Текущее время: 01 июл 2025, 23:25

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 10:30 
Прохожий

Доброго дня всім!
Хочу почути пару порад, але спочатку історія, що сталась (маю відео з реєстратора)
Рухався на окружній Калуша (Івано-Франківська область) , коли пішов на обгін назустріч здалеку їхала патрульна машина, в якої був встановлений прилад "візир". Авто дайців розвернулось та зупинило. На фотках, що показали, була швидкість 77 км/год, інша - 89 км/год.
Перевірив метрологічну повірку приладу, склали адмінпротокол, написав клопотання, щоб справу розглядали у Львові (написали на 20 серпня на 9 год).
В поясненні написав, що рухався з дозволеною швидкістю та що автомобіль гайців їхав назустріч з приладом.

1. Які мають бути мої подальші дії - чи йти в Даі Львова 20 серпня та витребовувати докази ( саму флеш-карточку, фото, докази, що фото зроблено саме в населеному пункті) чи вже чекати саму постанову, а вже її оскаржувати в суді.
2. Скачав з нету "Методичні рекомендації щодо порядку використання приладів фото-, відео фіксації порушень правил дорожнього руху в режимі патрулювання на службовому транспортному засобі (додаток до телеграми УДАІ МВС України від 24.11.2011 №4/3-1050", де вказано, що замір "візиром" дозволяється лише в попутному напрямку, а не на зустріч!!!! Чи допоможе мені це як контраргумент при слуханні моєї справи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 08:54 
Борец

otarnavsky
Я б додав сюди базову вимогу про параметри навколишньої середи - "Барометр, гігрометр, градуснік", та факт відповідності цих параметрів до робочих. А поки вони будуть все це надавати, то і сроки покарання пройдуть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 10:32 
Постоялец

otarnavsky, закинь эту тему на Общий форум!
Там уже обсуждалось что-то подобное (ВИЗИРЬ на встречку), да и людей там побольше - больше шансов получить подсказку!
Удачи!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 11:38 
Постоялец

ищи на форуме методичку по использованию визира - там только в попутном направлении! встречка запрещена.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 12:00 
Борец

http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=19761

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 13:13 
Постоялец

Цитата:
Инструкция к Визиру предусматривает возможность измерения скорости во время патрулирования. При замере встречного направления на экране рядом с вашей скоростью будет стрелка вниз. + обязательно должна писаться скорость патрульного авто.

Нужна методичка. Там явно прописан запрет использования по встречке.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 13:37 
Прохожий

вдячний за силку, наразі вивчаю

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 13:53 
Борец

Здається заборони немає, Візир має режими фіксування швидкості в попутньому і зустрічному напрямках.
То просто була обіцянка, фіксувати тільки в попутньому.
Було таке зимою, на виїзді з населного пункта, але ще в його межах, даїшники включили червону мігалку на зустрічній і зупинили машину переді мною. Швидкість була близько 80. Даїшники стали розвертатись через суцільну. Я гальмував до повної зупинки, за мною ще 3 машини. І це зима, слизька дорога. В мене тоді виникло питання, а що більш небезпечно? Можливе перевищення на 2-3 км/год чи їхній маневр? Якби хтось з нашої колони зазівався, могла б бути аварія на рівній прямій дорозі. До речі, згадав, будинки вже закінчилися і "забудованою теріторією" вже і не пахло.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 14:13 
Постоялец

есть инструкция к визиру - там да, есть возможность и описано как это делать.
но, также есть методические указания для гайцев - это их инструкция что и как им делать. так вот в этой методичке и прописано - только в попутном.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 14:21 
Прохожий

на жаль в момент зупинки цих рекомендацій не мав
а зараз поновив собі багато зміннених законодавчих актів з цього сайту, за що окреме дякую! :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 авг 2013, 11:22 
Прохожий

продовженння моєї теми тут viewtopic.php?f=2&t=35110&p=557815#p557815

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 окт 2013, 08:08 
Прохожий

Скину парально відповідь тут з моєї теми.

"Рішення остаточне і оскарженню не підлягає: позовну заяву відхилити!!!!!!!!!!!(апеляцію не можна подавати - щось недавно прийняли таке, вже діє пару місяців, видно одразу, що в бюджеті немає грошей)

В клопотоні просив залучити матеріали - і постову відомість, і картку маршруту патрулювання, і сам візир, і сам файл, і відео, і що я там тільик не просив... .

Суд керується постановою з додатокм - надрукованим на прінтері на простому папері фото, де відсутня привязка до населеного пункту. І все!!! Більше ніяких доказів!!!
Тобто, завтра це буде фото на прінтері, де швидкість буде і 500 км/год...(за бажанням інспектора).

До речі, ходять слухи, що зараз існують певні домовленості між суддями та дайцями стосовно протоколів по "візиру"."

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа