Текущее время: 11 ноя 2024, 04:40

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Европейская площадь, светофоры
СообщениеДобавлено: 28 янв 2011, 15:31 
Прохожий

На Европейской площади, если ехать с Подола на Грушевского, висит 3 светофора на 4 полосы (из которых две поворачивают направо), причем, когда все горят зеленым (дополнительной стрелки не нанесено), о том, что есть дополнительная стрелка на поворот, понять нельзя. На "островке" стоит каждый вечер патруль и ловит проехавших по правилам водителей, которые не подозревают о наличии стрелки, т.к. светофор установлен не по ГОСТУ.

В своем пояснении суду я указал следующее:

1. Згідно ПДД пп 8.7.3 (г) “чорна контурна стрілка (стрілки), нанесена на основний зелений сигнал світлофору інформує водія про наявність додаткової секції світлофору і вказує інші дозволені напрямки руху, ніж сигнал додаткової секції.” Вважаючи те, що на основному сигналі ніяких контурних стрілок на цьому перехресті немає, я маю право вважати, що немає і додаткової секції, що дає право мені на перетин цього перехрестя. В темний час доби фізичноі можливості побачити наявність додаткової секції без контурних стрілок на основному сигналі немає, особливо при ввімкненій основній секції зеленого світла.

2. Також звертаю увагу суду на те, що світлофори цьго типу (тип 3.3) згідно Національного стандарта України “Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки”, а саме пп 7.4 “Транспортні світлофори типу 3 треба застосовувати як повторювачі сигналів світлофорів типу 1 у разі, якщо їх видимість ускладнена для водія першого транспортного засобу, що зупинився біля стоп-лінії на крайній смузі проїзної частини даного напрямку”та пп 7.24 “Транспортні світлофори типу 3 треба розміщувати під відповідними світлофорами виконань Т1.1—Т1.12”, а також згідно пп 7.22 Транспортні світлофори типу 3.3 треба розміщувати перед перехрестям (регульованим пішохідним переходом) ліворуч від проїзної частини на розділовій смузі, напрямовому острівці чи острівці безпеки. На даному перехресті світлофори не відповідають цим пунктам, тобто не відповідають стандартам України і створюють загрозу для безпечного руху транспорту.

К сожалению, суд посчитал неправильно оформленным моё пояснение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Европейская площадь, светофоры
СообщениеДобавлено: 04 фев 2011, 10:33 
Прохожий

Меня 1,5 года назад оштрафовали на 425 грн на этих стрелках в темное время суток (7 вечера).
Я был второй день за рулем и ни сном ни духом об этих стрелках, поехал себе на основной зеленый (вместе с парой других машин, точно никому не мешал, как раз передо мной эта стрелка потухла, видимо).
В этом месте полный беспредел, стригут купоны со всех, кто не знает, еще и рассказывают об "аварийной ситуации", было очень обидно.
По неопытности заплатил штраф. :(

В Киеве на Виноградаре (поворот налево с просп. Правды на Ужвий) недавно додумались повесить такую допсекцию (внимание!) над самой правой полосой четырехполосной дороги. Там есть блеклые контурные стрелки на основном зеленом, но можно себе шею скрутить, всматриваясь с левой полосы в светофор над крайней правой, и в темноте, конечно же, допсекцию не видно. За поворотом, на Ужвий, часто стоят. Всё для народа.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Европейская площадь, светофоры
СообщениеДобавлено: 04 фев 2011, 10:40 
Борец

вам сюда

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа