Enigma писал(а):
Дуже часто спостерігаю систематичні порушення ПДР як екіпажами ДПС, так і при зупинці дпсникамии інших автомобілів. ... ... ... В кого є якісь ідеї з цього приводу?
ПиСи. Але найбільше мене здивувало ставлення одного зупиненого водія - "Вони міліція, в них більше повноважень, тому мушу йти (на поклон до них - авт.)" Шокє
Майже сусіди. В мене така сама ситуація на перехресті Зелена-Франка. По дорозі на роботу я завжди проходжу біля нього з надією побачити ДАІ, яке полюбляє це місце. Я неодноразово намагався вирішити це питання, але це важко.
Спочатку я звернувся до керівника адмінпрактики Львівського ДАІ п. Болібрух. Я показав йому фотографії місць незаконної стоянки службових авто. Але він викрутився, сказав що на фото не видно чи були включені проблискові маячки, оскільки при включених маячках їм дозволено порушувати правила законом.
На наступний раз я приніс йому відеозапис. Але й тут він не розгубився, сказав що інспектор порушив не те що стояв не по правилам, а те що не влючив маячки, а за це немає покарання.
Я неодноразово надсилав інформаційні запити з одним лише питанням: чи порушили інспеткори ДАІ ПДР в цьому місці? і отримував лтше одну відповідь: що їм дозволено відступати від ПДР при ввімкнених маячках. Як бачимо відповідь стандартна. Я написав в департамент ДАІ, мені відписали щоб я повідомляв їх про такі випадки. Після цього я ще жодного разу не бачив інспекторів на цьому перехресті. Якщо побачу ще, спробую писати в прокуратуру, побачу що вийде.
Керівництво ДАІ захищає інспекторів, не таємниця що інспектори після чергування мусять здати керівникам певну суму, а ті відповідно їх прикривають щоб цю суму отримати. Дивна ситуація, всі про це знають, водії мовчать, прокуратура мовчить, скарги не розглядаються. Я одному водію допоміг скасувати через суд постанову про накладення штрафу, то він сказав що отримав більше задоволення від того що судився, ніж би отримав від сплати штрафу. Чим більше водіїв навчаться відстоювати свої права, тим швидше можна сподіватись на позитивний результат.
Я вважаю що ДАІ потрібно ліквідувати в тому вигляді, в якому воно є заразі за зразком Грузії створити патрульну поліцію, яка буде в повній мірі відповідати функціям захисті громадян.
Бажаю наснаги, в цій приємній справі. Якщо ви переступили через страх заговорити з працівником ДАІ і ще й вимагати дотримуватись закону, то це заслуговує на повагу. Давайте знати про нові випадки.