Текущее время: 27 фев 2025, 14:57

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 64 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 19:06 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
Що означає "судитись нереально"? Це хто таке каже? :D Ти пробував?
Як мінімум, реальних дві "живих" справи з лівими свідками з боку ДАІ виграно мною у суді. Одна - моя. Друга - хлопчини з Тюнінг Клубу. "Свого", волинського інспектора, що склав на мене протокол за перевищення швидкості, якого не було, у Нововолинську - довів "до кінця". Без прокуратури.

Я знаю що таку справу можна виграти, остання моя виграна справа саме така, я мав наувазі для більшості водіїв. В мене на роботі принаймні один працівник заплатив штраф, незважаючи на те що я пропонував йому допомогу, і аргумент один: ТО треба вже, а судитись лінь бо він не вірить в систему і справедливе рішення.

Що стосується наглядного прикладу для всього управління то це так, але коли таких випадків буде багато. Ось тому я думав що одним з напрямків роботи Львівських активістів ДК може бути масоване звернення до ДАІ зі скаргами, інформаційними запитами, які б показували системні порушення з боку інспекторів, що б заставляло їх коригувати свою поведінку. Коли це відбувається точково (десь колись хтось), то це немає ефекту.

Стосовно зобовязати ДАІ зачитувати права. Така вимога прописана в законі про міліцію, але ж хто її виконує. Доречі перший підпис який робить водій в протоколі - це саме підпис про те, що інспектор ознайомив водія з правами. Скажіть, скільки водіїв про це знають? Я завжди вимагаю інспектора прочитати мої права зазначені в потоколі, але нажаль вони їх просто не знають. Тоді я роблю відмітку на місці підпису: "права не зачитав" і все, він не може на законних підставах скласти постанову, адже порушив Конституцію. Така постанова легко оскаржується в суді.

Я все це розповідав при особистій зустрічі з керівником адмінпрактики Львівського ДАІ п. Болібрух І.М., але він мене не чує, хоча пообіцяв що доповість особовому складу. Через деякий час я знову спілкуюсь з інспекторами ДАІ, а вони заливають стару пісню.

Стосовно позитивної діяльності: напевно потрібно зустрітись.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 19:19 
Постоялец

Куди всі Львівські активісти подівались?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 19:28 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
я мав на увазі для більшості водіїв.

Те, що я казав: більшості - просто плювати на це. Але ми їх не змінимо. Це - людська природа. Подивись навколо: політика, торгівля, ДАІ, міліція - всюди люди наступають на одні і ті ж граблі! І ти хоч голову розбий об стіну - нікому ні ти, ні твоя діяльність нафіг не потрібна! (Це я і про тебе, і про себе, і про решту таких, як ми).
Людина "клюне" лише тоді, коли ти їй відмазатися запропонуєш. Але не чекай ні дякую, ні змін у людині. Він далі буде продовжувати те саме.
"Популярною" твоя діяльність буде хіба у тих, кому раз-два на місяць треба буде відмазуватись від штрафів. Типу, як курси в Києві відкрили по 500грн по "відмазуванню" від ДАІ. Людина, яка не порушує - на курси не піде - воно їй не треба. А от злісний порушник - порушувати буде і далі, бо навчиться відмазуватись.

Zlosniy писал(а):
масоване звернення до ДАІ зі скаргами, інформаційними запитами, які б показували системні порушення з боку інспекторів, що б заставляло їх коригувати свою поведінку. Коли це відбувається точково (десь колись хтось), то це немає ефекту.

Має ще й який! Ти сам казав - головне все зробити правильно! Я одним - трьома листами - міняв знаки, напрямки руху по вулицях, витирав суцільні, забирав "Стопи", звільняв з роботи ДАІшників, давав їм Державні нагороди! :D
Підтримку з цього боку - я казав - надам з задоволенням!

Zlosniy писал(а):
Я все це розповідав при особистій зустрічі з керівником адмінпрактики Львівського ДАІ п. Болібрух І.М., але він мене не чує, хоча пообіцяв що доповість особовому складу. Через деякий час я знову спілкуюсь з інспекторами ДАІ, а вони заливають стару пісню.

Толку з тих зустрічей - майже нуль. Я багато чого розповідав і обласному начальству, і міському... Приклад: http://avtorada.org/forum/index.php?showtopic=15654&view=findpost&p=195020

Zlosniy писал(а):
Стосовно позитивної діяльності: напевно потрібно зустрітись.

Я тільки за! Оскільки, як вже казав, людей, що хочуть щось робити - мізер! :roll:

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 23:15 
Борец

Zlosniy писал(а):

Та ми тут, нікуди не подівались. Я читаю всі ваші пости, дуже цікава полеміка у вас з Ігорем зав'язалася.
Кожен з вас по-свойому правий. Пропоную до наступної зустрічі збирати матеріал і по порушенях даїшниками ПДР і по недоліках на дорогах (знаки, розмітка і т.д.)
Мені здається, ви двоє ніколи не дійдете згоди.
Але в полеміці завжди щось народжується.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 23:46 
Постоялец

Yorgens писал(а):
Мені здається, ви двоє ніколи не дійдете згоди.

А в мене зворотнє враження! Не те, що не дійдемо, а дійшли згоди ще на зустрічі.
Адже, основна наша полеміка лише в тому - що міняти?
Згрубша, це продовження, розвиток дискусії з зустрічі: розігнати ДАІ вже і негайно чи змусити їх працювати в рамках Законів. (Тоді, 90% з них - самі звільняться). :lol:
Злосний - за перший варіант, я за другий.
Обидва варіанти - правильні!
Нормально - хотіти розвалити всю систему і негайно побудувати її правильно, за чужим досвідом (Грузія). У кінці 80-их я також хотів негайно жити у Європейській, цивілізованій Державі. Фіг що з того вийшло.
Правда, маючи більш ніж 20-літній водійський досвід, я категорично проти анархії та безвідповідальності на дорогах.
Адже в тій самій Грузії ДАІ розігнали не через анархію, а через розуміння "на горі" того, що систему міняти необхідно.
Тому я - міняю гвинтики, вузли, щоб механізм працював краще і краще, аж до того часу, коли наш Саакашвілі, з нашою допомогою не прийме таке ж рішення.
Аналогічний приклад - відхід у Європу Прибалтійських Держав, пост комуністичних (Польща і т.п.).
Варіанти два. Якщо ми в Європу - то це обов'язково станеться при будь-яких розкладах, не залежно від нас. Якщо ми в Азію - то анархію придусять, з Конституцією разом. А знаки, розмтіки, звільнені "за невідповідність" ІДПС - залишаться нашими досягненнями.

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 10:43 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
Waldemar писал(а):
Говорити можна багато.
Давайте предметно допоможем написати скаргу на порушення ПДР працівниками ДАІ :
9 листопада ,9.13 год :
viewtopic.php?f=24&t=2341&start=14

Скаргу про що?
Про порушення ІДПС при паркуванні? Чи про затримане Субару?

Скарги чи інформаційні запити на те , що працівники ДПС при несенні служби зупиняють і паркують свої службові і нерідко приватні автомобілі з грубим порушенням ПДР , тим самим створюючи перешкоди як водіям , так і пішоходам. Так ,скажете ви, працівники ДПС можуть згідно закону відходити від дотримання ПДР при паркуванні своїх авто в деяких моментах , але тоді повинна бути включена аварійка або мигалки.

Згідно п. 6.27 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ затвердженої наказом МВС №111 від 27.03.2009 працівник підрозділу ДПС під час керування патрульним автомобілем зобов’язаний бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР. Також згідно п. 6.32.5. працівник ДПС зобов’язаний під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 10:51 
Постоялец

Zlosniy писал(а):

Ми не подівались. Просто ви так двоє активно і голосно спілкуєтесь , недаючи вставити слово іншим... :D
Ми тут вже почали ставки ставити - хто кого... :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 12:26 
Постоялец

Waldemar писал(а):
Zlosniy писал(а):

Ми не подівались. Просто ви так двоє активно і голосно спілкуєтесь , недаючи вставити слово іншим... :D

:D Та нема "хто кого". Особисто я - за ідеї Злосного. Так, як і він жодного разу не написав, щось проти моїх ідей.
А замість ставок - просто приєднуйтесь до роботи! :idea:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 16:29 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
Waldemar писал(а):
Zlosniy писал(а):

:D Та нема "хто кого". Особисто я - за ідеї Злосного. Так, як і він жодного разу не написав, щось проти моїх ідей.
А замість ставок - просто приєднуйтесь до роботи! :idea:

Так я про шо ! Може досить говорити.
Наприклад - хтось має зафіксоване на фото-відео порушення встановлення знаків , розмітки ,ПДР ,тощо.
Igor_Lviv або хтось з нас планує по цьому порушенню написати лист в ДДАІ або обласне ДАІ. Думаю ,буде кращий ефект ,якщо по цьому самому знаку або порушенню напишуть 10-15 чоловік з різних кінців Львова. Тобто цей знак заважає , в зв"язку із своєю недоцільністю, не тільки одному водію (навіть якщо він представляє всеукраїнську асоціацію водіїв) а багатьом пересічним водіям...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 18:19 
Постоялец

Добре що хтось зявився, а то я думав що ми з Ігорем всіх перелякали.

Як я вже казав, зараз я очікую відповіді, стосовно порушення інспекторами ДАІ ПДР (зупинка під знак і на перехресті), від Департаменту, ВВБ УМВС Львівської області і міського відділу ДАІ (цікаво чи вони будуть одинакові). Є одна незручність, вини можуть дати відповідь протягом місяця, а це досить довго для оперативного реагування. Головний ДК (road) пропонує вихід із ситуації, що дозволить (принаймні йому дозволило) скоротити час до 10 днів. Кому цікаво, може ознайомитись: viewtopic.php?f=2&t=3817. Я хочу спробувати такий варіант у Львові.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 19:47 
Постоялец

Waldemar писал(а):
Так я про шо ! Може досить говорити.

Ну так, а хто лише говорить? :D Он, Злосний запит в ДАІ відправив за той час. Я - лист.

Waldemar писал(а):
Наприклад - хтось має зафіксоване на фото-відео порушення встановлення знаків , розмітки ,ПДР ,тощо.

Їдеш до любого такого місця, фотографуєш, пишеш листа (орієнтовні зразки я давав). Варіанти місць:
1) Новий Львів КАРТА. Де дві смуги сходяться в одну без знаків та розміток. Ще одна, без всяких попереджень - звертає направо.
2) Там же недалеко, міст Луганської та Червоної Калини. КАРТА. Жодних знаків, розмітки куди, звідки і як їхати.
3) На Луганській на переїзді - встановити шлагбауми, забрати знаки Стоп, відремонтувати переїзд до норм ДСТУ. КАРТА
4) Пасічна / Таджицька, де дві смуги Пасічної раптово, за перехрестком стають однією. КАРТА
5) Знак про дозвіл або заборону лівого повороту з правої смуги з Шухевича на Кн.Романа. КАРТА
6) Ще мова ішла про таблички з зеленими стрілками. Наприклад, Наукова - Тролейбусна. Чи некоректну роботу самої стрілки.
7) Перехрестя Ст.Бандери та Чупринки. Раніше з Чупринки був знак про виїзд на головну дорогу. Тепер - нема. Тобто, за принципом "правої перешкоди" всі хто їдуть по Ст.Бандери в бік Коперника - мають дати дорогу. Жаль, що ніхто про це не знає. КАРТА

Waldemar писал(а):
хтось з нас планує по цьому порушенню написати лист в ДДАІ або обласне ДАІ.

От є 7 епізодів, де, на мою особисту думку, варто ситуацію більш-менш спішно виправляти. Всі розуміємо, що таких місць у Львові є не 7 і навіть не 70!
Хто яким місцем з наведених, міг би (мав би бажання) зайнятись? Можливо є свої варіанти?

Waldemar писал(а):
Думаю ,буде кращий ефект ,якщо по цьому самому знаку або порушенню напишуть 10-15 чоловік з різних кінців Львова. Тобто цей знак заважає , в зв"язку із своєю недоцільністю, не тільки одному водію (навіть якщо він представляє всеукраїнську асоціацію водіїв) а багатьом пересічним водіям...

Кількість листів - ролі не грає. Всі отримають більш-менш однакову відповідь. Як на мене, краще написати одного листа і попроситись прийняти участь у розгляді справи. Підготувати свої аргументи і додатково висловити їх на зустрічі в ДАІ.
Це може бути лист від Ради, це може бути лист від "Іванова" тощо. Чому пропоную допомогу Ради, бо вже всі відповідальні особи в обл. ДАІ знають що це і хто це... І що буде у випадку ігнорування.

На даному етапі нам потрібно визначитись з одним - що ми хочемо? Роздратувати ДАІшників кількістю листів, додавши 10-денні терміни, додаткові прохання та вимоги, чи ми хочемо вирішити ті чи інші проблеми? Бо від нашої мети мають залежати методи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 20:22 
Постоялец

PS. Трохи оффтоп, але разом з тим, "в тему".
Мене сьогодні зупинили на Пасічній. На ділянці, що йде від Майорівки до кільця Зеленої. Перед самим кільцем. ПДР не порушував - їхав правим рядом, швидкість не перевищував. Та й зустрічні маячили, що стоїть ДАІ.

Зупинився, причину зупинки не питав, не звернув увагу представився він належним чином чи ні, дав свої документи, у нього не просив. Мєнт пішов, глянув через лобове на талон ТО, по дорозі глянув у мої документи. Підійшов, віддав. Я взув його, що не зупиняє і не штрафує автомобілі за порушення правил рядності (переді мною їхало дві машини у лівій смузі весь час, від Майорівки, я - в правій за ними).
На тому і розійшлись.
Тривала вся процедура, секунд 60, мабуть, не більше.
Не розумію, чого така істерія від цих зупинок? Наприклад, я вважаю корисною нашу зустріч з ДАІшником.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 20:37 
Борец

Со всем уважением,но мое ИМХО:
1) движение в левом ряду не нарушение
2) безпричинная остановка-нарушение закона

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 20:50 
Постоялец

serg82 писал(а):
Со всем уважением,но мое ИМХО:
1) движение в левом ряду не нарушение
2) безпричинная остановка-нарушение закона

1) Читаємо та вчимо ПДР. Зокрема, розділ 11 "Розташування транспортних засобів на дорозі" http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a11/
11.5. На дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки).
2) Безпричинна - так. Але таких - не буває! ;) На скільки я в курсі, буквально кілька тижнів тому ДАІ виграли суд саме по цьому питанню. Але це тут обговорювати не варто. Думаю, більш ніж достатньо інформації є на цьому форумі у інших темах.
На жаль, "я так думаю", "я б хотів, щоб було так" - не є істиною в останній інстанції.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2010, 20:54 
Борец

в памятке есть ответ на инфозапрос о том,что этот пункт пдд имеет рекомендательный характер.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 64 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа