Текущее время: 27 фев 2025, 15:00

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 64 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 21:00 
Постоялец

serg82 писал(а):
в памятке есть ответ на инфозапрос о том,что этот пункт пдд имеет рекомендательный характер.

:shock: Це що за Закон такий "Пам'ятка"??? Він десь зареєстрований, типу Мінюсту? Має більшу силу ніж ПДР? Вперше чую, щоб абсолютно чітка, навіть не двозначна норма законодавства мала рекомендаційний характер. :oops:

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 21:06 
Постоялец

serg82 писал(а):
в памятке есть ответ на инфозапрос о том,что этот пункт пдд имеет рекомендательный характер.

Спробував качнути з підпису.
Другий лінк не працює. По першому... 150 з гаком метрів "пам'яток" і то, в архіві... боюсь, не знайду потрібної. Можна десь її закинути окремо. (Щиро вражений, що таке може існувати, коли відповідь на інформаційний запит відміняє окремі пункти ПДР).

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 22:04 
Igor_Lviv писал(а):
7) Перехрестя Ст.Бандери та Чупринки. Раніше з Чупринки був знак про виїзд на головну дорогу. Тепер - нема. Тобто, за принципом "правої перешкоди" всі хто їдуть по Ст.Бандери в бік Коперника - мають дати дорогу. Жаль, що ніхто про це не знає.
Хто яким місцем з наведених, міг би (мав би бажання) зайнятись? Можливо є свої варіанти?

Зазначу, що ця ситуація показує дві важливі проблеми "дати дорогу" у Львові:
1. Майже тотальна відсутність знака "Головна дорога".
2. Як наслідок 1-го пункту, в нас водії їдуть по пам"яті або по принципу: "Якщо я їду прямо, я на головній. Той, хто повертає - автоматом на другорядній."

Тепер по суті, в мене є бажання таким зайнятися, але це, напевно, треба обговорити при особистій зустрічі, щоб перейняти трохи досвіду, що робити і з чого починати і т.д.

Вернуться наверх

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 22:16 
До речі, говорилося про Грузію, що там не потрібно возити зі собою прав.
Стаття по темі. Можливо не найтолковіша чи найінформаційніша стаття, проте...

http://www.zaxid.net/article/79082/
Цитата:
За півроку у Грузії було викрадено лише один автомобіль.

От коли в Україні буде таке, тоді можна буде говорити про "безпідставні" зупинки.

Вернуться наверх

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 09:20 
Постоялец

Добре що досвід Грузії стає відомий громадянам України, незважаючи на блокаду цієї інформації чиновниками в засобах масової інформації, більшість яких вони контролюють. Власне моя серйозна боротьба з ДАІ розпочалась саме після того, як я ознайомився з досвідом боротьби з корупцією в Грузії. Кому не лінь, задайте в Google Реформа МВД Грузия, Реформа БТИ грузия, Реформи в Грузии тощо і побачите наскільки все просто і ефективно. Громадяни, які попробують жити в державі з такими умовами, де держава надає послуги громадянам а не робить послугу (яка потребує фінансової подяки), не будуть давати хабарів в принципі і присікатимуть такі спроби з боку чиновників. Насправді ж не потрібно вибудовувати систему, просто потрібно створити умови а все решта відбудеться само по собі.

Насправді метою війни з ДАІ не є лише її ліквідація чи бажання уникнути покарання, це бажання ЗАСТАВИТИ інспектора ДАІ виконувати правила і норми які прописані в законах.

Як це абсурдно не звучить, але в нашій країні Україні працівника міліції, який повинен бути прикладом для інших, захищати права громадян, недопускати порушень з боку інших тощо потрібно заставляти виконувати свої функції, а вони ще упираються. Більше того, якби ж то рядові працівники, а зло сидить в керівництві, яке все це покриває. Так сталось що в мене є родичі і знайомі в ДАІ, нераз на їхніх колег писав скарги, і в розмовах з ними чую що вони також незадоволені системою, і відверто говорять що є план, який вони повинні виконати, що їхнє керівництво далеке і некомпетентне.

Отже, як на мене, боротьба з ДАІ це частковий випадок, де людина може спробувати свої сили у відстоюванні своїх інтересів. Я знаю що протягом того часу поки достатня кількість людей навчиться цього, на дорогах загине велика кількість людей (Igor_lviv), але це потрібно робити, людей потрібно заставляти обговорювати законодавство яке їх стосується, досить покладати надії на правоохоронні органи, людина повинна вміти захистити себе сама і навчити цього своїх дітей і рідних.

А система зміниться, інакше ми її змінимо, терпіння має межу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 09:36 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
Насправді метою війни з ДАІ не є лише її ліквідація чи бажання уникнути покарання, це бажання ЗАСТАВИТИ інспектора ДАІ виконувати правила і норми які прописані в законах.

Золоте правило вирішення будь-якої комплексної, великої проблеми. (А саме таку ми маємо).
Якщо проблему не можна вирішити за один крок - її необхідно "розбити" на дрібні проблеми чи складові і планово вирішувати їх, аж до повного вирішення всієї проблеми повністю.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 14:25 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
Zlosniy писал(а):

Золоте правило вирішення будь-якої комплексної, великої проблеми. (А саме таку ми маємо).
Якщо проблему не можна вирішити за один крок - її необхідно "розбити" на дрібні проблеми чи складові і планово вирішувати їх, аж до повного вирішення всієї проблеми повністю.

Все правильно, коли слідуюча зустріч? :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 14:50 
Постоялец

mlys писал(а):

Головний по зустрічах - Waldemar, такщо коли він запропонує тоді і будемо обговорювати. Я думаю що в 20-х числах листопада буде нормально, можливо вже будуть відповіді на мої інформаційні запити. Навіть якщо і не буде, то я можу показати попередні і пояснити їх суть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 14:54 
Постоялец

mlys писал(а):

Щоб не плутати "наслідки" другої з планами на наступну: http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=40&t=3871

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 14:58 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
Щоб не плутати "наслідки" другої з планами на наступну: http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=40&t=3871

Наскільки я розумію є бажання розглянути конкретні ситуації на дорозі і результатом повинно бути бачення чи кроки як вирішити проблему?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:26 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
Наскільки я розумію є бажання розглянути конкретні ситуації на дорозі і результатом повинно бути бачення чи кроки як вирішити проблему?

В принципі, щось таке.
На прикладі.
Ти берешся за переїзд на Луганській.
Якщо виникають найменші сумніви - варто там щось міняти чи ні - створюєш тему, кожен каже свою думку (до тижня часу). За результатами такого колективного опитування - готуєш лист у ДАІ / облавтодор / Залізницю тощо.
Відправляємо. Чи то від твого імені особисто, чи за підтримки Ради Автомобілістів, це вже деталі.
Чекаємо на реакцію. (Нехай місяць).
У випадку чогось - довбеш далі це місце, аж до вирішення проблеми.

Також це не обов'язково має бути організація руху.
Нехай - поведінка ДАІ. По епізодах. Для прикладу, як я колись писав - ознайомлювати з їхніми правами водіїв.

Суть, щоб кожен з нас, хто прийде на зустріч не просто розказав про "Гондурас" і т.п., а взяв на себе якийсь кусок роботи і довів його до кінця.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 08:27 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
mlys писал(а):

Головний по зустрічах - Waldemar, такщо коли він запропонує тоді і будемо обговорювати. Я думаю що в 20-х числах листопада буде нормально, можливо вже будуть відповіді на мої інформаційні запити. Навіть якщо і не буде, то я можу показати попередні і пояснити їх суть.

Коли всі захочем - тоді і зустріномось. З місцем проблем нема. Тільки , щоб третю зустріч попередньо затвердили по пунктах і предметно. Пропонуйте.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 08:35 
Постоялец

Waldemar писал(а):
Коли всі захочем - тоді і зустріномось. З місцем проблем нема. Тільки , щоб третю зустріч попередньо затвердили по пунктах і предметно. Пропонуйте.

Та власне, що зустрічатись можна хоч сьогодні, хоч завтра, хоч за тиждень. Толку?
Бо на зустріч - поговорити / поплакатись на наше важке життя, похизуватись, які ми розумні, а ДАІшники - ідіоти - особисто я - пас. Таких зустрічей можна провести хоч сотню. Сенсу в них - нуль.
На разі, одна людина готова чимось зайнятись. Тобто, двоє: http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=40&t=3871
Ідеї? Бачення?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 11:43 
Постоялец

ОК, пропоную, як перше наближення:

1. Наведу приклади відповідей на мої інформаційні запити, з яких чітко видно що інспектори ДАІ не можуть робити те, що вини собі дозволяють під час зупинки ТЗ. Крім того це саме зазначено в рішеннях судів.
2. Зразок оформлення інформаційного запиту в ДАІ стосовно правомірності перебування патрульних машин в місцях, де це на нашу думку здійснено з порушенням вимог ПДР.
3. Зразок оформлення заяви прокурору міста, стосовно ненадання вчасно відповідді відділом ДАІ на наші інформаційні запити.
4. Зразок оформлення заяви прокурору міста, стосовно перевищення інспектором своїх повноважень під час зупинки ТЗ і оформлення адмінматеріалів.
5. Обговорення процедури спілкування водія з інспеткором ДАІ під час зупинки ТЗ, з метою недопущення неправомірних дій з боку останього.

Ну щось типу такого. Може в когось будуть інші пропозиції?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 12:57 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
ОК, пропоную, як перше наближення:
1. Наведу приклади відповідей на мої інформаційні запити, з яких чітко видно що інспектори ДАІ не можуть робити те, що вини собі дозволяють під час зупинки ТЗ. Крім того це саме зазначено в рішеннях судів.
2. Зразок оформлення інформаційного запиту в ДАІ стосовно правомірності перебування патрульних машин в місцях, де це на нашу думку здійснено з порушенням вимог ПДР.
3. Зразок оформлення заяви прокурору міста, стосовно ненадання вчасно відповідді відділом ДАІ на наші інформаційні запити.
4. Зразок оформлення заяви прокурору міста, стосовно перевищення інспектором своїх повноважень під час зупинки ТЗ і оформлення адмінматеріалів.
5. Обговорення процедури спілкування водія з інспеткором ДАІ під час зупинки ТЗ, з метою недопущення неправомірних дій з боку останього.
Ну щось типу такого. Може в когось будуть інші пропозиції?

В мене не стільки пропозиція, скільки питання. Що дадуть ці інформаційні запити? Писав раніше:
- Чи законно щось там?
- Ні, не законно.
Що далі?

Ще питання.
Ти нам надаш два зразки. Питання те саме: що далі? Тобто, зразки можна викласти і тут, без зустрічі. Якщо їх прочитаємо ми - 5-8 чол... Особисто мене зупиняють, орієнтовно, раз на рік. (Просто ПДР, як правило, не порушую).
Скористатись твоїм зразком я зможу десь за рік. І то, якщо дозволить совість, бо, швидше за все, зупинять таки за порушення.

Обговорення процедури спілкування, як я вже зазначив, кожному з нас, якщо ми більш-менш законослухняні водії і не порушуємо законодавства України, може знадобитись не частіше ніж раз на рік.
Тут два варіанти: а) зупинили за порушення (80%), б) зупинили просто так (20%).
Отже, ця "процедура спілкування" - у 80 відсотках лише для банального уникнення відповідальності і лише десь у 20% її мета - справді дотримання законності.

Простий приклад з цього форуму.
За два тижні, що я тут активно пишу - отримав у ПП 3 (три) прохання про допомогу у оскарженні Протоколів і Постанов ДАІ. Скажу чесно, у жодній з трьох ситуацій абсолютно не був впевнений, що людина дійсно не здійснила правопорушення. Швидше, навпаки... Навіть змінив підпис у своєму профілі через це.

Я категорично проти порушень законів та протиправної діяльності. Я категорично проти провокування та стимулювання людей до продовження беззаконня. Я категорично проти уникнення відповідальності за свої вчинки. Дітей (чоловіків) ще змалечку вчать - вміти відповідати за свої слова та дії.

У будь-якій справі - починати завжди потрібно з себе. Хочеш щоб змінився світ? Зміни себе! Тобто, я хочу відповідати за свої вчинки та дії, не порушувати Закони України. Тільки після того зможу вимагати аналогічного від інших (ДАІ в т.ч.).

Стосунки "водії - ДАІ" дуже нагадують мені ситуацію у сім'ї де не все гаразд.
Хто винен?
Хто перший почав?
Через що це почалось?
Через що сьогоднішня сварка? Через те, що ІДПС показав дулю, чи через те, що водій наставив свою голу задницю?
Якщо продовжувати жити в цьому ж руслі, якщо щоденно здіймати скандали, а особливо, фактично, безпідставні... Люди з життєвим досвідом знають чим це закінчиться.
У сім'ї від цих "розборок" - страждають діти, сусіди, родичі. І варіанти два: або сім'я розвалюється і всі учасники виходять з цієї війни (... десь я вже чув це слово) покаліченими, з порушеною психікою, або ж до кінця життя "живуть" у цьому, продовжуючи калічити і себе і оточуючих. Я - не мазохіст і не садист.
Я проти такої "конструктивної діяльності", що не має жодних перспектив до завершення.

Разом з тим, кожен мудрий досвідчений сім'янин на питання "Хто винен" дасть єдино вірну відповідь: винні обоє. І чоловік, і жінка.
Так і в нас: ДАІ - це відображення водіїв. (Типу, який народ, така влада).

А тоді проста математика з двох народних мудростей.
1) Винні обоє. Тобто: Водії = ДАІ.
2) Щоб змінити світ - зміни себе.
От я і почав з себе. ПДР намагаюсь не порушувати, разом з тим міняючи життєвий простір "під себе", тобто, створюючи умови для "сім'ї" жити в мирі та злагоді (знаки, розмітки...). На додачу, коли маю очевидні факти, коли "дружина" робить щось не так - показати їй це, пояснити, попросити уникати таких дій.
Погодься, "сім'я" де хтось щоденно намагається "опустити" когось, причому, доволі часто - безпідставно - перспектив до існування не має. :( Фільм є такий. Здається, "Розлучення по американському". У фіналі якого гинуть обоє.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 64 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа