Цитата:
Стаття 11. Гласність і відкритість судового процесу

2. Розгляд справ у судах відбувається відкрито, крім
випадків, установлених процесуальним законом. Учасники судового
процесу та інші особи, присутні на відкритому судовому засіданні,
можуть використовувати портативні аудіотехнічні засоби. Проведення
в залі судового засідання фото- і кінозйомки, відеозапису, а також
транслювання судового засідання допускається за рішенням суду.

3. Розгляд справи у закритому судовому засіданні допускається
за вмотивованим рішенням суду у випадках, передбачених
процесуальним законом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2012, 12:58 
Борец

Я имел ввиду не просто присутствие в суде, а участие.

А если дело рассматривается по криминальному кодексу, то получается я не могу представлять ее в суде? И придется вызывать адвоката? Я правильно понимаю? А кого-то нужно, так как ее легко смогут обмануть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2012, 15:44 
Борец

djmixer писал(а):
А если дело рассматривается по криминальному кодексу, то получается я не могу представлять ее в суде?
Тільки адвокат
Цитата:
Стаття 50. Підтвердження повноважень захисника

1. Повноваження захисника на участь у кримінальному провадженні підтверджуються:

1) свідоцтвом про право на зайняття адвокатською діяльністю;

2) ордером, договором із захисником або дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

2. Встановлення будь-яких додаткових вимог, крім пред’явлення захисником документа, що посвідчує його особу, або умов для підтвердження повноважень захисника чи для його залучення до участі в кримінальному провадженні не допускається.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 дек 2012, 12:11 
Борец

Короче постанова про закрытие дела отменена.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 янв 2013, 18:57 
Постоялец

Вообще-то, все коллективные договора составляются в 3-х экземплярах и регистрируются в управлении труда районных (городских) администраций, где хранится один их экземпляр. Можно попробовать получить копию и сравнить с предоставленным в суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 янв 2013, 14:10 
Борец

sktri писал(а):
Вообще-то, все коллективные договора составляются в 3-х экземплярах и регистрируются в управлении труда районных (городских) администраций, где хранится один их экземпляр. Можно попробовать получить копию и сравнить с предоставленным в суд.

Я про это в курсе, информационный запрос им послал с уведомлением, однако ответа никакого нет. Как заставить районную администрацию ответить? На них тоже в суд подавать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 янв 2013, 14:17 
Борец

djmixer писал(а):
sktri писал(а):

Я про это в курсе, информационный запрос им послал с уведомлением, однако ответа никакого нет. Как заставить районную администрацию ответить? На них тоже в суд подавать?

адмінпозов про визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинити певні дії.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 янв 2013, 14:21 
Борец

Jungle Bill писал(а):
адмінпозов про визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинити певні дії.

Попробуем сначала сегодня сходить к ним, попугать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 31 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа