Вже давно хотів дізнатись перелік мед.закладів, що мають право здійснювати огляд водіїв на стан алкогольного сп"яніння. Отриману інформацію викладаю сюди, можливо комусь пригодиться.
Отже, в ДАІ був направлений запит такого змісту:
До Управління ДАІ ГУ МВС України
у Львівській області
вул. Перфецького, 19, м. Львів, 79053,
ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ № 0119-1-1
Пунктом 3.1 Інструкції про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров’я України від 9 вересня 2009 року №400/666 передбачено:
«3.1. Перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду на стан сп'яніння водіїв, затверджується міністром охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальниками управлінь охорони здоров'я обласних державних адміністрацій, Головного управління охорони здоров'я Київської та Управління охорони здоров'я Севастопольської міських державних адміністрацій та доводиться до відома МВС.»
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст.19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» під запитом, щодо надання письмової або усної інформації, у цьому Законі розуміється звернення особи до розпорядника інформації з вимогою надати письмову або усну публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 Конституції України, ст.ст. 1, 15, ЗУ «Про звернення громадян», ст.ст. 2, 5, 20, ЗУ «Про інформацію», ст.ст. 3, 4, 19 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»,
ПРОШУ:
В передбачений Законом строк письмово надати:
1) Вичерпний перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння у м. Львів та вказати термін, до якого даний перелік вважається дійсним?
2) Вичерпний перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння у Львівській області та вказати термін, до якого даний перелік вважається дійсним?
2) Які заклади охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння у м. Львів і Львівській області, здійснюють огляд водіїв на стан сп’яніння цілодобово і у святкові дні?
3) Чи мають право працівники закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду водіїв на стан сп’яніння, відмовити громадянину України, що звернувся з вимогою провести огляд на стан сп’яніння (громадянин згідний компенсувати всі матеріальні затрати на проведення огляду)? На яких підставах? Мета звернення – доведення факту фальсифікації результатів огляду у іншому мед. закладі
4) Якщо перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду на стан сп'яніння водіїв, не доведений до відома МВС – чи проведена службова перевірка по факту порушення вимог наказу №400/666 і чи притягнуті винні службові особи до відповідальності? Прошу підтвердити відповідь документально
Відповідь на цей інформаційний запит прошу надіслати на мою адресу в м. Дубляни, вказану вище.
Примітка: відповідь про те, що "інформацію, яка Вас цікавить, можна побачити на офіційному сайті ДАІ і на інших ресурсах", буде вважатись неправомірною відмовою в наданні інформації, згідно ч.2 ст.22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Звертаю Вашу увагу на те, що, згідно ч.3 ст.22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», якщо Розпорядник інформації не володіє запитуваною інформацією, але якому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача.
19.01.2012 р.
1.02.2012 відповідь з ДАІ:
Чекаєм дальше...
10.02.2012 відповідь з наркодиспансера
Отакі справи... Тільки один кабінет на весь Львів... Як думаєте, є умови для процвітання корупції?