Текущее время: 02 дек 2024, 10:45

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 89 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 08:30 
Постоялец

ramires писал(а):
За перехрестям мене зупинив інспектор ДАЇ, не відрекомендувавшись, попросив вийти з авто та підійти до їхнього авто, не вказавши причину зупинки мого транспортного засобу.

В принципі це теж лишнє. В 100 % судді на це не звертають увагу взагалі , а розглядають справу по суті.
Основне в усьому тобою написане це - не порушував , так як закінчував маневр на перехрестку...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 09:17 
Постоялец

Значить дивись.
1. Я не знаю який кінцевий варіант позовної заяви, але з мого досвіду це не має принципового значення, оскільки судді читають перший раз під час першого судового засідання, і в основному просять позивача викласти суть справи і якщо є доповнення то доповнити. Фактично брати до уваги будуть те, що ти скажеш на суді сам. Тому можеш надсилати заяву вже, відповідно виключивши посилання на ропорядження 466 яке вже не діє, і щодо моральної шкоди, думаю теж не варто, оскільки в тебе нема доказів що вона завдана і в якому обсязі.
2. Памятай що обовязок доказування лежить на ДАІ а не на тобі, тому не намагайся доводити свою вину, бо обовязково щось напутаєш. Можеш вимагати присутності ДАІшників, щоб вони могли надати докази правомірності їх протоколу.
Дотримуйся наступної лінії:
- на перехрестя виїхав на зелене світло, на яке світло завершив меневр не знаєш, маневр було завершено після надання переваги транспортним засобам які їхали по головній дорозі,
- постанову про накладення штрафу було оформлено одночасно з оформленням протоколу, що суперечить процедурі, адже спочатку оформляється протокол, а лише після цього, постанова;
- ти не визнавав свою вину, і інспектори не надали тобі на втою вимогу ніяких доказів, що також є порушенням процедури;
- ну і звичайно можна було б говорити про незачитування прав, але ти підписався, тому не знаю чи це проканає в суді, але спробуй;
- там ще вроді треба копію прав і техпаспорта;
- для чого копію позовної заяви?
- не забудь копію сплати судового збору (3 з гаком гривні), хоча можна і не платити, але я плачу, щоб часом не відхилили по незнанню.

Ну якось так, може щось забув, але так завжди щось забувається а по ходу виправляєш. Питання?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 09:19 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
2. Памятай що обовязок доказування лежить на ДАІ а не на тобі, тому не намагайся доводити свою вину, бо обовязково щось напутаєш.

Я звичайно мав на увазі свою невинуватість. :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 10:02 
Постоялец

Цитата:
керуючись п. 16.8 ПДД - Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді.

Це твої слова в позовній заяві. І це головне що повинен прочитати і врахувати суддя.
Все решта (не представився ,не вказав причину і т.д.) суддя до уваги не візьме , бо це не стосується суті справи.
Я б не писав таку велику позовну заяву...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 10:39 
Борец

Копії позовної заяви та всіх інших документів потрібні для відповідача, я так розумію, бо вони його обов"язково повинні його виклакати.
Копії прав і техпаспорта не потрібні в позові, але варто мати при собі на суді (оригінали), а також паспорт.
Судовий збір по цій категорії справ не платиться, про це і в тексті заяви згадано. Але можна підстрахуватися, як сказав Zlosniy: "щоб часом не відхилили по незнанню". Але для цього треба піти в свій районий суд, переписати зі стенда реквізити для сплати судового збору по адміністративним позовам (уважно, щоб не помилитися), сплатити в ощадбанку судовий збір 3,40 грн (+4 грн комісія банку), і прикласти до позову дві копії цієї квитанції. А також добавити в пункт "Додатки": 5. Копія квітанції про сплату судового збору (два екземпляри).
А ще, треба не забути оригінали протоколу і постанови, мати з собою в суді!
Про лінію захисту - все правильно. Правила не порушив, доказів не надали. А потім вже сказати, мовляв хочу звернути увагу на численні порушення процедурного характеру, і якщо суддя дасть таку можливість, перерахувати все.
Помилка з адресою в протоколі - теж не забути.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 10:41 
Борец

Цитата:
Це твої слова в позовній заяві. І це головне що повинен прочитати і врахувати суддя.
Все решта (не представився ,не вказав причину і т.д.) суддя до уваги не візьме , бо це не стосується суті справи.
Я б не писав таку велику позовну заяву...

Все основне має бути в першому абзаці, його суддя прочитає, а далі буде видно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 11:19 
Постоялец

Всім привіт!
Поки що такий варіант позовної з вашою допомогою. Зараз біжу по справах, прийду - буду читати зауваження Злосного... :)

Побіг...

До Миколаївського районого суду Львівської області
м. Миколаїв, 81600, вул. Мазепи, 29
Телефони: (03241) 51-49-9

Позивач:

.................................

Відповідач:
1. Відділ ДАІ м. Львова при ГУМВС України у Львівській області
м. Львів, вул. Городоцька, 124, тел. (032)238-40-27

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визнання незаконною Постанови в справі
про адміністративне правопорушення ВС1 № 021259 від 28 лютого 2011р.

Звільнено від сплати державного мита відповідно до ст..288 КпАП України.

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

28 лютого 2011 р. о 16 год. 40хв. інспектором батальйону ДПС ВДАІ м. Львова старшим сержантом міліції Стень Русланом Богдановичем стосовно мене винесено постанову серія ВС1 № 021259 (надалі – постанова) у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 450 гривень.

Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв'язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав.

Я, __________________, 28 лютого 2011р. о 16 год. 30 хв. керував власним автомобілем марки ВАЗ ________, державний номерний знак ВС -------, рухався у м. Львові по вул. Городоцькій, під’їзжаючи до повороту ліворуч з вул.Городоцької між будівлями під номерами 355, 357 зупинився в лівому ряду на червоний сигнал світлофору. Після ввімкнення зеленого сигналу, почав рух. Так як поворот ліворуч знаходиться дальше за світлофором приблизно 20-30 метрів (як видно на фото що додано) (можливо зроблю якщо потрібно. ;)), проїхавши цю відстань, зупинився пропускаючи авто, які рухались по зустрічній смузі. Після того, як зустрічні авто проїхали, виконав поворот ліворуч керуючись п. 16.8 ПДД (Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді) звільнивши перехрестя. За перехрестям мене зупинив інспектор ДАЇ, не відрекомендувавшись, попросив вийти з авто та підійти до їхнього авто, не вказавши причину зупинки мого транспортного засобу.
Згідно Наказу пп.15.5 п.15 Наказу МВСУ №111 від 27.03.2009 року, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за N 576/16592 «Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору,
привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР, для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення». Цього інспектором ДПС зроблено не було.

Через деякий час коли я наполіг, щоб мені вказали причину зупинки, на моє запитання, інспектор відповів, що я порушив п.8.7.3.е) ПДР, тобто проїзд на заборонений сигнал світлофора, за що передбачається відповідальність згідно ч 2. ст.122 КУпАП. На мої зауваження, про те, що я не порушував ПДР, інспектор не відреагував, забрав мої документи та відійшов до автомобіля та передав їх іншому інспектору, який не відрекомендувався, пізніше з протоколу я дізнався, що це був інспектор батальйону ДПС ВДАІ м. Львова та АТІ старший сержант міліції Стень Руслан Богданович. Після чого на мене був складений протокол серія ВС1 № 104746 (надалі - протокол) про адміністративне правопорушення, згідно якого винесена постанова про притягнення до адміністративної відповідальності, який разом з постановою мені був наданий для підпису. Слід зазначити, що інспектор Стень Р.Б., не одноразово пропонував мені поставити підпис в незаповненому протоколі, аргументуючи тим, що пізніше напише «якийсь менший штраф». При наданні мною письмових пояснень в протоколі , підганяв мене, та перешкоджав різними методами написати пояснення. Тому я був змушений викласти свої пояснення в протоколі не в повному обсязі. Також пропонував мені написати в поясненні, що я порушив, однак я відмовився, і дав власні пояснення, які зазначені не в повному обсязі (що сказано вище) в протоколі. До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.

Крім того, згідно ст.280 КУпАП орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов’язаний з’ясувати: чи є обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність, а також з’ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Нехтуючи вимогами ст.280 КУпАП інспектор Стень Р.Б. не став витрачати час на з’ясування обставин справи і одразу наклав на мене штраф у розмірі 450 грн. (штраф за адміністративне правопорушення, передбачений ст. 122 ч.2 складає від 425 до 510 грн). Єдиною обтяжучою обставиною для інспектора було те, що я не погодився з порушенням.
Крім того, інспектор ДПС Стень Р.Б. не роз’яснив мені мої права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП, тільки вказав де підписатись, чим також порушив мої права і обмежив мої можливості для їх захисту.
Також слід зауважити, що відповідно до Наказу МВС України №77 від 26.02.2009 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», пунктом 11.17 вказано, що: «Записи в протоколах про адміністративні правопорушення, талонах до посвідчення водія, тимчасових дозволах, журналах робляться чорнилом (пастою) темного (чорного або синього) кольору. Вони заповнюються розбірливим почерком, а прізвище, ім'я, по батькові порушника, його місце проживання, а також посада, місце роботи, звання працівника Державтоінспекції МВС записуються друкованими літерами. За фактами виправлення, підчисток тощо керівництвом підрозділів Державтоінспекції МВС у п'ятиденний термін проводяться службові перевірки».
Як видно з копії протоколу не витримано жодного з наведених вимог.

Також слід звернути увагу, що зупинка була здійснена на дорозі між будинками 355, 357 по вул. Городоцькій, а в протоколі вказано вул. Городоцька,284.

Враховуючи вищевикладене вважаю, що постанова серія ВС1 № 021259 від 28 лютого 2011 в справі про адміністративне правопорушення прийнята з порушенням чинного законодавства, тому є незаконною, а також необґрунтованою.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7 «Забезпечення законності при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення», 287 «Право оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення», 288 «Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення», 289 «Строк оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення», п. 3 ст. 293 «Розгляд скарги і протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення» Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України

ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення.
2. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
3. Визнати протиправною та скасувати постанову серія ВС1 № 021259 від 28 лютого 2011 року, про притягнення до адміністративної відповідальності.
4. Справу про адміністративне правопорушення закрити за відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Додатки:
1. Копія позовної заяви (на ____ аркушах у двох екземплярах);
2. Копія постанови про адміністративне правопорушення серія ВС1 № 021259 від 28.02.2011 (два екземпляри);
3. Копія протоколу в справі про адміністративне правопорушення серія ВС1 № 104746 від 28.02.2011 (два екземпляри);
4. Фотографії з місця події (2 шт. у двох екземплярах); (Можливо зроблю)

0?.03.2011 року. ______________ Підпис______________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 11:53 
Постоялец

Нормальок, надсилай.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 19:23 
Прохожий

О так тут ще одне порушення інспектором :o :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 19:30 
Постоялец

kum писал(а):
як там зі свідками справа ? І чи є можливість викласти копію протокола щоб глянути ?

Зараз попробую скинути...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 19:32 
Прохожий

ч.2 ст. 122 КУпАП взагалі не мав права складати

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 19:38 
Постоялец

Изображение
Изображение
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 19:46 
Прохожий

Мені здається все ж таки краще було б в пояснені писати що закінчував маневр при переключанні світлофора,але вже є як є

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 19:49 
Прохожий

тут вот яка штука він не мав права складати протокол я думаю про це треба зазначити в першому пункті підстав,тільки як би це написати

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 мар 2011, 20:04 
Прохожий

1)КУпАП визначено форму й передбачено основні вимоги щодо змісту як протоколу про адміністративне порушення,так і рішення,що постановляється в конкретній адміністративній справі,а також визначається компетенція осіб,які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.
Згідно ст.255 КУпАП уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення передбачені ч.3 та ч.4 ст.122 КУпАП.Але інспектор поза межі своєї компетенції склав протокол серія ВС1№104746 про адміністративне правопорушення від 28.02.2011р. передбачене ч.2 ст.122 КУпАП

Думаю так буде в самий раз

Последний раз редактировалось kum 03 мар 2011, 23:57, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 89 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа