Текущее время: 27 фев 2025, 15:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 64 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 08:47 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
машиною ми підїхали під нічний магазин вночі ,простояли хвилин 3-5(випивші ус 3-є чоловік)

За ніч та ранок додалось з десяток коментарів.
Правда... чомусь жодного з пропозицією допомоги!
В основному, щось таке:
Можливо даішники оформили вас і з порушеннями, але в даній ситуації це оправданно.
P.S. Дивують мене люди які їздять пяними, і ше нагло питаються як відмазатися від даі. Буду радий якщо у вас заберуть права.

Повторюсь, я ні на секунду не захищаю ДАІшників, що нахабно вимагають хабар ні за що, не люблю ДАІшників, що користуючись недосконалою організацією руху складають протоколи. Проти перших - потрібно оформляти матеріали, другим - просто не дати такої можливості.
Але ні на хвилину не потрібно в один момент все розвалювати, а тим більше, через запровадження анархії на наших дорогах.

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2010, 15:32 
Постоялец

Ще раз повторюсь що добре що є різні позиції, які доповнюють одна одну і в комплексі краще спрацьовують.

Щодо хлопців з Бучача, вони самі відповіли що протупили. Якщо б на їх місці був я, ніякої штрафплощадки би не було, але для того потрібно знати закони, а не натворити дурниць, а потім питати що робити. Звичайно я не за керування в нетверезому стані, сам не вживаю спиртного в принципі і нелюблю тих хто це робить, але справа не в конкретному випадку, бо якщо б задатись собі метою перелічувати конкретні випадки, то я також можу навести приклади як їздять нетверезі ДАІшники з летальними наслідками тощо.

Я борюсь за правильну систему, тобто як зробити так, щоб той хто порушує в 100% отримував покарання, а ДАІ могло в 100% випадків зафіксувати порушення і покарати порушника незважаючи на чин і фінансове становище. А яка ситуація зараз: ДАІ до лампочки яка ситуація на дорозі, а водії не зважають на знаки. Тобто немає невідворотності покарання а відповідно для чого дотримуватись правил якщо ДАІ їх не дотримується, а в деяких випадках дотримуватись правил є проблематично чи неможливо взагалі. Для кого з водіїв знак зупинка заборонена є перепоною щоб поставити в зоні його дії авто? Для чого витрачати час, щоб вимагати встановлення цього знаку? Це саме стосується інших знаків і розмітки.

Отже, яка система мені імпонує. Наприклад в центрі міста Львів авто паркують на тротуарах. Ви скажете, давайте поставимо знак зупинка заборонена і питання вирішено. Але практика показує що це далеко не так. Зараз, в деяких місцях замість знаків ставлять стовпчики (металеві чи бетонні), з кроком в 0.5 м, між якими люди проходять спокійно а авто проїхати неможе. Такий підхід, на мою думку кращий, тому що який би крутий не їхав на машині, він вже своє авто не припаркує на тротуарі. Також в деяких місцях замість подвійної суцільної лінії роблять підвищення з бардюрів, що унеможливить виїзд на смугу зустрічного руху.

Інша ситуація, перевищення швидкості. Я не розумію для чого є покарання за перевищення швидкості, якщо в ДАІ немає можливості законно зафіксувати цей факт (щоправда зявилась якась АРЕНА, але з нею потрібно розібратись), тобто всі сплачені штрафи за перевищення швидкості абсолютна добра воля водіїв і результат вмілого залякування з боку інспекторів ДАІ. За перевищення карати потрібно, але спочатку трема вміти це зафіксувати.

Подібна ситуація. В ПДР записано що перевищувати дозволену швидкість неможна. Але якщо я перевищу швидкість на 15 км/год покарання небуде, бо в КУпАП є покарання за перевищення лише більше ніж 20 км/год. Як це розуміти, ніби в правилах чітко записано що неможна, а кодекс дозволяє. Доречі в ДАІ дуже люблять посилатись на ПДР.

Вертаючись до алкоголю. Чому я повинен стидатись уникати відповідальності за керування авто в стані алкогольного спяніння, а інспектори ДАІ, прокурори, судді, приближені, тощо можуть це робити? Скільки резонансних справ в яких ці люди збивали пішоходів, дійшли до суду і були прийняті справедливі рішення? Доки не буде побудована система так, що уникнути покарання буде важко, а краще - неможливо, доти, як на мене, нема чого поповняти за свій рахунок державний бюджет, який розкрадається для потреб олігархів і чиновників.

Багато писати небуду, але якщо в тебе (Igor_Lviv) є можливість, то взнай в хлопців з Бучача скільки зелених коштуватиме їм отримати права після такого резонансного затримання. Я думаю в ДАІ трохи пошантажують хлопців щоб набити ціну і все буде ОК, адже ДАІ дуже хоче щоб рух був безпечний і злочинці були покарані як слід.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 08:26 
Постоялец

На другій зустрічі, я хотів озвучити одену пропозицію, але забув. Суть її наступна: за прикладом київських активістів, можна налагодити схему відвідувань судових засідань, де активісти ДК оскаржують постанови про накладення штрафу. Така практика дозволить тим, які ніколи не судились з ДАІ побачити на власні очі наскільки все просто і банально, а тим хто оскаржує це добре тим, що суддя не дозволятиме собі безпідставно закривати справи (про що обговорюється на форумах) а також це дисциплінуватиме його.

Наприклад мені б це дуже допомогло на початках, коли я вчився на своїх помилках. Та й зараз я не знаю всіх нюансів і хитрих ходів суддів.

Я вже всі свої суди виграв, тому подумую над якимось позовом до ДАІ, який не стосується скасування постанови, але щоб не втратити форму і зрозуміти краще як працює судова машина я знайду незначні приводи для такого звернення. Коли запущу справу, дам знати, кого зацікавить, може приходити.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 09:14 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
Щодо хлопців з Бучача, вони самі відповіли що протупили. Якщо б на їх місці був я, ніякої штрафплощадки би не було, але для того потрібно знати закони, а не натворити дурниць, а потім питати що робити.

Тобто, ти визнаєш, що їхав би нетверезим і уник відповідальності? Вважаєш це правильним?
А їзда в нетверезому стані це не "натворити дурниць"? :shock: "Натворити дурниць" - це понести заслужене покарання за це?
Там же, з коментарів:
Один такий умнік після пляшки пива (за його словами) збив на тротуарі!!! маму мого товариша і пробував втікти, а потім бігав і просив забрати заяву, бо він бідний студент і йому трабуде продати свого жигуля, щоб порішати всі питання з ментами.
Цього ти б також відмазував?

Менше з тим. Що до судів, втрати кваліфікації, вивчення системи тощо. Ось кілька питань чи приводів для позову:
1. Невідповідність схеми руху фактичним дорожнім умовам (знаки, розмітка, світлофори тощо). Конкретні місця - назву.
2. Невідповідність ДСТУ лежачих поліцейських.
3. Невідповідність ДСТУ наших доріг.
4. Незадовільний фактичний технічний стан маршрутних таксі та їхнє регулярне проходження ТО в ДАІ.
5. Систематичні порушення ПДР з боку маршрутних таксі та бездіяльність ДАІ.
6. Невідповідність багатьох авто вимогам розділу 31 ПДР, проходження ними ТО, бездіяльність ДАІ.
Підходить?

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 11:23 
Постоялец

Говорити можна багато.
Давайте предметно допоможем написати скаргу на порушення ПДР працівниками ДАІ :
9 листопада ,9.13 год :
viewtopic.php?f=24&t=2341&start=14

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 13:29 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
Тобто, ти визнаєш, що їхав би нетверезим і уник відповідальності? Вважаєш це правильним?
А їзда в нетверезому стані це не "натворити дурниць"? :shock: "Натворити дурниць" - це понести заслужене покарання за це?
Там же, з коментарів:
Один такий умнік після пляшки пива (за його словами) збив на тротуарі!!! маму мого товариша і пробував втікти, а потім бігав і просив забрати заяву, бо він бідний студент і йому трабуде продати свого жигуля, щоб порішати всі питання з ментами.
Цього ти б також відмазував?

Давайте будемо по мірі обєктивними. Чому така болюча тема пяних за кермом. Давайте також будемо говорити про тверезих, які також створюють ДТП зі смертельними наслідками, але пяний за кермом це вже відкладено в голові як абсолютне зло. Поясніть мені, яка різниця хто спричинив ДТП зі смертельними наслідками, тверезий чи пяний? Головне не стан людини, а невідворотність покарання і можливість його законно зафіксувати!!! Не знаю чи вдалий наведу приклад, але що з того що тракторист оре город пяний? Він також перетинає дороги в селі, але яка проблема якщо він не створює ДТП і не заважає іншим?

Igor_Lviv писал(а):
Менше з тим. Що до судів, втрати кваліфікації, вивчення системи тощо. Ось кілька питань чи приводів для позову:
1. Невідповідність схеми руху фактичним дорожнім умовам (знаки, розмітка, світлофори тощо). Конкретні місця - назву.
2. Невідповідність ДСТУ лежачих поліцейських.
3. Невідповідність ДСТУ наших доріг.
4. Незадовільний фактичний технічний стан маршрутних таксі та їхнє регулярне проходження ТО в ДАІ.
5. Систематичні порушення ПДР з боку маршрутних таксі та бездіяльність ДАІ.
6. Невідповідність багатьох авто вимогам розділу 31 ПДР, проходження ними ТО, бездіяльність ДАІ.
Підходить?

Пропозиція хороша, я вже надіслав інформаційні запити стосовно деяких питань в Департамент ДАІ і у ВВБ УМВСУ у Львівській області, чекаю на відповідь, коли отримаю, повідомлю про результати. Я до цього надсилав у Обласне і міське ДАІ, але вони відписались загальними відмазками, тому нема змісту з ними спілкуватись.

Якщо є бажання, то можна розпочати писанину стосовно конкретного питання, бо все зразу важко контролювати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 13:33 
Zlosniy писал(а):
Давайте будемо по мірі обєктивними. Чому така болюча тема пяних за кермом. Давайте також будемо говорити про тверезих, які також створюють ДТП зі смертельними наслідками, але пяний за кермом це вже відкладено в голові як абсолютне зло. Поясніть мені, яка різниця хто спричинив ДТП зі смертельними наслідками, тверезий чи пяний? Головне не стан людини, а невідворотність покарання і можливість його законно зафіксувати!!! Не знаю чи вдалий наведу приклад, але що з того що тракторист оре город пяний? Він також перетинає дороги в селі, але яка проблема якщо він не створює ДТП і не заважає іншим?

П"яна людина однозначно є набагато більшим джерелом небезпеки, коли вона керує автомобілем. Найбільш трагічні ДТП завжди стаються з вини п"яних водіїв. Це не треба доводити.
І тут нема про що дискутувати.
П"яний сів за кермо - дістав по повній. Крапка.

Вернуться наверх

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 13:54 
Постоялец

uranium писал(а):
П"яна людина однозначно є набагато більшим джерелом небезпеки, коли вона керує автомобілем. Найбільш трагічні ДТП завжди стаються з вини п"яних водіїв. Це не треба доводити.
І тут нема про що дискутувати.
П"яний сів за кермо - дістав по повній. Крапка.

Якщо ти так впевнений, то я не зможу тебе переконати і не буду цього намагатись. Але з власного досвіду знаю що бути категоричним досить ризиковано, бо дуже боляче міняти свою позицію з часом.

uranium писал(а):
П"яна людина однозначно є набагато більшим джерелом небезпеки, коли вона керує автомобілем.

А як такі варіанти:
1. Твереза жінка, яка за кермом авто малює губи;
2. Тверезий водій, який розмовляє по телефону;
3. Тверезий водій, який шукає документи в бардачку;
4. Тверезий водій, який не знає ПДД і ненадає перевагу в русі;
5. Тверезий водій, який відвертає голову на магнітофон і виїжджає на смугі зустрічного руху;
6. Тверезий водій, який довго їде в русі і засинає за кермом;

Ще раз підтверджую, що я не покриваю пяниць за кермом, але неможна просто сказати і все, потрібно вибудувати систему, яка буде недопускади таких фактів, а це вже складніше.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 14:17 
Zlosniy писал(а):
А як такі варіанти:
1. Твереза жінка, яка за кермом авто малює губи;
2. Тверезий водій, який розмовляє по телефону;
3. Тверезий водій, який шукає документи в бардачку;
4. Тверезий водій, який не знає ПДД і ненадає перевагу в русі;
5. Тверезий водій, який відвертає голову на магнітофон і виїжджає на смугі зустрічного руху;
6. Тверезий водій, який довго їде в русі і засинає за кермом;

Я вже перестаю вловлювати зміст в тому всьому, що ви пропагуєте, і як воно тримається купи. Ну, я б, напевно, це все списав на юнацький максималізм.
По суті. Згоден, це все вище наведене є порушенням ПДР, а саме:
Цитата:
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій
зобов'язаний:
...
б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно
реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та
кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не
відволікатися від керування цим засобом у дорозі;

а також
Цитата:
2.9. Водієві забороняється:
...
б) керувати транспортним засобом у хворобливому стані, у
стані стомлення

Але ці речі набагато важче формально запротоколювати. Я собі просто уявляю, якщо б тільки даїшник спинив когось із вас, і заявив, що ви "керуєте в стані стомлення", скільки б ґвавту виникло. Чи не так, шановні?

Вернуться наверх

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 14:22 
Крім того, додам, що жінка малює губи не протягом всієї поїздки, ти розмовляєш по телефону не цілу поїздку, і т.д. і т.п.
А п"яний їде ЦІЛУ дорогу п"яний.
З.І.: Я вже мовчу, що запросто посеперечався би, що хоч одне із наведених тобою, є більш небезпечне від п"янки.

Вернуться наверх

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 15:57 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
Пропозиція хороша, я вже надіслав інформаційні запити стосовно деяких питань в Департамент ДАІ і у ВВБ УМВСУ у Львівській області, чекаю на відповідь, коли отримаю, повідомлю про результати.

Саме основне, щоб ці інформаційні запити мали якийсь кінцевий результат.
Я вже десь писав з самого початку, типу:
Запит: А чи законний такий-то знак?
Відповідь: Ні, не законний.
А ДАЛІ ЩО???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 16:17 
Постоялец

Waldemar писал(а):
Говорити можна багато.
Давайте предметно допоможем написати скаргу на порушення ПДР працівниками ДАІ :
9 листопада ,9.13 год :
viewtopic.php?f=24&t=2341&start=14

Скаргу про що?
Про порушення ІДПС при паркуванні? Чи про затримане Субару?
Скажу чесно, 1-2 рази щоденно там їжджу. Ще жодного разу не бачив, щоб когось зупинили безпідставно.

Десь біля року тому, кобіта їхала на Октавії майже по центральній осьовій. За нею, по при сам бордюр її випереджав якийсь автомобіль (справа). Якраз на переїзді.
ДАІшники зупинили Октавію. Я їхав за ними, все бачив. Зупинився, пояснив ДАІшнику, як все було насправді і всі поїхали далі. Хоч, формально, кобіта таки порушила:
11.2. Нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини.
Тому... не дуже вірю, в невинність Субару.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 16:24 
Постоялец

[quote="uranium"]Я вже перестаю вловлювати зміст в тому всьому, що ви пропагуєте, і як воно тримається купи. Ну, я б, напевно, це все списав на юнацький максималізм.[quote]

А зміст в тому всьому наступний.
Чесний інспектор ДАІ зупиняє водія, водій передає йому документи для перевірки, інспектор відлучається до патрульної машини, через деякий час повертається і віддіає документи, бажає щасливої дороги. Водій згідно термінів хаче пройти ТО. Зібравши всі необхідні документи йому в цьому бажанні відмовляють, через непогашений штраф рік тому (перевищення швидкосі, штраф 255 грн.). Хто дуже щедрий і добрий, платить штраф (але вже 510 грн.) і спокійно проходить ТО. А водій, який вважає себе людиною, в якої є права (і обовязки), починає зясовувати що то за штраф, про який йому нічого не відомо. Зробивши певні звернення зясовується, що той інспектор, який колись побажав щасливої дороги, оформив протокол і на його основі постанову про накладення штрафу за перевищення швидкості. Ви подумаєте, та цього ж не було, а в протоколі зазначено що це було, були два свідки (звичайно реальні з інших справ або інший спосіб) в присутності яких ви відмовились від підпису. Ви подумаєте: так я ж скасую це в суді, адже я правий. Але поперше ТО потрібно пройти вже, і судитись нереально, а по друге є свідки, що для судді певний аргумент ніж Ваше чесне слово. І тут Ви думаєте, а що ж твориться, де відбувся прокол, де система, яка повинна захищати людину, дала збій?

Проаналізувавши свою помилку, водій звертається до законодавства і розуміє, що його права були порушенні самим інспектором (а по простому його кинули), а з боку водія було допущено ряд прикрих помилок, що на цей час коштує 510 грн., а з прийняттям нових розцінок, може коштувати всієї зарплати. І тут питання, що можна зробити щоб такого не було: 1. Навчитись самому відстоювати свої права в суді після складання протоколу; 2. Заставити інспекторів забути про можливість сфальсифікувати матеріали.

