Как то меня остановил капитан Мазур, опять с очередным подозрением, что авто в угоне! Мазур был не один, с ним были еще 2 Геев, было темное время суток (22-00) в нарушение приказа №111 все трое находились на дороге без светоотражающих жилетов и допускали остановку машин более 2шт.
По этому поводу подготовил Жалобу на Начальника ГАИ Кривого Рога

Сообщение, не относящиеся к теме
Начальнику відділу ДАІ з ОАТ м. Кривого Рогу
та АТІ підпорядкованого у ДАІ ГУМВС
в Дніпропетровській області
г-н Панченко М.А.
50069 Дніпропетровська область
м. Кривий Ріг, вул. Волгоградська, 11
г-н sanja1908
Дніпропетровська область
Кривий Ріг,
СКАРГА
Я, громадянин України sanja1908 20 травня 2011р. о 22-00, рухаючись на автомобілі Daewoo Lanos, державний номер ****** по вулиці Фурцевої в напрямку вулиці Женєвської, був зупинений старшим інспектором державної патрульної служби капітаном Мадир И.В., посвідчення УД 109701, нагрудний жетон ДН0394.
Зазначений співробітник, а так само його підлеглі (двоє працівників ДПС), в темний час доби (22-00) знаходилися на проїжджій частині, без світловідбіваючих жилетів (в супереч вимогам п.24.4 наказу №111).
Службовий автомобіль співробітників ДПС номер 1699, був встановлений в слабо освітленому місці, автомобіль не перебував в межах чіткої видимості для всіх учасників дорожнього руху (в супереч вимогам п.24.1.5 наказу №111), зупинка транспортних засобів відбувалась з обох боків дороги, до трьох автомобілів одночасно (в супереч п.24.2, та ч.2 п.24.3.5 наказу №111).
Підійшовши до автомобіля старший інспектор державної патрульної служби капітан Мадир И.В. представився нерозбірливо (в супереч ч.1 ст.16 ЗУ „Про дорожній рух”, та п.15.5 наказу №111), причину зупинки транспортного засобу не вказав, замість цього побажав що б я, пред'явити водійське посвідчення і реєстраційний талон на транспортний засіб. Вказані відомості про нього стали вже відомі у процесі подальшого спілкування.
Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, та п.2.14 ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання старшому інспектору державної патрульної служби капітану Мадир И.В., то отримав відповідь: «є підозра що автомобіль перебуває у розшуку», на прохання показати орієнтування на моє авто, тим самим обґрунтувати підозру з боку старшого інспектора державної патрульної служби капітана Мадир И.В., мені було грубо відмовлено.
Я, як слухняний громадянин України виконав вимогу капітана Мадир И.В., передав документи для перевірки, при цьому перевірка документів відбувалася за допомогою ліхтарика.
Після перевірки моїх документів, мною було зроблено зауваження старшому інспектору державної патрульної служби капітану Мадир И.В. про те що він і його підлеглі порушують п.24.4 наказу №111 «Темної пори доби, незалежно від кліматичних умов, працівник ДПС ДАІ повинен бути одягнутий у світловідбиваючий одяг (жилет)» у відповідь на моє зауваження, капітан відповів що одягати жилети дуже рано, ще не зайшло сонце, хоча на годиннику було 22-00.
Всі дії старшого інспектора державної патрульної служби капітана Мадир И.В. відбувалися в присутності свідка і були зняті на відео камеру.
На підстави вищесказаного, вважаю що дій зазначеного співробітника є незаконними з таких підстав:
У відповідності до пп.2 ст.11 Закону України «Про міліцію» Про право:
2) перевіряти у громадян при у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують особу, а також документи, для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд, контроль за виконанням яких покладено на міліцію.
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення.
Мені про будь-які підозри у вчинені правопорушення співробітником повідомлено не було.
На підставі викладеного, керуючись ст.10, 19, 20 Закону України «Про звернення громадян», та ст.5, 20 Закону України «Про інформацію».
ВИМАГАЮ:
1 Повторно довести до відома підлеглого персоналу, вимоги Закону України "Про дорожній рух", Закону України "Про міліцію" та інструкцію з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС затверджену наказом Міністерства внутрішніх справ України от 27.03.2009 N 111;
2 Надати інформацію, чи була 20.05.11 о 22-00 вулиця Женєвська в карті маршруту патрулювання службового авто номер 1699;
3 Якщо дана вулиця була в карті маршруту патрулювання службового авто номер 1699, які саме були поставлені завдання перед старшим інспектором державної патрульної служби капітаном Мадир И.В.;
4 Якщо дана вулиця була відсутня в карті маршруту патрулювання службового авто номер 1699, чи не вибачаєте Ви у діях капітана Мадир И.В. порушення ст.365 КК України «перевищення влади або службових повноважень»;
3 Вказати які саме факти викликали підозру у інспектора у вчиненні мною правопорушення;
4 На яких доказах вони ґрунтовані.
Прошу надати повну інформацію по кожному з пунктів.
____ __________ 20___ р. _________________
Вчера получил отписку с нашего ГАИ что и ожидалось! ГАИ разобралось, инспектора работают правильно, не чего не нарушая! Указанные мной пункты нарушений, тупо проигнорированы!
Вот сам ответ:

Буду теперь готовить очередное письмо в прокуратуру