м. Тернопіль, час 18:30. темна пора доби, дорога вкрита снігом та слизька. наблюдаю таку картину:
на самому виїзді з житлового сектора стоять два автомобіля ДПС. виїзд на головну дорогу (з вул. Лепкого на просп. Злуки). на проспекті Злуки проїзна частина має по дві смуги в кожен бік, рух як правило пожвавлений. і незважаючи на це, ІДПС поставили свій автомобіль (BMW держ. номер 0128) на самісінькому виїзді на головну дорогу, при цьому без габаритних вогнів, аварійки та знаку аварійної зупинки.
побачив це і вирішив подзвонити в управління ДАІ м. Тернополя (тел. 27-12-40). розказав їм про ситуацію, сказали що зараз зв’яжуться з інспекторами і з’ясують в чому причина. після розмови вирішив зробити пару фоток. не встидаючись вкючив "прожектор" на свому К750-тому
і почав щолкати. коли мене помітили інспектори то один почав свистати (не свистком, а губами)) і махати до мене рукою, мовляв "підійди но ти на хвилинку до нас, маєм шось сказати" ))
зважаючи на темну пору доби, відсутність прохожих та десь 500Кілобайт памяті на телефоні, вирішив не підходити. замість того ще раз подзвонив по 27-12-40, щоб повідомити про новий розвиток подій, а саме про те що інспектори, чий автомобіль створює аварійну обстановку, чомусь вирішили зі мною поспілкуватися. на це голос в трубці сказав "- ну тааа..... він так собі просто свистить.....". також голос в трубці повідомив мене, що автомобіль БМВ поломався, і як його запевнили ті інспектори, він стоїть на узбіччія. я ж сказав, що маю фотографії того узбіччя на якому він стоїть )). на це черговий додав, що поломка в автоматичній коробці передач і через це автомобіль не може зрушити з місця, але вже зараз вони його заберуть звідти.
постояв я там ще хвилин 5. автомобіль так і не рушив з місця і не включив ні габаритів ні аварійки.
ось яка приблизно видимість у водіїв які виїжджають з другорядної на головну, і це завдяки інспекторам ДПС: