На ответ ГАИ Луганской области был составлен во такой запрос в Департамент:
Начальнику УДАІ при МВС України
Лозовому Валерію Миколайовичу
Арсенюк Євгена Володимировича
Луганськая обл., Міловський р-н,
с. Зориківка, вул. Садова, б. 3, 92523
ЗАПИТ
18.04.2011р. до УДАІ ГУМВС України в Луганській області був направленний запит(додаток 1).
23.05.2011р. мені було надіслано відповідь( додаток 2).
Отже, відповіді на мої запитання вважаю невичерпними, неповними та такими, що не ґрунтуються на Конституції та Законах України!
Слід зазначити, що згідно Конституції України:
Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується
Стаття 19. Правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Закон України про міліцію Стаття 5. Діяльність міліції та права громадян
Міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом. Ніякі виняткові обставини або вказівки службових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій або бездіяльності міліції. Для забезпечення громадського порядку працівники міліції зобов'язані вживати заходів незалежно від свого підпорядкування.
Але Державтоінспекція України в Луганській області користується в першу чергу наказами, постановами та іншими актами , які не відповідають Конституції та Законам України.
1. Так, на моє питання: «Чи дійсно існує “мільйон причин” для зупинки транспортного засобу аніж ті, що вказані в ЗУ «Про міліцію» ст..11 п.21?» ДАІ посилається на Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року N 111 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за N 576/16592 і грубо ігнорує «Закон про міліцію», який вказує лише на декілька випадків, при яких інспектор має право зупиняти транспортні засоби.
2. Чи сертифікована дана камера в Україні, якою користувався інспектор, та чи має сертифікат про повірку?
В УДАІ ГУМВС України Луганської області, очевидно, не чули про Н А К А З 01.03.2010 N 33 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2010 р. за N 262/17557, який має вичерпний перелік технічних засобів, що можуть використовуватися в підрозділах Державтоінспекції МВС. Також не звернули уваги на ту ж саму інструкцію 111 п.18.10 Забороняється: Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув. Тобто під час несення служби забороняється використовувати усі несертифіковані технічні засоби та прилади!!! Немає значення, до якого типу вони віднесені- вимірювальної техніки чи іншої!
3. Якими нормативно-правовими актами користувався інспектор, знімаючи мене та мою дружину, та чи дозволяється це робити взагалі? Якщо так, то в яких випадках?
Знов- таки використовувалась несертифікована камера! Грубо порушений «Закон України про Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах»
Стаття 8. Умови обробки інформації в системі
….Інформація, яка є власністю держави, або інформація з
обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом,
повинна оброблятися в системі із застосуванням комплексної системи
захисту інформації з підтвердженою відповідністю.
Для створення комплексної системи захисту інформації, яка є
власністю держави, або інформації з обмеженим доступом, вимога
щодо захисту якої встановлена законом, використовуються засоби
захисту інформації, які мають сертифікат відповідності…
Мета вищезазначеного закону полягає у тому, що я не можу бути впевнений, що дані зняті про мене на несертифікований прилад не будуть використані з протиправною метою.
Зйомка проводилася попри моєї волі. Я неодноразово наполягав на припиненні відео зйомки!
Конституція України. Стаття 32. Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом…
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на десять запитань(10):
1. Наполягаю надати мені детальний письмовий перелік одного мільона причин для зупинки транспортного засобу, про які офіційно заявив мені інспектор Алієв.
2. Яким наказом (дата, номер, ким виданий) на той день і час регламентовано операцію "перевезення контрабандного грузу", про який офіційно вказав мені інспектор Алієв.
3. Яким наказом (дата, номер, ким виданий) на той день і час регламентовано операцію "оружие", про який офіційно вказав мені інспектор Алієв.
4. Яким наказом (дата, номер, ким виданий) на той день і час регламентовано операцію "наркотики", про який офіційно вказав мені інспектор Алієв.
5. Яким наказом (дата, номер, ким виданий) на той день і час регламентовано операцію "нетрезвый водитель", про який офіційно вказав мені інспектор Алієв.
6. Наполягаю надати мені детальний письмовий перелік однієї тисячі операцій, які довірено проводити на момент зупинки мого автомобіля саме інспектору Алієву.
7. Чому інспектор Алієв не знає положення щодо порядку проходження Державного Технічного Огляду і всупереч законним положенням висунув до мене незаконну вимогу?
8. Прошу вказати мені, яким саме приладом напарник інспектора Алієва здійснював відеозйомку і чи існує він у переліку штатних приладів підрозділу ДАІ, який його номер, і коли той прилад пройшов метрологічний контроль?
9. Прошу надати мені інформацію щодо наявності сертифікату відповідності на той прилад відеозапису, яким користувався інспектор ДАІ.
10. Яким саме наказом (дата, номер, ким виданий), та якими статтями яких законів керувався міліціонер, здійснюючи відеозйомку проти мого заперечення щодо можливості здійснення відео зйомки?
Додатки: 1. Запит до УДАІ ГУМВС України в Луганській області.
2. Відповідь УДАІ ГУМВС України в Луганській області.
3. CD диск з відео файлами.
Через какое-то время пришел вот такой пока ответ: