Отже, коротко те, про що мною говорилось на зустрічі 4.11.2010р.
Бачу найдієвіший та найефективніший спосіб відстоювання своїх прав, забезпечення комфортної та безпечної їзди для УСІХ водіїв і області, і гостей - в створенні умов прозорої, безпечної, логічної та комфортної їзди.
Можна щоразу під час зупинки працівниками ДПС відстоювати свої права, можна на пам'ять вивчити Конституцію та Адмін. Кодекс, але загальна ситуація на дорогах від цього не зміниться. Та й не дуже логічно, коли кожен водій, умовно, повинен бути юристом.
На мою думку, слизьких, неприємних, скандальних ситуацій слід уникати. Для прикладу, якщо я їду з сім'єю відпочивати - то краще проїхати спокійно та комфортно, ніж тішитись від того, що мене 5 раз зупинили ДАІ і всі 5 разів я їх "загрузив", поскандалив, 4 рази подзвонив з мобільного у Департамент ДАІ, 2 рази в обласне ДАІ і т.д.
Такі речі краще попереджати, ніж боротись з їх наслідками.
Отже. Кому конче бракує громадської організації - спробую підтримати від імені Української Ради Автомобілістів. Про всяк випадок, відразу зазначу - не займаюсь допомогою для уникнення заслужених покарань за порушення ПДР, не проводжу "священну війну" з ДАІшниками, бо у них "не так защіпнутий гудзик". Якщо є випадки "а-ля Щипіль" - будемо викорінювати.
Ну а стосовно запобігання порушенням, підставам тощо з боку ДАІ - від розмітки, знаків тощо до свідомо неадекватної роботи ІДПС - питань з допомогою взагалі не виникає.
Що до організації безпечного руху і т.п. Як і обіцяв,
ОСЬ ПАПКА з тими чи іншими зверненнями в ДАІ, Держ. адміністрації, службу доріг тощо.
Відразу попрошу:
а) при складанні якогось звернення подумайте, щоб відповідь та й користь була не лише Вам, а й відразу всім водіям. Крім публікування документів он-лайн постарайтесь, щоб цю розмітку / знак тощо змінили. Типу запиту у ЦБДР:
- А чи законний такий / там знак?
- Ні, не законний.
Ура!!! А що далі??? Ви один і ще троє людей, які знайдуть Ваш запит в неті - відмажуться від ІДПС. А решта 200 водіїв щомісяця будуть псувати нерви та платити штрафи.
б) перепитуйте у людей на форумах, у знайомих доцільність змін, які Вам видаються обґрунтованими та логічними.
Далі буде...