kam писал(а):
давай заявление с требованием о взбуждении уголовного дела почитаем.
и дай данные на инспектора.
область ? населенній пункт?
каким образом со двора на штрафплощадку авто попал?
фотографии видео есть?
Прокурору м.Дубно Рівненської області
раднику юстиції Журавському М.В.
Від: xxx
мешканця м.Дубно, вул..111
(Підставти свої прізвище, ім’я, по батькові, адресу)
ЗАЯВА
4 вересня 2011 року я, запросив на вечерю СFG. Після вечері до нас зателефонував ПАА, сказавши що він під’їде разом із ТСІ.
Я разом з С вийшли у двір будинку, для того щоб їх зустріти. Оскільки у дворі власного будинку знаходився мій автомобіль ВАЗ 2101 д/н хххх, то ми вирішили зачекати у автомобілі. Жодних намірів будь куди їхати я не мав, оскільки знаходився в стані легкого алкогольного сп’яніння. Світло в автомобілі було увімкнене, С О.А. сів на переднє місце пасажира, а я стояв ззовні відчинивши дверку водія. Ми помітили, як по дорозі проїхав автомоділь ДАІ, який, за мить заїхав у двір нашого будинку. З автомобіля вийшли два працівники ДПС, які не представившись, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону України „Про міліцію”, почали вимагати наші документи і пояснень, що ми тут робимо. Я відповів, що автомобіль мій і ми просто відпочиваємо. В цей час під’їхали В. та Т., які були очевидцями цієї події. Інспектор Мойса Дмитро Володимирович, попросив надати йому документи, що підтверджують моє право власності на автомобіль і після того, як отримав їх сказав, що буде складати протокол за керування у стані алкогольного сп’яніння. Таке рішення нас дуже здивувало, адже ми нікуди не їхали і не мали такого наміру, а ключі від автомобіля знаходились у мене в кишені. Згідно п.1.10 Правил дорожнього руху «водієм — особа, яка керує транспортним засобом.», а отже в момент коли ми спілкувались з інспектором я не був водієм. П.2.9.а правил дорожнього руху забороняє водієві, «керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння або перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин». Жодного керування транспортним засобом з мого боку не було, тим більше в стані алкогольного сп’яніння.
Після півгодинної розмови інспектор сказав, що повезе нас до Дубенського диспансеру психосоціальної реабілітації для визначення ступеня алкогольного сп’яніння, пригрозивши використати спецзасіб (наручники) у випадку відмови. Жодні наші пояснення не враховувались, на запитання «Для чого ви це все робите?» відповів: «На вас я зроблю собі показники». Близько півночі на вимогу інспектора, я сів у його службовий автомобіль, а його напарник із С. поїхали моїм автомобілем. У Дубенському диспансері психосоціальної реабілітації я пройшов тест на вміст алкоголю і інспектор почав складати протокол про адміністративне правопорушення. На його вимогу підписати протокол, я категорично відмовився, оскільки автомобілем у стані алкогольного сп’яніння я не керував, і жодного правопорушення не вчиняв. Після моєї відмови інспектор Мойса Дмитро Володимирович почав погрожувати, з використання нецензурної лайки, а згодом невідомо звідки привів двох свідків, дані яких вписав в протокол. Мій автомобіль відправили на штраф майданчик, а посвідчення водія вилучили.
Вважаю, що інспектор Мойса Дмитро Володимирович, свідомо протиправно притягнув мене до адміністративної відповідальності, сфальшувавши матеріали справи, а пояснення трьох свідків відкинув.
Вважаю, що таке істотне порушення вимог законодавства щодо громадянина з боку співробітника міліції є перевищенням з його боку службових повноважень, а отже, утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України..
На підставі викладеного, керуючись стст.94, 95, 97 КПК України,
ПРОШУ:
Порушити за зазначеними фактами кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.365 ч.1, КК України.