Текущее время: 29 ноя 2024, 11:36

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Обращение в суд
СообщениеДобавлено: 19 апр 2012, 06:37 
Прохожий

Здравствуте!
Я тут уже второй день не могу понять, как правильно обратиться в суд на действия ГАИ? Инспектор мне выписал протокол и постанову, я указал, что бы без меня в суде не рассматривали.
У меня такие вопросы:
1) Я вынужден предупреждать начальника ГАИ (которому пренадлежит инспектор), что я направляю обжалование на дейййствия инспектора в суд?
2) Должен ли я писать в суд или они меня сами позовут в суд, так как я изначально был не согласен.
И если должен, то как это сделать?
Спасибо большое!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Обращение в суд
СообщениеДобавлено: 19 апр 2012, 12:42 
Постоялец

Если тебе выписали постанову, то никакого суда уже не будет!!! На тебя уже наложен штраф и у тебя есть ровно 10 дней что бы подать иск в суд.

Давай ка объясни подробнее за что протокол, как это случилось, есть ли видео. Копии протокола и постановы в студию.

На начальника гаи забей. Пишеш позов и относиш в суд. Обязательно настой на том что бы они выдали тебе бумажку подтверждающую, что они приняли от тебя позов такого то числа. (это будет твоим доказом, что ты не нарушил сроки обращения в суд)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 апр 2012, 14:02 
Новобранец

Дійсно, якщо на Вас було складено адмінпротокол та винесено зразу інспектором постанову то окрім Вас в суд ніхто небуде звертатись. А на майбутнє при складанні протоколу пишіть клопотання про відкладення винесення постанови по адмінпротоколу. Але Вам потрібно заздалегідь (під час складання адмінпротоколу) попередити інспектора про подання Вами клопотання про відкладення винесення постанови по адмінпротоколу, та розгляду по місцю проживання. Але бажано розмову писати хоча би на диктофон (відео це просто була б казка). Бо інколи інспектора ігнорують Ваші звернення до них. А в суді -це дуже вагомий доказ неправомірних дій працівника ДАЇ. Особисто постійно наголошую на дані правопорушення зі сторони інспектора. Всі складені протоколи завжди оскаржую. Штрафів неплатив жодного.
Заготуйте собі бланк клопотання про відкладення винесення та возіть в авто.

КЛОПОТАННЯ
про відкладення розгляду справи
(в порядку ч.1 ст.268 КУпАП:
«особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання»)
«___»_____________20__року стосовно мене складено протокол _________________ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ______________________________________________________________________________________________.
За вчинення інкримінованого мені адміністративного правопорушення передбачене покарання, мінімальний та максимальний розмір якого значно відрізняється. У відповідності до ч.2 ст.33 КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність, які на місці складення протоколу істаноіити немає можливості. Крім того, згідно ст.280 КУпАП орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов’язаний з’ясувати:чи є обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність, а також з’ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
На даний момент неможливо з’ясувати та документально підтвердити обставини, які пом’якшують чи обтяжують вину та ступінь вини. Також неможливо надати відомості, що характеризують мій майновий стан та мене особисто. Для підготовки та подання таких документів в якості доказів потрібен певний проміжок часу. Всі ці обставини підлягають безумовному встановленню, оскільки, впливають на відповідальність та її міру.
У зв’язку із зазначеним, розгляд справи на даний час неможливий та підлягає відкладенню на пізніший час.
Інкримінуємi мені адміністративне правопорушення заперечую.
Враховуючи викладене, керуючись ч.2 ст.33, ч.1 ст.268, ст.280 КУпАП, з метою всебічного, повного і об’єктивного з’ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,
П Р О Ш У:
1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення. 2. Відкласти розгляд даної справи про адміністративне правопорушення на іншу дату.
3. Справу про адміністративне правопорушення направити до органу ДАЇ за місцем мого проживання( ________________________________________________________________) для подальшого розгляду.
3. Про дату, час та місце розгляду справи повідомити письмово у вказані законодавством терміни.
«___»_________20__року
П.І.Б

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 апр 2012, 17:49 
Прохожий

Спасибо за клопотання! Вот протокол и постанова.
Скажите, пожалуйста, если я не согласен с решением гаишника - я даю ему клопотання и он мне выдает только протокол. Если у меня нет клопотання - он мне виде оба документ и я подаю иск в суд, правильно? Как все будет проходить, если я передал гаишникам клопотання, то кто подает в суд? Клопотання у кого остается? Если я что-то не правильно сделал - укажите это, пожалуйста.
И вы могли бы мне дать форму, которую надо написать, чтобы отнести в суд, а то я не могу найти. Там что-то типа "Адміністраивний позов про скасування постанови ДАЇ інспетора ... та оскарження дій посадової особи".
Выданные мне документы:
http://tinypic.com/edit.php?pic=2yyw0sp&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=2csgiyx&s=5

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 апр 2012, 22:31 
Новобранец

Бросте копии протокола и постанову мне на мыло [email protected]
я разберусь с бумашками и вам отпишу конкретно под ваш протокол.
И вообще неимел права виносить постанову один и тот же инспектор (и не ниже звания лейтената (юридическое образование нужно)).
Вот аргумент:
НАКАЗ №111 Інструкція з питань діяльності підрозділів ДПС

11.5. Працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС, повинні мати: охайний зовнішній вигляд; справне спорядження; єдиний формений одяг за сезоном; світловідбиваюче екіпірування; нагрудний знак; табельну вогнепальну зброю; жезл та інші спеціальні технічні засоби; список транспортних засобів, оголошених у розшук за останню добу, із зазначенням марки, державного реєстраційного номера, кольору, ідентифікаційного номера кузова, шасі (рами), особливих прикмет; словесні портрети, фотографії (фотороботи) осіб, які розшукуються; картку маршруту патрулювання, поста (додаток 4); журнал патрулювання (додаток 5); службове та водійське посвідчення; бланки протоколів про адміністративне правопорушення, тимчасових дозволів на право керування транспортними засобами та інших необхідних процесуальних документів; авторучку, олівець, лінійку (рулетку), записну книжку, свисток, кишеньковий ліхтарик; ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ); витяг з Кодексу України про адміністративні правопорушення ( 80731-10, 80732-10 ), що стосується безпеки дорожнього руху, службову сумку або планшет.

Кодекс України про адміністративні правопорушення

4.1. У разі виявлення правопорушення у сфері забезпечення
безпеки дорожнього руху працівник Державтоінспекції МВС відповідно
до статті 255 КУпАП ( 80732-10 ) складає протокол про
адміністративне правопорушення (додаток 5) ( za374-09 ), копія
якого під підпис вручається особі, яка притягається до
адміністративної відповідальності, роз'яснює порушникові його
права і обов'язки відповідно до статті 63 Конституції України
( 254к/96-ВР ) та статті 268 КУпАП.
У разі складення протоколу про адміністративні
правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 124-1, частинами
другою та третьою статті 126, частиною третьою статті 127,
статтями 128-129, 132-1, частиною шостою статті 133-1, частинами
першою - третьою статті 140 КУпАП ( 80731-10 ), начальник або
заступник начальника Державтоінспекції МВС, командир окремого
підрозділу дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС чи
його заступник виносить постанову в справі про адміністративне
правопорушення відповідно до вимог статті 283 КУпАП ( 80732-10 ).
За адміністративні правопорушення, передбачені частинами
першою, другою, третьою, п'ятою та шостою статті 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами), статтями
121-1 (Стаття 1211. Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах), статтею 122-1 (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) , статтею 123 (Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду залізничних переїздів), статтею 125, частиною першою статті
126, частинами першою, другою статті 127 та частинами третьою,
восьмою, дев'ятою статті 133-1 КУпАП ( 80731-10 ) працівники
Державтоінспекції МВС, які мають спеціальні звання, відповідно до
своїх функціональних обов'язків самостійно виносять постанови в
справах про адміністративні правопорушення.
{ Пункт 4.1 розділу IV із змінами, внесеними згідно з Наказом
Міністерства внутрішніх справ N 594 ( z1079-11 ) від 18.08.2011 }
Глава 17
ПІДВІДОМЧІСТЬ СПРАВ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ

Стаття 222. Органи внутрішніх справ (міліція)

Органи внутрішніх справ (міліція) розглядають справи про такі
адміністративні правопорушення: про порушення громадського
порядку, за порушення правил паспортної системи, правил дорожнього
руху, правил, що забезпечують безпеку руху транспорту, правил
користування засобами транспорту, правил, спрямованих на
забезпечення схоронності вантажів на транспорті, а також про
незаконний відпуск і незаконне придбання бензину або інших
паливно-мастильних матеріалів (частина перша статті 44, статті 80
і 81 (в частині перевищення нормативів вмісту забруднюючих речовин
у відпрацьованих газах транспортних засобів), частина друга статті
106-1, частини перша, друга, третя, четверта і шоста статті 109,
стаття 110, частина третя статті 114, частина перша статті 115,
стаття 116-2, частина друга статті 117, частини перша і друга
статті 119, частини перша, друга, третя, п'ята і шоста статті 121,
статті 121-1, 121-2, частини перша, друга і третя статті 122,
частини перша і друга статті 123, статті 124-1 - 126, частини
перша, друга і третя статті 127, статті 128-129, частини перша,
друга та п'ята статті 133, частини третя, шоста, восьма і дев'ята
статті 133-1, частина друга статті 135, стаття 136 (за винятком
порушень на автомобільному транспорті), стаття 137, частини перша,
друга і третя статті 140, статті 161, 164-4, 173, статтею 175-1
(за винятком порушень, вчинених у місцях, заборонених рішенням
відповідної сільської, селищної, міської ради), статтями 176, 177,
частини перша і друга статті 178, статті 189-2, 192, 194, 195,
статті 197-201).

Від імені органів внутрішніх справ (міліції) розглядати
справи про адміністративні правопорушення і накладати
адміністративні стягнення мають право:

3) за адміністративні правопорушення, передбачені частинами
першою, другою, третьою, п'ятою і шостою статті 121, статтями
121-1, 121-2, частинами першою, другою і третьою статті 122,
частинами першою і другою статті 123, статтею 125, частиною першою
статті 126, частинами першою і другою статті 127, частинами
третьою, восьмою і дев'ятою статті 133-1 цього Кодексу, -
працівники Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ
України, які мають спеціальні звання.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 апр 2012, 07:06 
Прохожий

Объясните, где написано и что значит, что один и тот же инспектор не может выносить постанову и останавливать меня, по идее.
Я пытался сфотографировать документы, однако там толком ничего не видно. Звание моего инспектора - лейтенант. Но он меня и останавливал.
И еще вопрос - если меня остановили, но я не согласен, то они должны выписать что? И кто на кого затем подает в суд? (в случае, если у меня есть или нет клопотання).
Спасибо!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 апр 2012, 09:27 
Борец

хотелось бы узнать о "Клопотання про відкладення розгляду справи", как его нужно правильно составлять, вопрос в том как докажу что я писал его? в двух экзеплярах пишеться или гаишник его подписывает и отдает, как доказать что я писал "клопотання"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 апр 2012, 18:31 
Новобранец

AlexIvanov писал(а):
Объясните, где написано и что значит, что один и тот же инспектор не может выносить постанову и останавливать меня, по идее.
Я пытался сфотографировать документы, однако там толком ничего не видно. Звание моего инспектора - лейтенант. Но он меня и останавливал.
И еще вопрос - если меня остановили, но я не согласен, то они должны выписать что? И кто на кого затем подает в суд? (в случае, если у меня есть или нет клопотання).
Спасибо!

Уважно читайте пункт 4.1 там написано хто скадає протокол, а хто виносить постанову.
Людина без вищої юридичної освіти (а це вже офіцерське звання) неможе та й немає права виносити постанову. Так само як стати судею.
На вас складають адмін протокол, а потім керівник підрозділу/відділу або інспектор відділ адмінпрактики має виносити у вашій присутності постанову, попередньо обєктивно розглянувши справу посуті.
В суд подавати можуть обидві сторони одна на другу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 апр 2012, 18:42 
Новобранец

Miki писал(а):
хотелось бы узнать о "Клопотання про відкладення розгляду справи", как его нужно правильно составлять, вопрос в том как докажу что я писал его? в двух экзеплярах пишеться или гаишник его подписывает и отдает, как доказать что я писал "клопотання"

Коли Вас зупинили та озвучили Вам статтю адмінкодексу яку ви порушили та попередили Вас прот те, що на Вас буде складено протокол. Ви звертаєтесь до інспектора з проханням приняти від Вас клопотання. Та попереджаючи тим самим, подальші його дії по оформленню постанови будуть незаконні. Щоб він навідь не виймав бланк постанови. Чому ж я писав Вам, що бажано вашу розмову писати на відео, або ж на диктофон. А в протоколі в графі після написання пояснення, або заперечення своєї вини ви вказуєте, що до даного протоколу Вами буде додано клопотання про відкладення розгляду справи. Копія видається Вам на руки. І якщо ви подаєте матеріал в суд то відео/звуко матеріал запису процесу оформлення Вашого адмінпорушення може бути долучений до справи.
ШАНОВНІ ВИВЧАЙТЕ СВОЇ ПРАВА, А НЕ ТІЛЬКИ ОБОВ"ЯЗКИ. І НЕ МОВЧІТЬ ПРИ ОФОРМЛЕННІ АДМІНПРОТОКОЛІВ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 апр 2012, 20:47 
Борец

djslem
дякую за відповідь
Цитата:
ШАНОВНІ ВИВЧАЙТЕ СВОЇ ПРАВА, А НЕ ТІЛЬКИ ОБОВ"ЯЗКИ. І НЕ МОВЧІТЬ ПРИ ОФОРМЛЕННІ АДМІНПРОТОКОЛІВ.

ви мали на увазі права і обов’язки водія?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 апр 2012, 21:04 
Новобранец

звичайно водія

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 апр 2012, 12:26 
Постоялец

1. Писать клопотання надо полностью вручную или можно просто заполнить приведенный выше бланк?
2. Копия клопотання одна и она отдается инспектору вместе с оригиналом протокола?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 апр 2012, 16:30 
Новобранец

Можна заповнити бланк. Віддаєте інспектору.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 23:08 
Борец

24 апреля около 14 дня,в г Харькове,по улице косиора д 17,увидел машину таврия с надписями милиция и все,оттуда вышел инспектор ном значка ах07-18 логинов ю.г,достав с багажника протоколы,подозвал к себе двух водителей такси(во время конфликта исчезли)я подхожу,без камеры,мол мужики покажите согласно закону о Милиции ст 5 ваши доки,сразу услышал кто я и что я,после безрезультатного разговора в течении минуты,второй говорит,"-а давай я его на камеру сниму",я ж естественно запретил,и в ответ пообещал достать фотоаппарат,меня они не послушали,после начала записи,все резко поменялось,1-й кинулся на меня,забирать фотик,я ж отойдите на 2 метра,он ни в какую,я даже начал убегать,но он завалил меня ударом в спину,топтался по ногам,рукам,коленом во время падения меня по затылку огрел...во время борьбы сламал таки камеру кэнон иксус 960,(2500грн),порвал куртку (850 грн)растоптал солнце-защитные очки,не говоря об оскорблениях тд и тп,запись есть частично,но мои крики о помощи на земле,есть точно.собралось людей человек 20,они вызвали рай отдел,после рай отдела(написал тока обьяснительную)сразу в неотложку,зафиксировали ушибы головы и рук.завтра пойду в сбу.просто так я этого не оставлю,кто хочет помочь хоть делом хоть словом... прошу!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2012, 05:56 
Новобранец

Скарга у відділ внутрішньої безпеки та прокуратуру + висновок медиків + будь-який матеріал (звуко/відео) з вашими криками про допомогу. А в ідеалі + провірені (надійні) 2 свідка.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа