Звіт по мітингу 30.03. в підтримку Ростислава Шапошникова, якого викрали і побили в м. Києві 24.03 біля
Управління МВС У Львівській області.
Загалом на нас було близько 10-ти чоловік, не встиг зі всіма поспілкуватися, так як весь час виникали різного роду проблеми.
Зібралися як і домовлялися на 09.30год. з собою мали:
- прапор ДК - 2шт.
- листівки з фото Ростика і описом, що трапилося і що вимагаємо (дякую за дизайн Diplomat)
- близько 6-ти плакатів із закликом: "Знайти бандитів як напали на активіста ДК" ...
Культурно і організовано підійшли на площу перед Управління МВС.
Підходячи, помітили, що нас вже чекають журналісти і представник Управління.
Підійшовши на площу розгорнули стяги та плакати і розпочали розповсюджувати листівки всім хто входив і виходив
із Управління МВС.
В цей час журналісти почали нас фотографувати і моментально до нас підбіг представник МВС і почав розпитувати хто ми і чого хочемо.
Після наших пояснень він запросив мене і Славіка в кабінет щоб записати наші вимоги
В процесі спілкування він попросив показати йому дозвіл від місцевого органу влади на проведення зібрання.
Він в нас був!!!
Завдячуючи зусиллям Ярослава, який встиг за годину до проведення повідомити - Галицьку районну адміністрацію, на території якої і знаходиться управління. Представник записав наші вимоги і контакти і пообіцяв передати вище, так як він питань до нас більше не мав, ми повернулися на площу - було приблизно 10.20год.
Як тільки ми вийшли на нас з Славіком в буквальному сенсі накинулися два працівника міліції,
які почали вимагати дозвіл і просили припинити акцію. В цей час на розі будинку з'явилося приблизно з 8 працівників міліції, які уважно спостерігали за ситуацією (на задньому плані).
Завдячуючи тому, що були представники ЗМІ міліціонери попустилися. Хоч перший з яким я і почав говорити ніяк не хотів показати мені своє посвідчення. Після того як підійшли представники ЗМІ, один із міліціонерів все таки його продемонстрував.
Вони просили, щоб ми показали дозвіл на проведення зібрання - ми це і зробили
В дозволі ви можете побачити печатку органу виконавчої влади - Галицька районна адміністрація, але цього виявилося замало і вони попросили нас припинити мітинг, так як печатка повинна бути з міської ради.
На що ми само собою не погодилися, вважаючи, що наше спілкування заходить у глухий кут ми повернулися до всіх і продовжили мітинг. В цей час нам вдалося дати інтерв'ю двом місцевим телеканалам - ZIK та 12 канал
та репортерам із газет.
На годиннику було вже майже 10.40год. як міліціонери знову активізувалися, як пізніше виявилося прибув заступник начальника райвідділку. Він відмовившись показати мені своє посвідчення просив припинити зібрання і ЗАПРОШУВАВ пройти в райвідділ для дачі пояснень, на що ми відмовилися.
Ззаді на площі працювали два працівника ДАІ, які зупиняли водіїв на перехресті, ми вирішили влаштувати флеш-моб і як тільки це побачив заступник схопив мене за руку і поволік у райвідділок - відео є у інших активістів, добавляйте.
На цьому мітинг був закінчений, сталося це приблизно о 10.50год.