Начальнику
ГУ МВС України у Львівській області
п. РУДЯК Олександру Вікторовичу
пл. Генерала Григоренка, 3
м. Львів, 79007,
тел. (022) 278-22-69
Скарга
30 березня 2012 року о 11.00 до в приміщення райвідділку міліції,по вул.Мартовича 2 ,був доставлений в супроводі працівників міліції ....... Маркіян. Я з товаришами,прийшов,щоб дізнатися,що трапилося та на якій підставі,його було затримано.В приміщенні поблизу чергової частини,спочатку працівник міліції забороняв проводити відеозйомку всупереч вимогам ст.3 Закону України про міліцію,на що йому було повідомлено,що це приміщення є відкритим для громадян,та проводити відеозйомку в ньому можна без будь якого дозволу.
Зокрема хочу наголовсити на наступному,протягом 40-50 хв я неодноразово звертався до чергового райвідділку,щоб він надав мені книгу скарг та пропозицій,яка має бути на інформаційному стенді,поблизу кімнати чергової частини і відповідно щоб зробити запис до неї мені необхідно було вияснити,чи є така книга,чи можу я внести до неї свій запис.
Черговий в званні майор міліції на моє прохання не реагував,книгу скарг та пропозицій не надава,ти сами порушив вимоги Наказу МВС України від від 28 квітня 2009 року N 181.
Відповідно до п. 2.1. Організувати вивчення цієї Інструкції з особовим складом органів і підрозділів внутрішніх справ.
Тобто черговий по Галицькому райвідділу міліції в званні майора-з інструкцією не ознайомлений,не вивчив її вимоги та не користується нею при виконанні службових обовязків.
Відповідно до п 1.4. Основними завданнями чергових частин є:
1.4.1. Приймання, реєстрація заяв і повідомлень про злочини, інші правопорушення й події, організація негайного реагування на них.
1.4.9. Виконання довідкової роботи при зверненні громадян із питань роботи ОВС.
Черговий райвідділу міліції,на вимогу громадянина не надав книгу скарг та пропозицій,чим порушив Конституційне право громадянина на звернення гарантоване ст 40 Конституції, особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов"язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Додатоком 9 до Інструкції з організації діяльності чергових частин органів і підрозділів внутрішніх справ України, направленої на захист інтересів суспільства і держави від протиправних посягань –встановлено типовий зразок Книги скарг та пропозицій,з яким мені нажаль довелося ознайомитимся лише,в мережі Інтернет за адресою
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/l ... 16802.html
На сьогодні існує справедлива думка, що потреби громадян явно не є пріоритетом у роботі міліції, яка не виконує повним обсягом свої основні функції, залишаючи звичайних людей незахищеними перед злочинністю.
У населення країни складається враження, що свавілля стало невід'ємною складовою роботи органів внутрішніх справ через факти безпосереднього зловживання службовиим становищем,що мало місце 30березня 2012 року у приміщенні чергової частини Галицького райвідділку м.Львова,щодо ненадання для внесення до книги скарг та пропозицій,запису. Дискредитують також у цілому систему МВС факти зневажливого ставлення до громадян,крім того, через низький рівень професіоналізму значної частини працівників Чергової частини Галицького райвідділку міліці,небажання керівників даного підрозділу йти назустріч людям,та сприяти порозумінню між міліцією та громадянами.Незважаючи на принципову позицію керівництва Міністерства покласти край зазначеним порушенням, вони продовжують мати місце через нерозуміння ряду керівників органів внутрішніх справ того, що без наведення порядку в обліково-реєстраційній дисципліні неможливо забезпечити безпеку пересічного громадянина, захистити гарантовані Конституцією України його права і свободи.Тобто черговий по райвідділку умисно не надав книгу скарг та пропозицій,щоб уникнути реєстрації-розгляду звернення громадянина ,тим самим скоїв злочинну халатність.
Ці факти набувають широкого розголосу в суспільстві негативно впливають на імідж міліції ,підривають віру громадян у спроможність міліції неупереджено на високому професійному рівні виконувати покладені на неї службові обовязки.Через відсутність належного контролю,з боку керівництва,працівник Чергової частини майор міліції керуючись хибним розумінням своєї безкарності з причини приналежності до системи МВС порушив вимоги Наказу МВС України від від 28 квітня 2009 року N 181,ст 40 Конституції України.
Керуючись Законом про звернення громадян
Прошу
1.Притягнути до дисциплінарної відповідальності Чергового Галицького райвідділку міліції майора міліції за невиконання вимог Наказу МВС України від від 28 квітня 2009 року N 181,ст 40 Конституції України.
2.Притягнути до відповідальності безпосередніх керівників даного працівника,що порушив службову дисціпліну.
3.Надати можливість ознайомитися з матеріалами службового розслідування по даному факту.
4.Надати відповідь у встановлений Законом строк.
Додатки:
1.Компакт диск з відеозаписом-1шт
09.04.2012р