Текущее время: 29 ноя 2024, 15:40

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 17 июн 2013, 01:03 
Борец

Остання моя поїздка на парковку по вул. Валова та відео яке було там відзняте завела мене ось на такий форум і таку тему:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1546810

Там люди вже довший час обговорюють проблему паркувань у нашому місті, і пробеють з нею боротися разом з ЛМР.
Данна проблема породила конфлікт Садового з Мицаком.
Переглянувши пости людей в цій темі, я зрозумів що основна суть проблеми навіть не в тому що невистачає паркомісць, бо їх завжди буде невистачати, а основна проблема це культура наших водіїв в плані паркування.
Я не хочу зараз розсусолювати цю тему, бо я її також не відразу зрозумів правильно, але в мене є питання чи ДК Львів може якось допомогти вплинути на цю ситуацію?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2013, 12:32 
Постоялец

Думаю, ДК Львів - ні.

По-перше, я вважаю, то не є нашою основною задачею.

По-друге, якщо людину виховали з дитинства батьки так, що людина поважає інтереси інших людей, то все добре, і перед паркуванням людина завжди дивиться навколо, чи її авто не заважає іншим, навіть, якщо вона ставить його в місці, де правилами не дозволено паркування (але ви самі знаєте, що в центрі встати інакше неможливо майже). А якщо ні, то вона і буде поводитися так, що "я тут встав, мені пофіг, що заблоковано 3 машини і проїзд. Бидло зачекає." І змінювати її людину після 20 років майже неможливо, допоможуть тільки законні силові методи: штраф, евакуатор. А з останніми в нас і так боротьба, бо там теж такі самі, і думають, як заробити, а не як слідкувати за порядком.
Тому треба наводити порядок хоч з одного боку, чим ми і займаємося.

По-третє, я думаю, що задачею ДК Львів є не допустити перетворення центру міста на платний штрафмайданчик з розцінкою 4 грн/год. І, за звичай, невідомо буде, куди ці гроші йдуть.

Ну і, четверте, якщо будуть бажаючи боротися з неправильним паркуванням, то є методики "СтопХаму" - наклейки на лобове ("Мне плевать на всех, я паркуюсь, как хочу") та інше. На ютубі купа роликів на цю тему.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2013, 12:38 
Борец

http://www.trotuar.lviv.ua/khto-my
У Львові доречі є подібний проект, але я щось не спостерігав їхніх акцій.
Остання акція була проведена квітень 2012, чому вони зупинилися?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июн 2013, 11:01 
Постоялец

Припаркуватись в центрі, нічого не порушуючи, можна завжди, просто треба прогулятись 10 хвилин. Чомусь мені корона з голови не злітає. Щодо платних парковок, то вроді би діло правильне, в Європі так є, але в нас як завжди все робиться через жопу і розпил бабла. Очистити центр від авто дуже просто - рівність ВСІХ перед законом і гарантований протокол за неправильну парковку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июн 2013, 11:26 
Постоялец

Як вирішили проблеми паркування в Колумбії:
http://firtka.if.ua/?action=show&id=19883

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июн 2013, 12:38 
Постоялец

Цитата:
Припаркуватись в центрі, нічого не порушуючи, можна завжди, просто треба прогулятись 10 хвилин. Чомусь мені корона з голови не злітає.

Нещодавно треба було припаркуватись біля лікарні на Огієнка.
Місце почав шукати, ще як повернув з Дорошенка на Костюшка.
Проїхав по Листопадового чину, повернув на Огієнка, проїхав, повернув на Городоцьку, звернув на Гоголя, проїхав, піднявся по Листопадового Чину, повернув Устияновича, спустився по Технічній, спустився по С. Крушельницької, знову повернувся на Листопадового Чину - в результаті став з порушенням "менше 10 метрів від перехрестя", і то тому, що з цього місця виїхало інше авто. Місць просто не було, а між деревами і на тротуарі я принципово не паркуюсь.
В мене корона не падає з голови пошукати місце і перейтися до целі. Але місця просто немає. Як результат: зайві 20 хвилин катання по центру в пошуках.

P.S. На Листопадового Чину весь лівий тротуар (якщо дивитись знизу вверх), що йде повз парк, заставлений машинами.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июн 2013, 17:04 
Постоялец

От акція від руху, на який було посилання в пості №3 цієї теми.
Гроші збирають. Думаю, акція приречена. :)

Цитата:
Львівський громадський рух «Дайте пройти» оголосив про початок ініціативи «Сто 100впців для міста Львів». У межах акції учасники планують зібрати кошти та облаштувати п’ять вулиць Львова засобами блокування руху автомобілів. Йдеться про залізні стовпці, що мають відгородити хідники від стихійного та хамського паркування.

«Оскільки евакуатори в місті працюють напівлегально, мерія досі не впорядкувала паркування, а представники ДАІ не можуть або не хочуть виконувати свої безпосередні функції, ми мусимо самі захищати власний комфорт та безпеку», - пояснюють ініціативу учасники руху.
Облаштувати стовпцями у «Дайте пройти» планують вулиці Руську(перехрестя з Підвальною), Гнатюка, Менцинського, Курбаса та Дудаєва. Саме тут організатори вважають хідники найбільш запаркованими і незручними для пішоходів у центральній частині міста.

16 000 гривень, необхідних для проведення усіх запланованих робіт, учасники руху сподіваються зібрати з добровільних внесків самих львів’ян. Долучитись може кожен охочий. Для цього організатори передбачили кілька шляхів:

1) Перерахувати гроші на банківський рахунок. Реквізити для переказу коштів на рахунок відкритому в ПАТ «УніКредит Банк» у гривні. Найменування отримувача: Качмар Олександр Юрійович. Код отримувача: 2887909154. Рахунок отримувача: 26258051046283. Банк: Філія ПАТ УніКредит Банк у м. Києві, МФО 300744.
2) Перерахувати гроші на картку. Картковий рахунок в «ПриватБанку» - 4149 6050 5110 9486. Голяк Мирослав Едуардович.
3) Занести готівку за адресою вул. Городоцька, 35. Відділення «UniCredit Bank»
4) Зателефонувати за номером – 093 065 68 79 і домовитись з учасником «Дайте пройти» про інший зручний спосіб для пожертви.

«Ми публічно звітуватимемо про кожну отриману і витрачену гривню. Імена жертводавців і суми з’являтимуться в групі ініціативи «Дайте пройти» в мережі «Фейсбук». Всі можуть відстежувати процес збору грошей. Також ми повідомлятимемо про хід робіт на кожній з вулиць», - пояснюють організатори акції.

Громадський рух «Дайте пройти» вже не вперше ініціює облаштування хідників засобами блокування руху автомобілів. Так, минулоріч активісти зібрали 5000 гривень і встановили стовпці на вулиці Вороного. Тоді збір відбувся за аналогічною схемою.
Детальнішу інформацію можна знайти на сайті громадського руху . Контактний номер – 093 065 68 79.

http://dailylviv.com/news/42929

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа