Текущее время: 29 ноя 2024, 19:55

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 117 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 12 фев 2012, 13:12 
Постоялец

Вже давно хотів дізнатись перелік мед.закладів, що мають право здійснювати огляд водіїв на стан алкогольного сп"яніння. Отриману інформацію викладаю сюди, можливо комусь пригодиться.

Отже, в ДАІ був направлений запит такого змісту:

До Управління ДАІ ГУ МВС України
у Львівській області
вул. Перфецького, 19, м. Львів, 79053,

ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ № 0119-1-1

Пунктом 3.1 Інструкції про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров’я України від 9 вересня 2009 року №400/666 передбачено:
«3.1. Перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду на стан сп'яніння водіїв, затверджується міністром охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальниками управлінь охорони здоров'я обласних державних адміністрацій, Головного управління охорони здоров'я Київської та Управління охорони здоров'я Севастопольської міських державних адміністрацій та доводиться до відома МВС.»
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст.19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» під запитом, щодо надання письмової або усної інформації, у цьому Законі розуміється звернення особи до розпорядника інформації з вимогою надати письмову або усну публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 Конституції України, ст.ст. 1, 15, ЗУ «Про звернення громадян», ст.ст. 2, 5, 20, ЗУ «Про інформацію», ст.ст. 3, 4, 19 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»,

ПРОШУ:
В передбачений Законом строк письмово надати:
1) Вичерпний перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння у м. Львів та вказати термін, до якого даний перелік вважається дійсним?
2) Вичерпний перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння у Львівській області та вказати термін, до якого даний перелік вважається дійсним?
2) Які заклади охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння у м. Львів і Львівській області, здійснюють огляд водіїв на стан сп’яніння цілодобово і у святкові дні?
3) Чи мають право працівники закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння, відмовити громадянину України, що звернувся з вимогою провести огляд на стан сп’яніння (громадянин згідний компенсувати всі матеріальні затрати на проведення огляду)? На яких підставах? Мета звернення – доведення факту фальсифікації результатів огляду у іншому мед. закладі
4) Якщо перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду на стан сп'яніння водіїв, не доведений до відома МВС – чи проведена службова перевірка по факту порушення вимог наказу №400/666 і чи притягнуті винні службові особи до відповідальності? Прошу підтвердити відповідь документально

Відповідь на цей інформаційний запит прошу надіслати на мою адресу в м. Дубляни, вказану вище.

Примітка: відповідь про те, що "інформацію, яка Вас цікавить, можна побачити на офіційному сайті ДАІ і на інших ресурсах", буде вважатись неправомірною відмовою в наданні інформації, згідно ч.2 ст.22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Звертаю Вашу увагу на те, що, згідно ч.3 ст.22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», якщо Розпорядник інформації не володіє запитуваною інформацією, але якому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача.

19.01.2012 р.

1.02.2012 відповідь з ДАІ:
Изображение

Чекаєм дальше...
10.02.2012 відповідь з наркодиспансера

Изображение
Изображение
Изображение

Отакі справи... Тільки один кабінет на весь Львів... Як думаєте, є умови для процвітання корупції? :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 11:58 
Борец

добра інформація.
якщо є бажання запитай якими приладами проводиться освідчення на алкоголь окремо,на наркотики окремо,і саме головне-чи є обовязково при олгляді на стан спяніння, проводити забір біологічного середовища,і в 2 пробіки і зберігати...днів..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 12:09 
Постоялец

та це і так описано в наказі 400/666:
"3. Проведення огляду на стан сп'яніння в закладах охорони здоров'я і оформлення його результатів"
Так що відповіддю буде скопійований цей розділ...
Тут більше цікаво було би якось їх підвести до відповіді, шо даєць не має права везти тебе в лікарню, поки не перевірить на алкотестері, а де він візьме алкотестер - це його проблеми... Але ж вони такого не напишуть....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 12:14 
Борец

Yuzer писал(а):
та це і так описано в наказі 400/666:
"3. Проведення огляду на стан сп'яніння в закладах охорони здоров'я і оформлення його результатів"
Так що відповіддю буде скопійований цей розділ...

не скажи....
Yuzer писал(а):
Тут більше цікаво було би якось їх підвести до відповіді, шо даєць не має права везти тебе в лікарню, поки не перевірить на алкотестері, а де він візьме алкотестер - це його проблеми... Але ж вони такого не напишуть....

спочатку треба в Даї запитати скільки алкотестерів є дАї Львова та львіської області...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 12:27 
Постоялец

Вони в відповіді пишуть, що єдиний заклад у Львові - ЛОДКНД на вул.Лепкого 8. Але, наскільки мені відомо, дайці возять водіїв кудась на Наукову... Чи то на Науковій і є кабінет від ЛОДКНД? Хто в курсі?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 12:33 
Борец

Yuzer писал(а):
Але, наскільки мені відомо, дайці возять водіїв кудась на Наукову..

ТАК В ТЕБЕ У ВІДПОВІДІ Є ....1ПУНКТОМ...тобто треба по довіднику телефонному глянути і порівняти-Лепкого і Наукова,це один і той самий заклад,тільки корпуса за різнми адресами.чи не так... :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 15:23 
Постоялец

пішохід писал(а):
спочатку треба в Даї запитати скільки алкотестерів є дАї Львова та львіської області...

Подзвонив у чергову частину ВДАІ м. Львова. Наявність алкотестерів підтвердили. Тепер треба боротися, щоб їх застосовували першочергово, на відміну від наркоцентру на Науковій.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 16:11 
Борец

Zorgian писал(а):
Тепер треба боротися, щоб їх застосовували першочергово, на відміну від наркоцентру на Науковій.

в них там понти цих Драгерів 2-5 шт,так що питання актуальне для письмового запиту, в 2011 приблизно в квітні вони взагалі не мали цих приладів.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 17:13 
Постоялец

Цікава історія получається... Зайшов я на сайт Головного управління охорони здоров"я Львівської ОДА в базу документів (http://guoz.lviv.ua/ukr/baza0documentiv/73.html) і там в самому низу бачу: Наказ № 822 від 18 листопада 2009 року Про порядок проведення медичних оглядів у водіїв (http://guoz.lviv.ua/files/nakaz_822_181.11.2009.doc). І от, в цьому наказі набагато ширший перелік мед.закладів Львівщини, навіть в мене вдома (в Дублянах) мають право перевіряти! Подзвонив на "гарячу лінію" ГУОЗ ЛОДА, мені там підтвердили, що наказ, який на сайті - актуальний і вони не знають, чому мені вислали старий наказ.... Зразу запитав в них на рахунок Наукової і Лепкого - відповіли, що на Науковій 49 знаходиться центр експертизи наркодиспансера і водіїв обстежують там. Ще їм звернув увагу на помилку в даному наказі - сам наказ 822 датований 18.11.2009р, а додаток до наказу - 18.11.2010р. Тьотя пообіцяла розібратись з цим, так що на сайті мають виправити помилку.

Але факт залишається фактом - є новий наказ, в якому водіям дано значно більше можливостей довести підставу, якщо на Науковій лікар пришиє вам п"янку - поїхати зразу після огляду в найближчу лікарню з переліку і пройти огляд там. :)

Виявляється, що мені в відповіді на запит дали неправильну інформацію, обдурили... :evil: Абидно, да?! Треба шось з цим робити... Чи вибачити їм це? Які будуть думки?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 мар 2012, 20:21 
Постоялец

Дозрів до нового інформаційного запиту (в наркодиспансер):
Сообщение, не относящиеся к теме
Цитата:
ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ № 0306-1-1

На мій інформаційний запит №0119-1-1 від 19 січня 2012р мені надіслана відповідь №77 від 06 лютого 2012р за підписом головного лікаря М.О.Кабанчик. Також вказано виконавця, який підготував дану відповідь – Семеряк В.І. Копії даних документів в додатку.
У цій відповіді на мій запит про перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння мені вислано копію Наказу ГУОЗ ЛОДА від 07.12.2007р №836. Проте на офіційній веб-сторінці ГУОЗ ЛОДА у розділі "Накази ГУОЗ ЛОДА" опублікований Наказ №822 від 18 листопада 2009 року "Про порядок проведення медичних оглядів у водіїв", який, судячи по даті, є актуальнішим, ніж наказ №836 від 07.12.2007р. Зміст документів значно відрізняється. Крім цього, відповідь на мій запит є неповною – не вказано термін, до якого вказаний перелік закладів охорони здоров"я є дійсним. Також не надано відповідь на запитання № 3.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст.19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» під запитом, щодо надання письмової або усної інформації, у цьому Законі розуміється звернення особи до розпорядника інформації з вимогою надати письмову або усну публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 Конституції України, ст.ст. 1, 15, ЗУ «Про звернення громадян», ст.ст. 2, 5, 20, ЗУ «Про інформацію», ст.ст. 3, 4, 19 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»,

ПРОШУ:
В передбачений Законом п"ятиденний строк письмово надати:
1) відповідь, чому мені було надано неповну і недостовірну відповідь на мій інформаційний запит №0119-1-1 від 19 січня 2012р?
2) копію актуального на сьогоднішній день наказу (з печаткою і підписом посадової особи, що видала даний наказ), що визначає вичерпний перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння у Львові і Львівській області та вказати термін, до якого даний перелік вважається дійсним
3) перелік вимірювальної техніки та обладнання, що використовується для проведення обстеження водіїв на стан алкогольного сп"яніння і опис методики провення обстеження. Чи зобов’язаний лікар надати документи на це обладнання (свідоцтво про державну реєстрацію, свідоцтво про повірку)
4) чи дійсно у всіх закладах охорони здоро"я, перелічених у наказі №822 від 18.11.2009р, станом на сьогоднішній день, здійснюється огляд водіїв на стан сп’яніння (за неофіційною інформацією, не у всіх перелічених закладах такий огляд здійснюється)
5) Чи мають право працівники закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння, відмовити громадянину України, що звернувся з вимогою провести огляд на стан сп’яніння (громадянин згідний компенсувати всі матеріальні затрати на проведення огляду)? На яких підставах?
6) чи зобов’язаний лікар, що проводить огляд на стан алкогольного сп"яніння, на вимогу особи, яка обстежується, здійснити забір крові (а не біологічного середовища) для визначення наявності у ній алкоголю
7) чи виконується вимога Наказу N400/666 від 09.09.2009 про забір крові або біологічного середовища у дві ємності і зберігання одного екземпляру зразків протягом 90 днів. Хто відповідає за збереження цієї ємності і цілісність опломбування на ній?

Що можна додати/видалити?
обовязково заказним відправляти, чи можна звичайним?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 мар 2012, 20:52 
Борец

Yuzer писал(а):
обовязково заказним відправляти, чи можна звичайним?

заказним.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 мар 2012, 22:08 
Постоялец

пішохід, а як по тексту? потрібно коректувати, чи можна висилати. В тебе більший досвід в цій документальній роботі, може щось порадиш?
Також подивись на проект ще одного запиту (в ДАІ) на рахунок алкотестерів і проведення огляду на місці зупинки. Покишо написав там все, що в голову прийшло, тепер треба редагувати і доповнювати.
Оскільки зараз вони на запити дають відповідь, що в запиті просимо розяснити закони а не запитуємо інформацію, я тут в кожному запитанні додав запит на конкретний документ. Ось проект:
Цитата:
ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ № 0307-1

Інструкцією про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі – Огляд), затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров’я України від 9 вересня 2009 року №400/666 передбачено:
"1.6. Огляд проводиться:
уповноваженою особою Державтоінспекції МВС на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ та Держспоживстандартом (далі - спеціальні технічні засоби)
1.7. У разі відмови водія транспортного засобу від проходження Огляду на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду, проведеного уповноваженою особою Державтоінспекції МВС, Огляд проводиться в найближчому закладі охорони здоров'я, якому надано право на проведення такого огляду "

ПРОШУ:
В передбачений Законом п’ятиденний строк письмово надати:
1) вичерпний перелік і кількість спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння, що є на балансі Управління ДАІ у м.Львові і Львівській області
2) копію інструкції по експлуатації спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння, що є на балансі Управління ДАІ у м.Львові і Львівській області
3) якщо водій не відмовляється від проведення Огляду на місці зупинки - чи повинен наряд ДПС, який не має спеціальних технічних засобів для проведення Огляду, викликати на місце зупинки інший наряд ДПС для доставки цих спеціальних технічних засобів, щоб провести Огляд водія на стан сп’яніння на місці зупинки? Скільки часу на це відведено? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
4) чи зобов’язаний водій їхати на Огляд в найближчий заклад охорони здоров'я, якщо він не відмовляється від проведення огляду на місці зупинки, але у наряду ДПС немає спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
5) Кому – водію чи працівникам ДПС – надається першочергове право вибору закладу охорони здоров'я, де буде здійснюватись огляд на стан сп’яніння, за умови їх рівновіддаленості від місця зупинки водія? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
6) Чи має право водій перед проведенням Огляду пересвідчитись в герметичності пакету з мундштуком спеціального технічного засобу, оглянути його на наявність проколів, надривів? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
7) якщо Огляд на місці не проводився по причині відсутності у наряду ДПС спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння, – чи повинен інспектор ДПС перед доставкою водія в мед.заклад скласти протокол (в якому вказати ознаки стану водія, що відповідають визначеним ознакам стану сп’яніння) і направлення на огляд в заклад охорони здоров'я? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується

Можливо варто, щоб цей запит вислали декілька активістів? Є бажаючі?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2012, 09:27 
Борец

ПРОШУ:
В передбачений Законом п’ятиденний строк письмово надати:
1) вичерпний перелік і кількість спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння,інвентарні номери цих приладів,свідоцтва про метрологічну повірку,що є на балансі Управління ДАІ у м.Львові і Львівській області
2) копію інструкції по експлуатації спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння, що є на балансі Управління ДАІ у м.Львові і Львівській області
3) якщо водій не відмовляється від проведення Огляду на місці зупинки - чи повинен наряд ДПС, який не має спеціальних технічних засобів для проведення Огляду, викликати на місце зупинки інший наряд ДПС для доставки цих спеціальних технічних засобів, щоб провести Огляд водія на стан сп’яніння на місці зупинки? Скільки часу на це відведено? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
4) чи зобов’язаний водій їхати на Огляд в найближчий заклад охорони здоров'я, якщо він не відмовляється від проведення огляду на місці зупинки, але у наряду ДПС немає спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
5) Кому – водію чи працівникам ДПС – надається першочергове право вибору закладу охорони здоров'я, де буде здійснюватись огляд на стан сп’яніння, за умови їх рівновіддаленості від місця зупинки водія? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
6) Чи має право водій перед проведенням Огляду пересвідчитись в герметичності пакету з мундштуком спеціального технічного засобу, оглянути його на наявність проколів, надривів? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується
7) якщо Огляд на місці не проводився по причині відсутності у наряду ДПС спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв на стан алкогольного сп’яніння, – чи повинен інспектор ДПС перед доставкою водія в мед.заклад скласти протокол (в якому вказати ознаки стану водія, що відповідають визначеним ознакам стану сп’яніння) і направлення на огляд в заклад охорони здоров'я? Прошу надати копію нормативно-правового акту, яким це регламентується

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2012, 10:34 
Борец

8) Чи повинен інспектор ДПС почати заповнювати протокол до початку перевірки водія на стан алкогольного сп'яніння алкотестером?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2012, 11:03 
Борец

Yorgens писал(а):
8) Чи повинен інспектор ДПС почати заповнювати протокол до початку перевірки водія на стан алкогольного сп'яніння алкотестером?

звичайно що повинен,але Добровольська не раз,розпиналася,що після освідчення це лише робиться,тобто вони свідомо не читаю 400-666,перекручують черговість всіх дій при огляді,а керуються крім того розпорядженням 500....там повна туфта....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 117 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа