До попереднього мого інформаційного запиту був ще один запит, в якому було близько 7 питань. Оригінала запиту в мене, нажаль, не залишилось. По пам"яті там були наступні питання:
1. Чи вважається пішохідний перехід на даному перехресті при відсутніх пішохіних світлофорах нерегульваним?
2. Чи має перевагу в русі пішохід перед автомобілем, що рухається по перетинаємій пішоходм проїзджій частині на зелений сигнал світлофора?
3. Якщо відсутній пішохідний світлофор чи повинні пішоходи керуватись сигналами світлофорів для автомобілів?
4. Чи вказано в ПДР що зелений сигнал світлофора для автомобілів автоматично означає червоний сигнал для пішоходів?
... інші питання не можу згадати, але тим не меньш, відповідь була наступна:

Соловей писал(а):
Пока 1:0 в пользу регулируемого. Ждём-с дальше...
- чому в пользу регулюємого?
А взагалі - починає бісить тупость ПДР - всі зсилаються на них, а коли пишуть штраф, то чомусь не говорять, що в ПДР про штраф нічого не вказано. Так і в цій ситуації - ДАІ ссилається на ПДР, але не згадують ДСТУ 4092-2002 "СВІТЛОФОРИ ДОРОЖНІ", де чорними по білому написано
Цитата:
7.9 Пішохідні світлофори типів 1 і 2 треба застосовувати для регулювання руху пішоходів через проїзну частину доріг.
, всі інші ствітлофори -
ТРАНСПОРТНІ, які призначені для регулювання руху ТРАНСПОРТУ в т.ч. і трамваїв, окрім
Цитата:
7.8 Транспортні світлофори типу 7 треба застосовувати для позначання нерегульованих перехресть чи пішохідних переходів.