Я з друзями мали вчора з цим патрулем "зустріч". Я був на місці пасажира на задньому сидінні. Ввечері їхали з Сихова по вул.Зеленій на заправку "Укрнафта", що біля кільця. З'їхавши з кільця на вул.Луганська побачив на зустрічній смузі контури автомобіля з "люстрою" і ми здійснили правий поворот на запрвку. Зупинившись біля колонки побачив у дзеркалі заднього виду автомобіль ДАІ із уввімкненими проблисковими маячками обидвох кольорів. До нас підійшов інспектор зі стандартним питанням: "у вас все нормально?", далі все по стандартній схемі: "ви щось вживали?", "все добре з документами?", "в салоні хтось вживав алкоголь?". Так як не всіх знайомих вдається переконати в тому, що варто виділити час на ознайомлення із своїми правами, наш водій опинився в ролі "заручника", передавши посвідчення водія в руки інспектору (свідоцтво про реєстрацію ТЗ не просили) та, на прохання інспектора, сів в їх автомобіль. Так як нам причина зупинки не була відома, ми підійшли до інспектора, що стояв біля службового автомобіля, та запитали чому затримують водія. У відповідь інспектор сказав, що це службова таємниця, яка не розповсюджується громадянам України, а говориться виключно водію. Після цих слів я мовчки переписав номер його значка ЛВ 0736 та номер автомобіля 0097. Так як камери при собі не було, ми пішли заправляти свою машину. Інспектор одразу сів на заднє сидіння службового авто і через кілька хвилин повернувся водій. Зі слів водія його підозрювали у вживанні алкоголя та пропонували проїхати до лікарні. Водій не розгубився та повідомив, що не збирається витрачати на це час і запропонував зробити все згідно процедури: викласти свою "підозру" в протоколі, продути драгером і т.д. Інспектор почав стверджувати, що жодної процедури немає, але дуже наполягав дунути в якийсь "китайський диктофон". На що водій погодився лише після пробного продуву інспектором "диктофону".
viewtopic.php?f=40&t=23935