Вирішив дізнатись, чи дійсно наші любі працівники наркодиспансеру мають право відмовити в проведенні огляду без направлення ДАІ
Подав в Київ в МОЗ запит такого змісту:
Сообщение, не относящиеся к теме
Цитата:
прошу надати повний перелік медичних закладів м.Львова, в яких будь-який громадянин України може за власною ініціативою (без направлення працівників МВС), пройти огляд з метою виявлення в своєму організмі наркотичних речовин.
23.10.2012р.
З Києва прийшла 10.11.2012 прийшла відповідь, що мій запит для надання інформації переслано в Головне Управління Охорони Здоровя Львівської ОДА. Більше місяця чекав на відповідь, тоді написав скаргу в Київ і у Львів:
Сообщение, не относящиеся к теме
Цитата:
СКАРГА
23 жовтня до МОЗ України (через онлайн-форму розділу «доступ до публічної інформації» офіційного сайту МОЗ України) був направлений інформаційний запит такого змісту: «Прошу надати повний перелік медичних закладів м.Львова, в яких будь-який громадянин України може за власною ініціативою (без направлення працівників МВС), пройти огляд з метою виявлення в своєму організмі наркотичних речовин»
10 листопада я отримав відповідь від департаменту реформ та розвитку медичної допомоги
МОЗ України (додаток №1), датовану 1 листопада 2012р, в якій мене було повідомлено, що мій запит передано в УОЗ Львівської ОДА для розгляду по суті.
Відповідно ст.20 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту. У разі, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Станом на 14 грудня 2012 від УОЗ Львівської ОДА я не отримав ні відповіді на свій інформаційний запит, ні повідомлення про продовження строку розгляду мого запиту.
Статтею 212-3 КУпАП передбачена відповідальність за несвоєчасне або неповне надання інформації випадках, коли така інформація підлягає наданню на інформаційний запит громадянина відповідно до законів України "Про досту до публічної інформації", "Про звернення громадян", "Про доступ до судових рішень" та «Про засади запобігання і протидії корупції».
На підставі викладеного, керуючись п. 23.1 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»,
ПРОШУ:
1. Провести повну, всебічну, ґрунтовну перевірку викладених вище фактів.
2. Притягнути до відповідальності працівників МОЗ, причетних до ненадання відповіді на мій інформаційний запит.
3. Надати мені відповідь на поставлене в інформаційному запиті запитання.
4. Про результати перевірки сповістити мене письмово на адресу, вказану вище. Копію відповіді надіслати на електронну адресу ________
Додаток:
1. Копія відповіді від департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України
14.12.2012р.
9 січня 2013р отримав відповідь:
Про те, чи можна там на Лепкого 8 здати аналізи, не вказано... Хто що думає про цю відповідь?