Тому всюди я наполягаю на тому що часткові випадки розглядати неефективно, яке має значення що порушив водій, чи був на підпитку, чи перевищив швидкість, чи припаркувався не там де треба, в усіх цих випадках винний повинен бути покараний. Але лише винний, а не будь-хто хто слабший. А для цього необхідно заставити інспекторів дотримуватись чинного законодавства і всіх процедур. Якщо цього буде досягнуто, то не матиме значення наскільки водій добре знатиме закони, якщо він порушив - понесе покарання і суд не зможе скасувати постанову про штраф. А що зараз, чому я можу відносно легко в суді скасувати постанову, незважаючи на те що порушення реально було - тому що система не працює. Чиновники спростили систему для себе, щоб уникати покарання, а простий люд винюхав лазейки, і користується ними.

Отже, така то фігня малята. Я не хочу віддавати свої мізерні заробітки олігархам і їх сімям, нехай вони спочатку створять умови, а потім вимагають щось. І нехай замість безмозглих інспекторів понабирають толкових людей, з якими принаймні можна говорити і які хоча б щось знають. А доки цього немає - війна.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 16:30 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
Саме основне, щоб ці інформаційні запити мали якийсь кінцевий результат.
Я вже десь писав з самого початку, типу:
Запит: А чи законний такий-то знак?
Відповідь: Ні, не законний.
А ДАЛІ ЩО???

Як я вже казав на зустрічі, головне задавати правильні питання, тоді отримаєш правильні відповіді.

Коли отримаю відповідь від когось з них, обовязково покажу і поясню в чому фішка, дочекайтесь. Тоді все стане зрозуміло.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 ноя 2010, 16:55 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
Але поперше ТО потрібно пройти вже, і судитись нереально, а по друге є свідки, що для судді певний аргумент ніж Ваше чесне слово. І тут Ви думаєте, а що ж твориться, де відбувся прокол, де система, яка повинна захищати людину, дала збій?

Не поодинока ситуація. Чув про таке, по крайній мірі.
Що означає "судитись нереально"? Це хто таке каже? :D Ти пробував?
Як мінімум, реальних дві "живих" справи з лівими свідками з боку ДАІ виграно мною у суді. Одна - моя. Друга - хлопчини з Тюнінг Клубу. "Свого", волинського інспектора, що склав на мене протокол за перевищення швидкості, якого не було, у Нововолинську - довів "до кінця". Без прокуратури.
Дії:
Це моментальних чотири скарги: УДАІ, ДДАІ, суд, Прокуратура.
Виклик інспектора, виклик "свідків", експертиза протоколу на вимогу суду, а швидше - Прокуратури. І все! Справа на 95 відсотків виграшна! Причому, інспектор, який приймав участь у всьому цьому "відмазується по повній" і від своїх, і від прокуратури. Те, що вилітає з роботи моментом - питань нема. Тут кримінал чистий. Те, що буде наглядним прикладом для всього свого Управління, як робити не можна - 100%
Не бачу зв'язку цієї ситуації з "давайте відмазувати п'яних за кермом".

Zlosniy писал(а):
Отже, така то фігня малята. Я не хочу віддавати свої мізерні заробітки олігархам і їх сімям, нехай вони спочатку створять умови, а потім вимагають щось. І нехай замість безмозглих інспекторів понабирають толкових людей, з якими принаймні можна говорити і які хоча б щось знають. А доки цього немає - війна.

Якщо... нехай... якби... - це більше змахує на відмазки.

Пропонував і пропоную не чекати невідомо скільки на якісь умови, тим більше через запровадження анархії на дорогах, а просто створити їх собі.

Наступний варіант. Це вже сьомий? Наприклад:
7) Зобов'язати ДАІшників, чітко ознайомлювати водіїв з їх правами.
Напишемо відповідного листа в ДАІ, якщо треба - зустрінемось, розкажемо.

Просто, скажу відверто, на разі я не бачу жодної позитивної діяльності. Через всі пости домінує одне слово, яке ти озвучив в передостанньому пості - "війна". А толку з неї?
Я вже задавав запитання, яке залишилось без відповіді, запитаю ще раз - яка прогнозована кількість людських жертв до чиєїсь перемоги? Скільки часу це триватиме?
Питання не риторичні. Ти, як стратег у цій війні, маєш прогнозувати її перебіг, наслідки, тривалість.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 64 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа