Шпіон був на морях.
Але перед тим подав інфор.запит та скаргу на 3 сторінках. Тепер чекаю відповідь. На тижні планую похід на Город. для ознайомлення з матер. по іншій скарзі, так що спитаю як справи з шпіоном
Начальнику Управління ДАІ ГУ МВС України
у Львівській області
підполковнику Васильків Ф Ф
вул.Перфецького, 19, м. Львів, 79053,
тел. (032) 234 09 44, (032) 264 69 41
поштова скринька
[email protected] Скарга
25липня 2012 по вул.Патона ,я побачив як патрульний автомобіль № 0841 здійснив зупинку з порушенням вимог п 15.9-г-здійснивши зупинку ближче ніж 10 метрів від краю перехрещуваної проїзної частини(відео та фото в додатках),наражав інших учасників дорожнього руху на небезпеку.Даний екіпаж був в складі 2 працівників ДАІ,але їхня пихатість,та зухвалість не дозволили задуматися над тим що вони порушують ПДР,НЕ Є ПРИКЛАДОМ КУЛЬТУРИ НА ДОРОЗІ,ТА ЗРАЗКОМ ДЛЯ ПРОСТИХ ВОДІЇВ.
Очевидно що у своїй більшості працівники ДАЇ М.Львова ПДР не знають,або свідомо ігнорують,що доведено багатьма відеозаписами різних екіпажів даї.Проблема в тому,що це є можливим через низький стан службової дисципліни серед більшої частини працівників ДАІ,але основна вина лягає на їхніх керівників,які незважаючи на безліч зафільмованих фактів,при розгляді звернень,покривають своїх підлеглих,а останні розуміючи свою безкарність свідомо і надалі порушують ПДР,тобто це призводить до невдоволення роботою ДАІ в цілому,написанням відповідних скарг.
Я обурений грубим порушеннм ПДР з боку вартових порядку ,вирішив зробити їм зауваження,адже вони повинні бути зразком культурного водіння,згідно внутрішніх Наказів МВС.
Підійшовши до автомобіля відразу побачив,що водій знимкує мене на фотоапарат,я його попередив що не хочу щоб мене фотографували,але він на моє прохання не реагував.Зокрема хочу зазначити,що воді даного автомобіля був з порушенням форми одягу працівника міліції-без головного убору,хто йому давав право порушувати носіння форменного одягу,для мене невідомо,але прикро що його керівники на це не звертають уваги,не контролюють виконання ним правил носіння одягу.
Під час спілкування пролунали питання про те ,чи я можу фільмувати працівників даї,на що я відповів що діяльність міліції є гласною і дозволу від них на зйомку не потрібно.
Зазначаю наступне,вже вкотрий раз для всіх працівників Даі м.ЛЬВОВА
Відеозйомка працівників даї здійснюється на основі-
-Листа Міністерства юстиції України- 08.06.2011 N 8648-0-26-11
Електронна адреса-
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/v8648323-11 -Закону України про демократичний цивільний контроль над
Воєнною організацією і правоохоронними органами держави
Електронна адреса-
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/975-15-Закону України про засади запобігання та протидії корупції
Електронна адреса
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3206-17Конситуції України,Закону України про інформацію, Закону України про міліцію.
Якщо такі питання задають рядові працівники тоді виникає питання,як з ними проводяться заняття по службовій підготовці,як вони можуть спілкуватися з громадянами якщо вони нічого не знають та не хочуть навчатися,тобто в цьому випадку це пряме невиконання начальниками даних працівників своїх обов’язків щодо навчання підлеглих.
В процесі спілкування в мене вимагали пред’явити якісь документи,це в державі де свобода місця проживання та пересування гарантована Конституцією,а вимога показати документи Законна лише при підозрі у вчинення правопорушення,я нічого не порушував,тобто вимога показати документи є протиправною та такою що посягає на мої законні права та інтереси.
Інспектор даі № жетна ЛВ 0425 , на відео 2.32 хвилині Сказав-Я підозрую що Ви шпіон….тобто дане твердження є неправдивим,та ображає мою гідність.
На мене двоє інспекторів також почали чинити психологічний тиск,наближалися до мене,забороняли зйомку,звинувачували мене що я їм мішаю працювати.Розігрували комедію з замірами своєю рулеткою чим розсмішили мешканців будинку поряд.
Такі непрофесійні дії,та зухвалість можуть призвести до ДТП,на відео чітко видно що при зупинці автівки-смуга де стояв патрульний автомобіль –була на деякий час цілком занята,що призводило до маневрування іншими учасниками дорожнього руху.
Дії працівників ДАІ вважаю протиправними за наступних підстав-
Закон України «Про міліцію», Присяга працівника ОВС України, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1991 року № 382, Кодекс честі працівника ОВС України, затверджений наказом МВС України від 11.01.1996 року №18, Етичний кодекс працівника ОВС України, затверджений рішенням колегії МВС України №7км/8 від 05.10.2000 року, вимагають від працівника міліції суворого додержання Конституції України, діючого законодавства України, виконання вимог статутів, які видаються у межах їх повноважень.
Відповідно до ст. 25 Закону України «Про міліцію» працівник міліції у межах повноважень, наданих цим Законом та іншими законодавчими актами, самостійно приймає рішення і несе за свої протиправні дії або бездіяльність дисциплінарну чи кримінальну відповідальність.
Відповідно до ст. 1 Закону України «Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України» службова дисципліна - дотримання особами рядового і начальницького складу Конституції і законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України, наказів та інших нормативно-правових актів Міністерства внутрішніх справ України, підпорядкованих йому органів і підрозділів та Присяги працівника органів внутрішніх справ України.
Відповідно до Присяги працівника органів внутрішніх справ України, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 1991р. №382, працівник органів внутрішніх справ України присягає з високою відповідальністю виконувати свій службовий обов'язок, вимоги статутів і наказів, постійно вдосконалювати професійну майстерність та підвищувати рівень культури, всіляко сприяти зміцненню авторитету органів внутрішніх справ.
Дисциплінарний проступок, згідно із статтею 2 Дисциплінарного статуту органів внутрішніх справ України, затвердженого Законом України від 22.02.2006 року № 3460-IV (далі - Дисциплінарний статут), - це невиконання чи неналежне виконання особою рядового або начальницького складу службової дисципліни.
Згідно ст. 7 Дисциплінарного статуту , службова дисципліна базується на високій свідомості та зобов'язує кожну особу рядового і начальницького складу: дотримуватися законодавства, неухильно виконувати вимоги Присяги працівника органів внутрішніх справ України, статутів і наказів начальників; захищати і охороняти від протиправних посягань життя, здоров'я, права та свободи громадян, власність, довкілля, інтереси суспільства і держави; поважати людську гідність, виявляти турботу про громадян і бути готовим у будь-який час надати їм допомогу; дотримуватися норм професійної та службової етики; берегти державну таємницю; у службовій діяльності бути чесною, об'єктивною і незалежною від будь-якого впливу громадян, їх об'єднань та інших юридичних осіб; стійко переносити всі труднощі та обмеження, пов'язані зі службою; постійно підвищувати свій професійний та культурний рівень; сприяти начальникам у зміцненні службової дисципліни, забезпеченні законності та статутного порядку; виявляти повагу до колег по службі та інших громадян, бути ввічливим, дотримуватися правил внутрішнього розпорядку, носіння встановленої форми одягу, вітання та етикету; з гідністю і честю поводитися в позаслужбовий час, бути прикладом у дотриманні громадського порядку, припиняти протиправні дії осіб, які їх учиняють; берегти та підтримувати в належному стані передані їй в користування вогнепальну зброю, спеціальні засоби, майно і техніку.
Керуючись Законом про звернення громадян
Прошу
1.Провести службове ґрунтовне розслідування по даному факту.
2.Притягнути до дисциплінарної відповідальності безпосереднього керівника інспектора даї….що заафільмований на відео за неналежний контроль за підготовкою до несення служби.
3.Притягнути водія № жетона ЛВ 0178 до дисциплінарної та адміністративної відповідальності за порушення ПДР.
4.Додатково проінформувати працівників ДАЇ м.Львова що відео фіксація їх громадянами є Законною.
Додатки
1.компакт диск з відеозаписом