|
в мене сталося знайомство із контролерами Львова 12.01.14 р., мабуть мій випадок є унікальним: у Львові я був з друзями проїздом (поверталися з туристичної поїздки Європою). Щоб не чекати свого потяга на залізничному вокзалі вирішили пройтися центром міста. Сіли на зупинці біля залізничного вокзалу в трамвай № 1 (наскільки пам'ятаю на зовні трамваю була реклама ресторану "Сало", проте одразу звернув увагу, що він був у жахливому стані ). Вагон був порожній, проте водій вийшов з кабіни, щоб вигнати собаку, біля нього стояв якийсь чоловік (волосся біле, лице круглої форми, зріст близько 1м 85см). Ми одразу підійшли до водія,щоб дізнатися як можна придбати квитки, яка повідомила, що квитки у нею, після чого купили 4-ри квитки та на передні сіли. Поки ще трамвай стояв, то ми між собою обговорювали де б це вийти, щоб потрапити у центр, і цей чоловік нам підказав, що краще вийти на Дорошенка або на площі Ринок. Ми подякували. Після чого у одного з нас виникло питання, чи потрібно компостувати квитки, та ми вирішили, що мабуть не треба, бо судячи із стану компостерів вони залишилися ще із радянських часів лише як пам'ятка, до того ж ніде не написано, що їх треба компостувати, та і водій нам про це нічого не сказав (тобто як і у нас - в Одесі їх не компостують з 1999 року). Судячи з усього це обговорення цей чоловік чув Після того, як ми проїхали одну зупинку ця людина встала та підійшовши до нас попросили квитки для перевірки. попри те, що в неї не було нагрудного жетону чи навіть бейджика ми передали їй свої квитки. Зібравши квитки він сказав: "заплатіть штраф за безквитковий проїзд". Нашому здивуванню не було меж. На наші зауваження про те, що ніде не написано про те, що треба квитки компостувати і що водій при купівлі цього не сказав, та навіть у гучномовець при наданні інформації про вартість квитків теж не було сказано. На що він на повідомив, що у нас на зворотному боці квитка написано, що незакомпостований квиток недійсний, а також у нас над головою є напис (дійсно є, але на самій стелі, до того ж у вагоні лише в одному місці, саме над нами, звичайно, що ми дивилися на компостер, якій був навпроти нас на протилежному боці вагону), що квиток треба компостувати. Також ми йому сказали, що він бачив як ми придбали квитки, що він напевне чув як ми спілкувалися через необізнаність та брак інформації в самому вагоні, чому нам не допоміг, але він не відповів на це запитання та знову, почав вимагати сплати штрафу. Відповідно ми почали з'ясовувати хто він такий і чому на ньому немає ніяких посвідчень. Він достав своє посвідчення, проте не жав нам можливості з ним добре ознайомитися та записати його данні. Врешті решт мої знайомі вирішили не псувати собі відпочинок та заплатити, проте стали наполягати на виді квитанції, але в нього їх не виявилося. Він комусь зателефонував та вже на наступній зупинці зайшло дві жінки, які до нього приєдналися, а також передали йому бланки квитанцій. Ми знову спробували заперечити, проте вони вже втрьох накинулися на нас, але на наш захист вже стало кілька пасажирів. Після чого ці контролери вже почали нас виганяти з вагону та погрожувати доправити до відділку міліції. Проте в мене ще виявилося недостатньо коштів і я запропонував здійснити оплату банківською карткою (витратили на камеру схову багажу на вокзалі), але цей контролер знову став погрожувати доправити мене до відділку міліції, бо я ухиляюся від сплати штрафу. Я йому намагався пояснити, що банківська картка обов'язковий для приймання та що, якщо на те пішло, то хай оформлює протокол, оформлення якого є обов'язковим на мою вимогу. Врешті решт, дружина та друзі вмовили мене не псувати день собі з'ясуванням всіх обставин, та зайняли мені недостатні кошти для оплати штрафу. Після чого контролер, напевно дуже поспішаючи, забув повернути мені з дружиною незакомпостовані квитки, швидко покинув вагон, навіть не дав уточнити його данні. Добре, що під рукою був фотоапарат, та я зняв на відео цей вагон та компостери. Дуже неприємний осад залишився від зустрічі із "культурною столицею України" після таких подій.
хтось має досвід осказження їх дій? п.с. слід зазначити, що коли в Празі контролери виявили у людей з нашої туристичної групи незакомпостовані квитки, які просто не зрозуміли як їх компостувати, то допомогли закомпостувати та відпустили (контролер ходить з поліцейським).
_________________ [b]Amat victoria curam[/b]
|